Разлики между грабеж и кражба

Грабеж срещу взлом

Грабежът понякога се бърка като кражба с кражба, но всъщност те са различни. Грабежът е престъпление, при което ще вземете или опитате да вземете нещо от някого със заплаха или със сила. Това е средство за отнемане на имуществото на някого чрез заплаха или сила. От друга страна, кражбата се разбива и влиза в нечия къща или сграда и взема нещо. „Разбиване“ е отваряне на част от къщата със сила, но не винаги означава, че ще счупите нещо. Стига да сте отворили врата или прозорец с помощта на сила, тя прониква. А „влизането“ е просто влизане в сграда или използване на инструмент за отключване на ключалките на вратите или прозореца.

Обирът обикновено се извършва на обществени места, като мол, тротоари, улици или паркинг. Друг термин за това е „ограбване“. Но за кражби, това се случва в квартали и цели сгради, къщи, апартаменти и дори офиси.

Обикновено грабежът идва със заплаха с използването на оръжия като ножове, оръжия и дори бомби. При кражби единственото използвано оръжие е нещо, което може да отвори ключалки, за да може да влезе в сграда, къща или апартамент. Също така влизането в отключен прозорец или врата все още се счита за кражба с взлом.

Считаме, че влизането в банка през деня с оръжия и други оръжия, когато тя е отворена, и опитът да открадне всички пари е форма на грабеж, но когато планирате да проникнете през нощта, когато банката е затворена, това е форма на взлом.

Резюме:

1. Грабежът и кражбата са престъпления, извършени с кражба. 2. Грабежът отнема нещо чрез заплаха, докато кражба с взлом прониква или влиза в сграда. 3. Грабежът се извършва на обществени места. Взломни цели са сгради. 4. Грабежът използва оръжия като форма на заплаха; кражбата използва материали, за да проникне в сграда. 5. Кражбата на пари в отворена банка с използване на оръжия е грабеж, но проникването в затворена банка е кражба с взлом. 6. Използвайте правилно термините „грабеж“ и „взлом“, за да избегнете объркване, особено когато срещу обвиняемия е заведено дело.

1 коментар

  1. Много полезен референтен инструмент, който винаги използвам

Вижте повече за: