Разлики между В и В рамките на

"В" срещу "В"

Думите "в" и "в", се наричат ​​предлози, които се използват за връзка съществителни, местоимения и фрази, за да завършите едно изречение. Те също така показват, пространствен и логична връзка между обектите те се свързват, които дават изречения разумни значения. Например: "Колата е в гаража." "В" се използва за описание на местоположението на автомобила. "В" може да се използва като заместител на предлога "в", което го прави да изглежда така: "Колата е в гаража." Макар че и двете условия да определят, в която целта, те също представят различни значения.

"В" е окончателно и конкретно описание на местоположението на обекта, докато "по" описва оценка. "В" почти винаги обяснява, че е вътре с окончателност, докато "по" изисква параметри, за да бъдат точни. За да направим нещата по-лесни за разбиране, погледнете следния пример: "Елвис е в сградата." Това е много ясно къде се намира обектът, който е вътре в сградата.

Сега се променя "в" с "в рамките на" изречението става по следния начин: "Елвис е вътре в сградата. Това става малко по-мътна, чиято тема е наистина без някакъв вид измерване да се основава върху. Но когато се добавя отправна точка, става по следния начин: "Елвис е в рамките на пет метра от сградата. Това показва, чиято тема е, което е много близо до сградата, но не и вътре. Един ключов момент, който го прави още по-объркващо е фактът, че "в рамките на" може да се използва за обозначаване на нещо, което се съдържа вътрешно или във вътрешността на който е много подобен на това, което думата "в" средства. Вземете същия пример: "Елвис е вътре в сградата. Тя може да се превърне в смисъл, че обектът е затворен вътре площ на сградата, която протича по следния начин: "Елвис е в рамките на фоайето на сградата." Въпреки че е все още не е точно, все пак, това означава, че този въпрос е наистина вътре. Резюме:

1. "В" и "в" са както предлози, които се отнасят до пространствен или логическа връзка между две или повече индивиди в изречение. 2. "В" е изрично дефинирано като вътре, докато "по" предполага да бъде в рамките на даден набор от параметри по отношение на предмета това е връзка към и всъщност не вътре в него.

Прочетете още статии за ESL

4 коментара

  1. Отлична статия. Благодаря за интересната статия, както и изясняване и разграничаване обяснение на две думи, които са и твърде често се използват взаимозаменяемо; Може ли да добавя, дори и от някои от първа англоговорящи! 🙂

  2. Здравейте

  3. Отличен пост обаче бях които искат да знаят, ако можете да напишете litte повече по тази тема? Щях да съм много благодарен, ако бихте могли да се разработят малко по-нататък. Благодаря!

  4. ценна обяснение

Вижте повече за: