Разлика между воля и воля

english_grammar_book Би срещу Уил

На английски език има значителна разлика между употребите на will и will. Знанието кога да използвате правилно термините е важна част от овладяването на английския език.

Воля и биха и двата вида спомагателни глаголи, известни като модални глаголи. Други модални глаголи включват: може, ще, може, може, може, трябва, трябва и трябва. Модалните глаголи всъщност нямат никакво значение сами по себе си, но действат като помощници, за да придадат допълнително значение на други глаголи.

Волята е категорично изявление, което означава, че го използвате, когато сте сигурни, че бъдещото действие ще се осъществи. Например: „Ще отида и ще взема пощата сутринта“. Когато използвате, вие или субектът, който изпълнява бъдещото действие, се ангажира да бъде извършено.

Модалният глагол will може да се използва за разговори за бързи решения, обещания, оферти и вероятна прогноза. Например: „Мисля, че вместо с пеша ще взема автобуса.“ незабавно решение; "Утре ще измия кучето." обещание; - Ще ви помогна с домашното след вечеря. оферти и „Обзалагам се, че е похарчила много пари за тази рокля“. вероятни прогнози.

Волята се използва и като първо условно, което се използва за причина и следствие в ситуации, които не са променливи. Например: „Ако вали, ще се намокрите“ или „Ако закъснеете за работа, ще имате проблеми“.

Will е английски модален глагол и има много различни приложения, които включват: покани, молби, искане на разрешение, говорене за предпочитания и договаряне. Например: „Бихте ли искали да дойдете на партито в събота?“ е покана; „Бихте ли могли да публикувате този колет вместо мен?“ е заявка; "Бих ли могъл да тръгна рано днес?" иска разрешение; „Искате ли пържола или пиле за вечеря?“ или „Бих предпочел да ям сладолед“ са и двата примера за разговори за предпочитания и „Би ли ви харесал петък в 20:00?“ или „Събота от 18:00 часа би ми подхождала“. са начини за договаряне с помощта на би.

Will се използва също във второ и трето условно изречение, които се използват, за да се говори за въображаеми или малко вероятни ситуации. Например: „Ако знаех къде живее, щях да го посетя“, е второ условно изявление. Пример за трето условно изявление е следното: „Ако знаех за партията по -рано, щях да отида“. Това се използва за изразяване на въображаема ситуация, която се е случила в миналото.

Резюме: 1. Били и ще са и спомагателни модални глаголи. 2. Волята се използва, за да се говори за определени бъдещи действия. 3. Ще се използва, за да се говори за: бързи решения, обещания, оферти и вероятна прогноза. И двете ще и биха могли да бъдат използвани в условни изявления.

Прочетете още статии за ESL

81 коментара

 1. Би или Уил

  Предоставените определения бяха полезни. Имам обаче допълнителен въпрос относно използването на воля или воля. Кое изречение е правилно в отговор на въпроса „Бихте ли препоръчали тази книга на други?“

  Отговор: Ще препоръчам тази книга на други или бих препоръчал тази книга на други и защо.

  Благодаря ти.

  • Бренда,

   И двете са верни в зависимост от това, което се опитвате да кажете:

   Ако въпросът е: „Бихте ли препоръчали тази книга на други?“ (т.е. моля, можете ли да предадете съобщението и да препоръчате това на други членове на група) отговорът ще бъде „ще ...“

   Ако обаче въпросът е: „Бихте ли препоръчали тази книга на други?“ (т.е. хареса ли ви тази книга и ако имате общ чат за книги по някое време в бъдеще, бихте ли я споменали) отговорът ще бъде „бих“.

   Зависи от това колко сигурно ще направите това.

  • Бих бил прав

 2. Здравейте Сакет, Ето една разлика между „воля“ и „бих“ ..., за които говорихме ...!

  - Рахул Фадке.

 3. @Brenda

  И двата отговора биха били правилни, но нормата е да се използва „би“. Ще отбележа силно чувство на вълнение, че определено ще препоръчате книгата, защото толкова ви хареса. Бих по -скоро изявление, ако някой ви попита, тогава бихте препоръчали книгата. „Воля“ също се използва, както е посочено по -горе, нещо като обещание по някакъв начин.

  И двете са правилни, но щях да намеря да използвам вместо вместо.

  Надявам се това да помогне.

  Дарън

 4. бихте ли ми казали разликите и употребите на Get & make?

 5. Здравейте, не съм съгласен, че „волята“ е категорично изявление. Ами ако изречението ми е „Ще се омъжиш ли за мен?“ Как би било това категорично изявление? Моля, уточнете.

  • Дензъл, „ще се омъжиш ли за мен?“ Смятам, че е оферта, така че трябва да е вярна.

   • Мисля си „ще се омъжиш ли за мен?“ е вярно. но мисля „бихте ли се омъжили за мен?“ е по -подходящо, тъй като този ред е по -скоро покана. просто мисъл.

    • Мисля, че „волята“ е по -подходящо, защото изисква бързо решение, въпреки че е покана.

     • Бързите отговори не зависят от мен ... зависи от нея .. така че няма смисъл от бързи отговори .. тя може да ви каже по -късно .. така че ще бъде правилно

     • да, „Ще се омъжиш ли за мен?“ е правилно, защото искаш ангажимент. "Ще се омъжиш ли за мен?" е технически правилно, но това означава, че това е хипотетичен въпрос. напр. „Бихте ли се оженили за мен - ако сериозно ви попитам?“

  • Това обаче е категоричен въпрос. Не е като ако човекът пита: „Ако ти кажа, че съм бил женен, би ли се оженил за мен?“

  • Така че използваш: би ли се оженил за мен?

 6. можете ли да дадете разликата между воля и би в таблична форма или пореден номер. Защото е много лесно да се разбере разликата в тези два случая.

 7. Здравейте всички,

  моля помогнете ми кое е правилно,

  "Надяваме се, че всичко ще бъде наред?" или „Надяваме се, че всичко ще бъде наред?“

  • И двете изречения са правилни. Първият показва сигурност или нещо сигурно ще се случи, докато вторият ред е изявление за очакванията на човека за бъдещето.

   • само първото е правилно. Ако не сте достатъчно сигурни, за да използвате би трябвало да използвате и миналото време на надеждата. „Надявахме се, че всичко ще бъде наред“ Все още има много объркване в този форум, що се отнася до условни изречения. т.е.: Ще идвам на гости (без условия - сигурно) Ще идвам на гости, ако не вали (условия, но с реални шансове те да бъдат изпълнени) бих дошъл на гости, ако имах пари (условията ще няма да се срещне) Щях да дойда на гости, ако не бях разбил колата си. (вече знаем, че условията не могат да бъдат изпълнени) Надявам се това да помогне.

 8. Еха. Толкова е полезно, че съм много щастлив.

  Защото страдам от този проблем сериозно от дълго време.

  Много много много благодаря!

 9. Вие посочихте това като пример:

  „Ако знаех за партито по -рано, щях да отида.“

  Мисля, че правилната граматика е:

  „Ако бях ЗНАЛ за партито по -рано, щях да отида.“

  Хубава информация за воля срещу би на тази страница обаче.

 10. Натрупване. Наистина е добре да се изясни по този въпрос. Благодаря на всички ви.

 11. много ми помага 😉 Благодаря ви момчета. защото ми беше трудно с тези две думи.

 12. все още не разбирам защо ?????????

 13. Моля, уведомете ме за разликата между тези две изречения ... "аз ще дойда Tomrw" & "аз ще дойда tmrw" някой моля обяснете ...

  • „Ще дойда утре“ означава, че ще дойдете утре със сигурност каквото и да стане. Но „щях да дойда утре“ означава, че ще дойдете утре само когато е изпълнено някакво условие. Например „щях да дойда утре само ако не вали“

 14. Моля, помогнете ми да разбера тези думи, тъй като съм много объркан от тях

  какво показва, минало ли е или е настояще или какво?

  всички примери по -горе не ми казват какво точно би било?

 15. ще препоръчам тази книга на други. надявам се горното да е вярно?

 16. благодаря, наистина ми помогна да разбера разликата! това вече го проучих, но не го запомних! благодаря отново за това!

 17. Браво момчета! Вероятно сте изчистили съмненията на M̶̲̥̅γ̲̣̣̥ относно правилното използване на волята. Искам да кажа много голямо благодаря Ÿ̲̣̣̣̥ø̲̣̣̥u̶̲̥̅̊. Надявам се да е правилно ??? .....

 18. бихте ли ми помогнали ... кое е правилно, бих искал да кажа това на моя човек ИЛИ ще се радвам да кажа това на моя човек, дявол да се обърка ... = (

 19. Моля, помогнете ми момчета:

  кое е вярно?? Сега, когато нашият нов директор се присъедини, бих искал да разбера дали можем да продължим да получаваме одобрени от него разписания или управителят би/ще ?? направи го.

 20. Като любители на граматиката, бъдете внимателни. Това изречение, което сте използвали, е неправилно:

  Когато използвате, вие или субектът, който изпълнява бъдещото действие, се ангажира да бъде извършено

  „Битието“ е герундий (съществително), така че трябва „това се извършва“, така че да показва притежание.

 21. господине, което е правилно

  Министърът ще уреди всичко тук в понеделник Министърът ще уреди всичко тук в понеделник.

  • Първо: Не забравяйте да кажете „Писмото за оставка. . . ”И да, съгласен съм, че“ Ще получите писмото за оставка. . . ”Е по -добре от„ Писмото ще бъде получено. . . ”TS

 22. Мисля, че "би" е правилното 1 защото не знам дали министърът ще уреди всичко или ще го уверите, че като го използвате, ще го уверите, че министърът ще уреди всичко ... дано това помогне ....

  • И така, как бихте разбрали дали министърът в крайна сметка ще подреди досието ??

 23. Благодаря много

 24. Това обяснение напълно изчисти концепцията ми за употребата на „will“ и „would“ на английски. Благодаря ти много.

 25. Благодаря много.

 26. Писмо за оставка ще бъдете получени утре. Писмото за оставка ще бъде получено от вас утре.

  кое е вярно ? моля за съвет ..

 27. Извинете ме. Въпросите ми са следните. Мога ли да задавам въпроси с помощта на „ВОЛЯ“? Например, ще ходите ли на църква? Или трябва да премина към „WOULD“ вместо „will“ ... Това е за преподаване на бъдещето с „WILL“. Благодаря.

 28. Не разбирам къде е трябвало да се постави изречението

 29. Моля, помогнете ми. Кое изречение е правилно?

  Ще чакам да получа обаждане/съобщение от вас след 2 седмици. ИЛИ ще чакам да получа обаждане/съобщение от вас след 2 седмици.

  • въпросът е, че и двамата са прави.

   Кой от тях ще изберете, зависи от предвиденото от вас значение.

   Ще чакам да ми се обадят ... [хипотетично, бих АКО имах телефон ... и т.н.]

   Ще чакам да ми се обадят ... [определено! АЗ ЩЕ! ]

 30. Още съвет за английски език

 31. благодаря ти за всичко

 32. Ще бъдете ли на разположение или ще бъдете на разположение? Кое е вярно? Моля, посъветвайте. Благодаря ти

  • И двете са правилни. Използвайте този, който най -добре отговаря на предвиденото от вас значение:

   Следващата събота правя парти на изненада за сестра ми и искам да дойдете - ще бъдете ли на разположение?

   Искам да направя сестра ми изненада, но не мога да намеря добра среща, която да отговаря на графика на всички. Ако трябваше да го планирам за следващата събота, щяхте ли да сте на разположение?

  • бихте ли били на разположение

 33. Бих искал да ви кажа, че „би“ е минало време на „воля“ и се надявам, че това ще изясни вашите съмнения. Като допълнителна бележка, със сигурност знам, че в бъдеще ще участвам по -активно в този вълнуващ уебсайт.

 34. Намерих този „Петминутен дневник“, който задава едни и същи въпроси всеки ден, за да ви помогне да се съсредоточите.

  Вторият въпрос е „Какво би направило днешния ден страхотен?“

  Авторът може също да попита: Какво ще направи днешния ден страхотен? Какво би могло да направи днешния ден страхотен? Какво може да направи днешния ден страхотен?

  Опитвайки се честно да отговоря на въпроса, потърсих точната разлика между воля/би и би/могъл. Ето какво измислих:

  Какво ще направи днешния ден страхотен? - какво определено ще направя, което ще има определен резултат с резултат, който смятам за „страхотен“

  Какво би могло да направи днешния ден страхотен? - това, което може да се случи, освен да предприема действия, ще има възможен резултат от „страхотно“. може да е

  Какво може да направи днешния ден страхотен? - същото като по -горе, вярвам

  Какво би направило днешния ден страхотен? - Тоест това, което съм способен да направя това, ако го направя, евентуално би довело до резултат от „страхотно“ ...

  Мисли?

 35. здравей, ако кажа, че утре ще й дам парите .. прав ли съм или греша

  • Звучи по -добре да кажеш „утре ще й дам парите“. Тъй като това е, което очаквате (или обещахте)

  • - Ако давате на някого своя съвет, че той трябва „да й даде пари“ и със сигурност ще се срещнете с нея утре, тогава изречението ви е правилно, като „Ако бях на ваше място, щях да й дам парите утре“ - Ако просто искате дайте й парите си, трябва да кажете „ще й дам парите утре“

 36. Благодаря за описанието би

 37. Благодаря ви много. Моето предложение pl gv още примери. Поздрави Veerabadran GUNA

 38. Мислех, че „ще ми помогнете ли, моля“ е правилният отговор, тъй като неговата оферта не „бихте ли ми помогнали, моля“

 39. Търсих книга, която да обясни културния контекст на Писанието, от рецензията на хората върху книгата онлайн вярвам, че тази книга ще помогне.

  Прав ли съм или греша

  • Мисля, че „.. Вярвам, че тази книга ще помогне.“ е по -вероятно да се използва от англоговорящ. „Волята“ би било твърде пряко.

 40. хареса ми разговора

 41. Моля, помогнете ми ... Искам да знам коя е правилната и каква е разликата между тези две Кога ще дойдете или кога ще дойдете…. кое е правилно и защо ??? моля обяснете ...

 42. Каква е разликата между това как бихте отишли ​​и как ще отидете ... ..и коя е правилната и защо ... Plz помогнете ми, толкова съм объркана ...

 43. Правилно ли е да се каже, че Той наистина би се погрижил за теб, вместо да се грижи за теб

 44. Как ще впечатлите моите подаръци или как ще впечатлите родителите ми. кое е вярно

 45. Бях възпитан да питам хората по начина, по който бихте ли направили това за мен

  И го каза на подходящ английски и грубо да се каже, защото е натрапчив

  Ще направиш ли това за мен

  Изглежда по -снизходително и или натрапчиво е да се каже дали срещу вас бихте… Коментари?

 46. Моля тези две твърдения кое е правилно; Ще отидете ли някъде днес и бихте ли отишли ​​някъде днес?

 47. Много добре, но забравяте да споменете едно нещо. Би се използва като минало време на воля в непряка реч. Моля, добавете това с някои добри примери.

 48. Здравейте, благодаря ви за голямата помощ. Имам въпрос, можем ли да използваме „би“, когато искаме да говорим за нещо възможно в бъдеще? Или когато говорим за нещо, което е вероятно да се случи или съществува в бъдеще? Например, правилно ли е това: великите учители ще преподават холистично или аз бих бил чудесен учител.

  • Можете да използвате „би“ в тези изречения, но ако се очаква нещо действително да се случи, тогава „ще“ е по -добре. Например: Ако говорите за група неадекватни учители, които в момента не преподават холистично и ги сравняват с хипотетични „велики учители“, тогава използвайте „би“. Или ако в момента сте детегледачка и си представяте как бихте били като учител, тогава „бих бил страхотен учител“. Но ако следващата седмица започвате нова преподавателска работа и се ангажирате с успех, тогава „ще бъда страхотен учител“.

   • Бихте ли ми казали правилно ли е да попитам „как би бил твоят живот без мен“, ако имам намерение да попитам за възможността ???

 49. plz отговор на тези въпроси .... С какво бихте искали да свържете Робърт, който хвърля Годард?

 50. Каква е разликата между „ще ви кажа“ и „бих ви казал“, моля, обяснете

 51. Това е невероятен пост за всички уеб зрители; те ще се възползват от това, сигурен съм.

 52. Разликата между „ще ви кажа и бих ви казал“ ще ви кажа = означава, че със сигурност ще й кажете/му в определен период от време, който бих ви казал = означава, че ще й кажете само ако някои условия са изпълнени (несигурно)

  Мисли ??

 53. Полезна информация. За щастие открих вашия сайт неволно и съм изумен защо това съвпадение не се случи по -рано! Отбелязах го в отметки.

Вижте повече за: , ,