Разлика между чий и кой

english words Чий срещу кой

И двете думи са каламбури и фонетично еднакви. Тоест звучат абсолютно еднакво, но означават различни неща. „Чийто“ по същество означава „на някого“ или дори „на нещо“. Така че, ако футболен футбол е лежал между два съперничещи клуба, човек може да попита: „Чий е той?“. Ако химикалка лежи между двама души в библиотека, може да се зададе един и същ въпрос.

„Кой е“ е кратка форма на „кой е“, като „не може“ е съкратено за „не мога“. По този начин думите звучат напълно различно по значение, но кратката форма на „кой е“ звучи същото като „чий“.

Популярните употреби на термините включват следното „„ името на популярно телевизионно предаване, наречено „Чия е линията все пак?“, И популярната фраза, използвана за описание на известни и важни хора или групи, с „кой е кой“.

Може да се очаква „кой“ е част от въпрос по -често от „чий“, въз основа на общата употреба на думите. За начинаещи в английския език в началото може да е трудно да забележат коя дума се използва, когато се говори в изречение, но с течение на времето автоматично ще развиете чувството да знаете коя дума е, без дори да мислите.

Нека използваме думите в няколко изречения, тъй като нищо не обяснява английския по -добре от употребата и изреченията. „Кой ще боядиса оградата?“, „Чии калпави ръце са боядисали тази ограда?“, „Кой е отговорен за тази лошо изпълнена работа по боядисване на огради?“. Виждате ли, същата ситуация е формулирана по различни начини и е използвана подходящата дума. В словесен език, тъй като звукът на тези две думи е абсолютно еднакъв, те няма да бъдат лесно разпознаваеми, докато не развиете остро разбиране на английския език.

Можете да ги говорите, без да се притеснявате дали сте правилни или грешни, но когато ги използвате на писмен език, ще трябва да бъдете много внимателни, за да използвате правилната дума на правилното място.

Освен това разликата между двете думи е много ясна по отношение на броя на думите. Докато „чийто“ е една дума, „кой е“ всъщност са две отделни думи - „кой“ и „е“, комбинирани, за да образуват по -късата, по -лесна за използване дума. Има много такива думи в английския език, чиито определения за употреба са малко неясни; най -забележим пример би бил „кой“, който е доста подобен на чий, но напълно различен, що се отнася до правилната граматическа употреба.

Резюме:

1) Трябва да помним, че те звучат абсолютно еднакво в речта, но са различни по употреба.

2) Можете да научите правилното използване, като говорите и пишете английски с течение на времето.

3) „Чий“ е завършен сам по себе си, докато „кой е“ е съкратен от.

4) Чийто обикновено се отнася до нещо „от човек“, докато „кой е“ обикновено се отнася до човек (в обща употреба).

Прочетете още статии за ESL

Вижте повече за: , , ,