Разлика между и от къде

english words Бяхте срещу Къде

Английската граматика е пълен с трудни понятия, които объркват физически лица, а не само заради правописа, но повече заради сходството в произношение или звук. В тази връзка, две такива думи споделят една и съща съдба, и те са думите "когато" и "бяха".

Native англоговорящи веднага ще кажат, че това е само основни неща, защото наистина тези думи са много прости. Въпреки това, не са местни англоговорящи обикновено имат трудно време се прави разлика между двете. За да се избегне допълнително объркване, продължете да четете.

Освен очевидната разлика в правописа, двете думи наистина принадлежат към различни класове думи. "Къде всъщност е наречие, което се отнася до време. Това също е въпрос дума, която пита за мястото, или местонахождението на нещо или някого. "Къде е един от 5 W въпросителни думи, заедно с останалите четири, а именно: Кой, какво, кога и защо.

В случай на думата "бяха" е в множествено число минало форма глагол. Това означава, че това е последната форма на думата "са", и в същото време, множествено число (отнася за повече от едно лице) форма на думата "е". Ако думата (глагол) "е" се променя на множествено число си форма, той ще стане "са". По същия начин, когато думата "е" се pluralized тя ще стане "са били." В крайна сметка, "е" е хомоложен "е" и "са" хомоложен "са били."

От гледна точка на звук или произношение, двете думи наистина са различни. Когато се произнася строго, като че ли са го казвам като "hwer" вместо "wher". Оттук следва, че първоначално изглежда да е много мек звук на буквата "ч". Последното му буква "е" е и мълчи, защото думата само по себе си се състои само от една сричка. Първият "е" все пак, се произнася по същия начин, както казвате думата "нека". Тя поставя акцент върху думата и подчертава буквата "е" малко по-дълго. От друга страна, "са" също е една сричка дума с мълчание "е" в края, но е различно изразена с помощта на така наречените шва звука. Това е звук, който изглежда е някъде по средата буквите "а" и "д". Както е добре, че няма "H" на звук се чува в тази дума.

Като цяло, те се различават по следните аспекти:

1. "са били" е глагол, а "къде" е наречие от време.

2. "са били" е в множествено число минало дума, докато "къде" е въпрос дума.

3. "са" се произнася с помощта на звук шва, а "къде" използва "за дълъг период е" стрес с леко "H" на звук в началото.

Прочетете още статии за ESL

12 коментара

 1. Съжалявам за гнида-бране, но сте пропуснали това е минало времето на глагола да бъде, също второ лице "Аз бях, че си". Знам, че това е стар пост, един от моите деца препъна Срещу него.

  • Имам разстройство живот, обаче, завършва колеж и сега на работа в банка. Аз все още се борят с която срещу били. Този пост е голямо обаче, имате ли някакви съвети?

 2. Така че това, което е граматически правилно? Къде сте в състояние да го получа? или сте били в състояние да го получа?

 3. Имам нужда от повече от обяснението за това къде и ние сме

 4. хубаво обяснение

 5. ще бъде ли къде мога да седне или са били аз седя

  • Това ще бъде мястото, където седи и бяха седнах.

 6. Мога ли да се каже, че е мястото, на лекциите ще започнат или където лекциите ще започнат. Кой от изречението е правилно ??

 7. "" Къде всъщност е наречие, което се отнася до време. " - Вярвам, че сте го объркват с "кога". "Къде" е въпросителна наречие на място, където не TIME.

Вижте още за: ,