Разлика между към и към

towards „към“ срещу „към“

Английският език наистина може да бъде объркващ понякога или може би просто сме склонни да се объркваме, като преосмисляме граматиката си и уместността на думите си.

Нека вземем например думите „към“ и „към“. И двете се считат за наречие, прилагателно или предлог. Уебстър дефинира двете думи като „в посока„ или „с посока към“, в морален смисъл; по отношение или позоваване на; относно; относно". Предложното определение би било „идва, приближава“. Това е и определението, дадено от повечето речници.

Староанглийската версия на думата е „toweard“, която също имаше същото значение.

„Към и към“ се приемат като правилни и са взаимозаменяеми. Уикиречникът дори заявява, че „към“ е вариант на „към“. Единствената разлика между двете е, че „към“ често се използва в американския английски, а другият (към) често се използва в британския английски. Не е изненадващо обаче, че някои британци могат да използват „към“ вместо „към“.

Някои биха казали, че „към“ е остарял, дори според британските английски стандарти, но само времето ще покаже. Засега те могат да се използват взаимно като заместване и би било най -добре да помислите каква е конвенцията във вашата страна, т.е. използвайте „към“ в обичайния британски английски или „към“ в американския английски.

Мнозина се опитват да направят семантична разлика между двете думи, но няма такова нещо.

Така че кажете ми: „Склонни ли сте към или обратно?“

Резюме:

1. „Към“ и „към“ означават абсолютно едно и също нещо.

2. „Към“ е по -често срещано в американския английски език, докато „към“ е предпочитано в британския английски.

Прочетете още статии за ESL

8 коментара

  1. Току -що проверих собственото си писане, след като започнах да пиша към и не можах да реша дали трябва да е към. Търсейки романа, открих, че постоянно използвах. Аз съм американец, но на около 50 години, може би и аз остарявам. LOL

  2. Здравейте, след като прочетох този невероятен пост, аз също съм щастлив да споделя знанията си тук с приятели.

Обратни обрати

  1. Разлика между хладилници с директно охлаждане и без замръзване | Разлика между | Хладилници с директно охлаждане срещу замръзване
  2. Разлика между CTC и брутната заплата | Разлика между | CTC срещу брутна заплата
  3. Разлика между справедливост и благотворителност | Разлика между | Справедливост срещу благотворителност
  4. Разлика между приливна вълна и цунами | Разлика между | Приливна вълна срещу цунами
  5. Разлика между БНД и БВП | Разлика между | БНД спрямо БВП

Вижте повече за: , ,