Разлика между тамилски и хинди

Тамил срещу хинди

Индия е известна със своето многообразие в своя народ и своята култура. Той също така има различни езици, които се говорят и пишат от неговите хора, за да общуват помежду си. Два от най -известните индийски езици са тамилски и хинди.

Тамилският и хинди са класифицирани като индийски езици. Те принадлежат към различните езикови семейства. Хинди е класифициран в индоевропейското езиково семейство. Освен това се класифицира на индо-арийски, централно семейство, западен хинди, камболи, хиндустани и стандартен хинди. Хинди традиционно се пише с деванагари скрипт.

Хинди е един от официалните езици на Индия. Другият официален език е английски, тъй като прилагането на хинди като език на управление е текущ процес. Освен че е официален език на страната, хинди се счита и за официален език на деветте ѝ държави и за официален език в други държави.

Като официален език на Индия, хинди се преподава в много области в страната. Говорят го и много индуси в чужбина. Това предполага, че има повече хора или носители на хинди. Последната цифра е 160 милиона без тези, които говорят урду.

Тамил, от друга страна, принадлежи към дравидийския език и е написан на тамилската писменост. Тамилският е един от четирите дравидийски езика, които също включват: телугу, каннада и малаялам. Това е най -старият от четирите езика.

В допълнение, Тамил също се радва на много дълга история. Той съществува повече от 2000 години. Това прави тамилския най -старият и най -дълго оцелял класически език в света.

Хинди обикновено се говори от хората в Северна и Централна Индия, докато тамилски се говори от хората в индийския щат Тамил Наду и Пондичери, територия на Индийския съюз. Освен в Индия, той се говори и в Шри Ланка, Сингапур, Малайзия и Мавриций.

В Индия тамил е официален само в Тамил Наду и Пондичери. В други области той е един от малцинствените езици, както и 1 от 22 -те класифицирани езика. Освен това тамилският се ползва със статута на първи език, който получава класически статут.

Що се отнася до цифрите, според последните статистически данни езикът се говори като роден на 65 милиона души.

Тамилски също се отнася до хората, които говорят тамилски език и тяхната култура.

Резюме:

 1. И тамилският, и хинди са индийски езици, които се говорят от индусите. Има обаче много разлики между двете.
 2. И двата езика произхождат от различни езикови семейства. Хинди произхожда от индоевропейското езиково семейство, докато тамилският е потомък на дравидийските езици. Хинди е написан на сценария Деванагари, докато тамилски използва свой собствен отличителен шрифт.
 3. Хинди се ползва със статута на един от официалните езици на страната. Той също е официален език в много държави, както и официален език в останалите щати. Той се използва широко от хората, особено в Северна и Централна Индия. Неговите носители са повече от половината от носителите на тамилски език. От друга страна, тамилският също се ползва със статут на официален език в щата Тамил Наду и Пондичери. Говори се и в други чужди страни.
 4. Тамил е много по -стар в сравнение с хинди. Това е най-старият от дравидийските езици и един от най-дългите и дълготрайни езици в света. В допълнение, той се счита за един от класическите езици в Индия.
 5. Освен че е описателен термин за отличителен език, тамилски се нарича и за хората, които го говорят. От друга страна, няма аналог на езика хинди, освен националната идентичност на индуса.

35 коментара

 1. Има няколко грешки във вашия 1. Тамилският не е един от 4 -те дравидийски езика, това е 1 от 21 -те дравидиански езика, които се говорят днес любезно го потърсете в Google за повече информация в списъка и картата на разпространение. Ще се изненадате! 2. Говорителите на хинди не са известни като индуси, тъй като те съставляват процент от общото население на индусите. Те са известни със своята държава и без общо име. Хинди не може да представлява единствено индуизма, за ваша услуга индуизмът се практикува по различни начини сред онези, които говорят тамили и хинди, боговете имат различни версии, а някои богове са по -скоро част от тамилската култура и език (лорд муруга е известен като тамилския бог около свят). Това е огромна тема за различията, причините и доказателствата. Ако искате да знаете повече за това, моля, изпратете ми имейл.

  • Хай

   Тамилският е най -старият език, докато се сравнява с всички езици и от тамилски телугу и каннада и малаялам, а също и санскрит

   така че трябва да научите повече

   • Извинявай братле .... телугу не произлиза от тамилски ... 90% е взето от санскрит .. нито една от тамилските и телугу думите не са еднакви, тогава защо казвате, че това е производно от тамилски ... повечето санскритски и телугу думи се произнасят еднакво

    • Здравейте, каква шега, която ни разказвате, може да са хората, които не знаят историята, която можете да разкажете, но не и на тамилски, ние си знаем историята

    • Да, прав си, но санскритът произлиза от тамил, а телугу - от санскрит, така че за вас хората санскрит е майка ви, а тамил е баба ви.

     • Добър изтрел!

     • Епичен отговор ✌️

     • Смятате ли, че само заемните думи решават езика, от който произлиза? Неща от начина, по който изреченията се отглеждат до имена на букви, решават езика, към който принадлежи. Изследователите не са глупаци, за да класифицират телугу като същото като езиковото семейство на тамилски. Да, има много думи на заем от санскрит, което не означава, че произлиза от санскрит. Кой те научи на тази лъжа. С изключение на заемните думи, основната структура и основните ежедневни думи на телугу са деформирани тамилски също като канада. Ra е деформирана версия на VA, йеми е от йена, repu означава нощ, неговото раву на тамил и всички места, завършващи с pattinam, както във visakapattinam, ooru, patti, karanai, yeri звуците са всички тамилски имена. Мога да продължавам и продължавам. Наистина е позор да не знаеш собствения си произход, така че направи си изследването, брато. Може би трябва да пътувате повече, тогава ще разберете.

    • Прав си, но санскритът произлиза от тамилски, телунгу също е под език на тамил

   • Глупак, дравидийските езици не са разделени от тамилски

    • тамилски, телугу, каннада, малаялам и др. са основни дравидийски езици. има и други като гонди, куи, курук и т.н. общо 21 езика. от всички тези тамилски е най -чистият (най -малко повлиян от санскрит или други езици) един и има най -старата съществуваща литература.

   • Санскрит и тамил имат история от 5000 години, само китайците имат история от 6000 години.

  • Сиван, Първати, Винаягар е тамилски бог, създаден за света. Муруган е тамилски бог, създаден за тамилите. Тамил е много по -стар от това, което споменахте. Поне на повече от 10 000 години. Това е една от първите човешки цивилизации.

  • Тамилският е специфичен език След създаването на други езици само нашият тамилски език стана като дравидийски език

 2. МНОГО КАТО ХИНДУ МОЛЯ МЕ УПРАВИТЕ

  • какво искаш да знаеш за индуския брат, лошо да ти кажа всичко, което искаш ..? огромна е темата

 3. Сиван, Първати, Винаягар е тамилски бог, създаден за света. Муруган е тамилски бог, създаден за тамилите. Тамил е много по -стар от това, което споменахте. Поне на повече от 10 000 години. Това е една от първите човешки цивилизации.

 4. Здравейте, тамилският език се счита за един от най -старите езици в света, дори се смята за майчин, по този начин не можете да сравнявате тамилския език с други езици, ако премахнете чужди думи от други езици, те не могат да продължат дълго , но ако премахнете чужди думи от тамилския език, той може да има свои собствени думи, тамилската литература се развива преди хиляди години, всички говорители на хинди не могат да станат индуисти, те просто са част от индуизма ... В тамилската литература преди хиляди години написано е, че „разрежете атома на две части, .. Плавайте над седемте морета ...“ Как са знаели хората за атома и седем морета в света преди хиляди години без никаква съвременна технология, написана от тамилска поетеса на име Авваяр,…. Потърсете в Google ... За да намерите по -интересно за Тамил ..

 5. Тамилски произход далеч отвъд въображението ни ... ... чували ли сте за кумарикандам ?? Изгубеният континент и тамилите ще бъдат първата цивилизация в човешката история ... ..plz не сравнявайте никой друг език с тамилски

 6. Най -лошият език, който съм чувал

  • кой език? може да е хинди, „трябва да е“…!

   • Тамилският е объркващ, а хинди е толкова много диалекти. От всички езици, които чух в Индия, Bangla е най -сладкият.

  • Да, че хинди език е истински bcoz на хинди език само ние можем да чуем повече лоши думи Дори момичета, дами също говорят лоши думи плавно

 7. И тамилският, и хинди са индийски езици, които се говорят от индусите. Има обаче много разлики между двете.

  Сигурен ли си, че го говорят само индуисти?

 8. Хинди не е официален език на Индия. Всички езици в Индия или равни. Търсете това в google

 9. Хинди не е официалният език на Индия Хинди е за Пакистан Тамил е официалният език на Индия след години, така че всички граждани на Индия да научат тамилския език

 10. Извинете, мадам ... това на вашия хинди език ви научи да говорите глупости за друг език. Тамилският е златен и класически език и 1 -ви език в света ... нашият език има истинска писменост и не се копира като хинди от санскрит. Нашият език е специален, че горе в небето не може да се сравни с езика под него. Ние не искаме Тадж махал ... ако някоя най -богата държава може да построи 100 тадж махали, ако иска .. но никоя богата държава не може да построи успешно паметници и храмове на тамилианци. Моят език ме научи да уважавам всички езици, но ако някой не уважава нашия език, който можем да направим, също се учи .. аз съм съвсем малък на възраст, за да ви науча на това, но зная, че вие ​​по 100 начина уважавате всички езици Горд съм да бъда тамилачи

 11. Мридула, първо се научи как да говориш с други, които според теб не се подчиняват на твоята дхарма или религия или култура. Това ще ви помогне да анализирате вашия характер и другите въз основа на вашата религия и каквото и да сте предубедени.r

 12. Аз съм нигериец и бих искал да науча тамилски език, защото шефът ми говори на същия език и той е много добър човек. Моля те, може ли да го науча?

 13. Всички индийски езици са като сестри. Тъй като човек уважава собствената си майка, но никога не пренебрегва другите жени, този език трябва да се третира. Хинди е най -младият от всички индийски езици. Най -младият от семейството е обичан от всички старейшини.

 14. Тамилският е най -старият език в света, тъй като много археологически доказателства са доказали това. Защо санскрит е показан като най -старият език в Индия? Моля, променете го на тамилски. Тамилският не е дравидийски език, няма нито една дума дравидиански в историята, изречена е от някаква политическа партия дравида калагам в началото на 50 -те години на миналия век, така че няма дравидиански език. Тамил е произходът на всички езици според историята за повече от 50000 години

 15. тамилски, телугу, каннада, малаялам и др. са основни дравидийски езици. има и други като гонди, куи, курук и т.н. общо 21 езика. от всички тези тамилски е най -чистият (най -малко повлиян от санскрит или други езици) един и има най -старата съществуваща литература и може да съществува сама и да процъфтява с достатъчно коренни думи, за да образува произволен брой нови думи.

 16. Моля за съвет относно тамилската култура, когато се ожените какво трябва да направи семейството на булките по отношение на зестра

Вижте повече за: , , , ,