Разлика между говорене и говорене

Говорете срещу Говорете

В английския език има много думи, които са синоними и обикновено се използват взаимозаменяемо. Две от тях са думите „говори“ и „говори“.

И двете думи се отнасят до изкуството да съобщаваме нашите идеи, да изразяваме думи или да изразяваме звуци. Въпреки това, „говорене“ се използва по -често от думата „говорене“, а предложението „да“ се използва по -често, отколкото „с“. Пример за това е: „Той иска да говори с вас“, въпреки че може да се каже и „Той иска да говори с вас“.

Ако трябва да начертаем граница между тях, основната разлика между двете е, че „говоренето“ се предпочита в по -официални случаи и обикновено се използва от един човек, обръщащ се към група хора. „Говоренето“, от друга страна, всъщност не е за официална употреба и в повечето случаи предполага диалог между двама души, може би повече. Един пример за това е: „Учениците спряха да говорят, когато префектът на дисциплината започна да говори.“ Друг пример е: „Той е фен да говори директно с гостите, но не е свикнал да говори пред голяма тълпа.“

Тези глаголи не са свързани с директен обект (непреходен), а или с предлог (предлози: около, към, с, за и т.н.), или с наречен модификатор. Наречните модификатори обикновено следват „говорене“ или „говорене“.

Добре е да запомните следните фрази, когато използвате „говорене“: говорете обратно; смисъл на приказки, глупости; ще говорим по-късно; говори нещо; големите говорещи са малки изпълнители; сега той говори; говорене за реалност; говори по -малко, действай повече.

Също така би било добре да запомните тези фрази, когато използвате „говорете“: говорете на много езици (говорете английски, немски и т.н.); говори; честно казано; Франсис говори с Ким по телефона; говори свободно, лесно; говори за себе си; говорейки за дявола; първо мисли, после говори; говорете само за истината.

Има случаи, когато „говорене“ и „говорене“ могат да се използват както за официални, така и за неформални ситуации. Можете да използвате фразите: говорете един на един или говорете един на един. Това също е обичайна употреба на думи: говори лично или говори лично. Друг пример е: говори тайно или говори тайно.

За да привържем тези концепции към земята, нека да цитираме ситуации в ежедневния ни опит. Представете си ситуация, в която някой изнася реч пред аудитория, а в тази аудитория две деца водят разговор и не слушат речта. Това дразни останалата публика. Можем просто да кажем: Докато министърът говореше на срещата, на две деца беше казано да мълчат, защото разговарят помежду си и затрудняват хората да се концентрират.

Резюме:

1. „Говорене“ се използва най -често в сравнение с „говорене“. 2. Винаги може да има изключение от всяко правило. Нека обаче да отбележим, че най -важното е, че „говорене“ се използва за официален адрес, докато „говорене“ обикновено се използва за неформална обстановка. 3. Говорещият прави разговора приятен или интересен, докато добрият говорител се справя добре, когато разговаря с група хора като цяло.

Прочетете още статии за ESL

3 коментара

  1. Работя в Мексико и преподавам английска литература на гимназисти. Веднъж видях гигантски знак, изписан на стена, който казваше: „Научи се да говориш английски“. Това трябваше да бъде „Научете се да говорите английски“. Смях се, когато видях „научи се да говориш английски“. Никога не бих изпратил приятел или член на семейството на такова място! Знам, че „говори“ е много по -добре от „говорене“ в тази ситуация, но не успях да определя ясно защо. Този уебсайт не помогна.

  2. Мога ли просто да кажа какво намаление, за да потърся някой, който наистина знае за какво говорят в интернет. Определено знаете съвети как да пренесете трудността до лека и да я направите важна. Допълнителните хора трябва да научат това и да възприемат тази страна на историята. Не мога да повярвам, че не си по -популярен, защото положително имаш дарбата.

  3. Искам още съвети за говорене на английски

Вижте повече за: ,