Разлика между някои и всякакви

Някои срещу всеки

Филмите и музиката са две от най -мощните влияния в съвременния свят. Всъщност те оказват голямо влияние върху поведението на хората; засягащи начина, по който действат, в какво вярват, техните стремежи, убеждения и дори как общуват с другите. Медиите обаче не са виновни, че начинът, по който сега комуникираме, е станал по -малко по -прецизен. Това до голяма степен се дължи на жаргона или „уличния език“, който е повлиял на правилната граматика. Популярността на жаргона допринася за разбиването на правилния английски език и тази неправилна форма на английски се предава на следващото поколение. В резултат на това може да се загуби стойността на правилното изграждане на изречение или дори разбираеми разговори. Един пример за тази „разбивка“ е неправилното използване на думата any вместо some и обратно.

Има ли някакви разлики между „някакви“ и „някои“? Има ли прилики между двете? Това са интересни въпроси и е много вероятно да сте използвали двата взаимозаменяемо в даден момент от миналото. Вероятно дори не сте мислили, че са различни, но те са и не е нужно да сте лингвист или граматически експерт, за да знаете разликите между двете и кога да използвате някоя и кога да използвате някои. Просто трябва да запомните някои ключови моменти.

Всеки и някои са и определящи фактори. Тези две думи са почти синоними помежду си и често се използват взаимозаменяемо, за да посочат неопределено количество или брой обекти, събития или хора само когато са неформални. Обикновено се използва, когато конкретният или точен брой е маловажен или без значение или ако точният брой не е известен. Всички и някои се използват както за положителни, така и за отрицателни въпроси. Например, ще ядете ли нещо? Ще ядете ли малко? Няма ли да ядете нищо? Няма ли да ядете малко? Ако наистина го погледнете, ще имате затруднения да намерите разлики между двете. Но има.

Всяко например, като общо правило, се използва в отрицателни отговори и твърдения. Например „Не остана ли нещо от тези неща“? Или „нямам нужда от нищо от това“. Докато поддържате твърдението отрицателно, тогава трябва да използвате всяко. Използва се и когато изявлението е положително, но има отрицателно значение, пример за това е „Най -добрият ми приятел никога не прави добри действия“.

Някои, от друга страна, се използват отделно с всяко само когато изявлението е утвърдително или положително по характер, а също и когато очакваният отговор на въпрос е положителен. Примерите за този определящ фактор са: „Тина имаше малко свободно време за планиращия днес. ' Или „Моля, купете ми шоколад и вино на път за вкъщи“. За утвърдителен въпрос пример би бил: „Мога ли да получа някои от тези артишок, моля?“

Както можете да видите, разликата и приликите на някои и някои определящи фактори не са толкова трудни за запомняне. Просто го използвайте в писането си възможно най -често и ще можете да го направите правилно. Не забравяйте, че може да е забавно да от време на време завършвате граматики, но не правете нарушаване на правилата през цялото време, това може да се превърне в навик, с който сте свикнали.

Прочетете още статии за ESL

Вижте повече за: ,