Разлика между Сянка и Сянка

Има ли нещо на сянка или на сянка? Две думи понякога може да изглеждат с подобни значения, но всъщност са различни в подходящ контекст и когато се използват по различни начини.

Определение на Shade Vs. Сянка

Сянката обозначава общо състояние и често се отнася до значителна по размер тъмна област, която е резултат от блокиран източник на светлина, обикновено слънцето или други подобни ярки светлини. По този начин може да имате   пикници под сянката на дърво или почивка на сянка в горещ следобед. В този контекст акцентът е върху липсата на светлина или самата тъмна зона. Как и защо сянката е създадена не е толкова важно.

Междувременно сянката предполага специфична тъмна зона с определена форма, получена от обекта, който блокира източника на светлина. Вашата собствена сянка прилича на сянка в различима форма на човек, нали? Когато говорим за сянка, фокусът е върху доказателствата за липсата на светлина, така че обектът, създал тъмната зона, има значение.

Използване на Shade и Shadow

Когато се използва като съществителни, сянката е неизброимо съществително, което се отнася до област на относителна тъмнина, блокирана от светлината. Сянката, от друга страна, е преброимо съществително, което се отнася до силуета или тъмното изображение, образувано от обект, блокиращ светлината. Това е причината за тъмнината.

Когато се използва като глаголи, сянката означава да предпазва от светлина; докато сянката означава да блокира светлината.

За да разграничи двете думи, HW Fowler посочи, че „сянката трябва да засенчва, както басейнът е вода“. Shadowy означава „като сянка“; докато сенчестият е „пълен със сянка“.

Емоционална конотация

Думите „сянка“ и „сянка“ означават емоции.  

Сянката често носи със себе си приятни асоциации, когато се използва в контекста на климата. Например, тези, които изпитват изключително високи температури, може да намерят думата „сянка“ по -скоро успокояваща.  

Сянката, от друга страна, често се свързва с мрачни или неприятни ситуации. Лошата новина може да хвърли сянка върху иначе оживен празник и да изпрати тълпата у дома.

Междувременно сянката понякога се използва за означаване на духа на мъртъв човек или призрак.

Думата „сянка“, особено в множествената си форма (сенки), обикновено предизвиква нещо мистериозно или заплашително. Сенките на обикновените неща могат да изглеждат странни, а престъпниците често се крият в сенките.

Shadow може да се използва и за обозначаване на личността, репутацията или влиянието на човек, което може да направи друг да изглежда по -ниско. Как винаги се чувстваш на второ място в сянката на брат или сестра?

Терминът „Сянка“ също се използва от Карл Юнг, за да се отнася до аспекта на човешката личност, създаден от неприятни емоции и страхове.

Обобщение Shade Vs. Сянка:  

Сянка и сянка произхождат от „sceadu“, староанглийска дума, означаваща „сянка, сянка или тъмнина“. Въпреки че тези две думи имат почти еднакви общи определения, всяка от тях има поне 40 различни значения в речника, които могат да бъдат използвани по много различни начини.

Вижте повече за: ,