Разлика между Redneck и Hillbilly

Redneck срещу Hillbilly

Английският език е пълен с жаргон и термини, които първоначално означават едно и променят значението си с течение на времето . Две такива думи са „червенорък“ и „хълмист“. Първоначалните значения на тези две думи са различни от начина, по който се използват в английския език днес. И двете се използват за означаване на хора, които са груби или имат характеристики, които са по -малко желани и чието отношение и поведение са неприятни и отблъскващи за другите. Те могат да означават и други неща, които могат да бъдат положителни, а не отрицателни. „Redneck“ се дефинира като обиден жаргон, използван за всеки член на бялата селска работна класа, който пребивава в южните щати. Терминът произтича от изгорелите от слънцето шии на бели мъже, които се трудят под топлината на слънцето с праха на червената пръст, прилепнал към потните им шии. С времето започна да се отнася до хора, които противоречат на обичайния поток от неща и събития и се използва от южняците, за да ги идентифицира като различни от другите. Той обозначава независимостта и е привърженик на труда и против установяването. Може да се отнася за човек с консервативен възглед, но може да бъде расист. „Hillbilly“, от друга страна, се определя като пренебрежителна дума за човек без никаква изтънченост, който живее в отдалечена планинска област. Използва се за означаване на хора, които са социално изостанали; човек, който не се интересува как изглежда и как живее. Терминът идва от шотландските изрази „hilly-folk“ и „billie“, които означават „човек“ или „приятел“. Първите жители на района на Апалачите са от низините на Шотландия. „Hillbilly“ е човек, който живее живот, който е откъснат от съвременния свят. Той живее с това, което може да получи от земята и околностите му, които са планините и горите. Червенокожият може да живее в селски район или град, но избира да живее живота си по лесен за късмет начин. Той е на няколко крачки нагоре по стълбата над хълм. И двата термина имат отрицателни значения и конотации, но след това „червено гърло“ има положителна страна. Резюме:

1. Червено гърло е човек, който принадлежи към бялата селска работна класа, който живее в южните части на САЩ, докато хълмист е човек, който живее в отдалечена планинска област. 2. И двата термина имат унизителни конотации, отнасящи се до хора, които нямат изтънченост и които са нежелани герои, но червенокоса е по -добре от хълмист. 3. Терминът „червено гърло“ идва от изгорелите от слънцето шии на южни бели мъже, които работят под слънцето с прах, залепнал по потните им шии, докато терминът „хълмист“ идва от шотландските изрази „хълмист народ“ и „били“, които означава „колега“. 4. Хълмист обитател обикновено живее в свят, който е откъснат от съвременния свят, докато червенокожият може да живее в отдалечен район или град, но неговият начин и възглед за живота е същият с фанатизма и тесногръдието.

7 коментара

 1. Съжаляваме, но вие грешите по този въпрос! Елате на дълбокия юг и с удоволствие ще ви покажа какво е истинско забъркване !!!! НЕ е красиво !!!

  • Амин към това, прочетох това и си помислих, че това трябва да е написано от някои хора от града. Описанието им е написано преди около 80 години, мисля, че е време за актуализация.

   ~ Ами-Бел Грейс-Ан Андерсън

 2. Живея в подножието на Озаркс и целият съм хълмист. Аз също съм по -умен и по -образован от човека, който вероятно е платил много, за да напише този боклук. Hillbilly е начин на живот, а също и състояние на духа. Следващото лято мисля, че ще дам почивка на пилетата си и просто ще разпространя тези момчета, които пишат в градината ми.

 3. аз наистина не вярвам в това, но като си помисля за разликите, виждам хълмовете като онези момчета, седнали на люлеещ се стол и пиещи самогон навън в планините и червените, докато тези момчета, живеещи в гората, ловуват всякакви животни, това не е това, което вярвам, че е разликата точно това си представях 🙂

 4. Всъщност терминът „Redneck“ идва от началото на 1900 -те години във WV, по време на въглищните войни. Въглищната компания се опитваше да попречи на работниците да се присъединят към съюза и да принуди въглищните работници да използват парите си в магазините на компанията. Когато избухна „войната“, хиляди синдикални работници от въглища от северната WV маршируваха, взеха влакове и всяка друга форма на транспорт до южната WV, за да помогнат на въглищните работници срещу компанията. Тези въглищни работници носеха червени бандани, за да бъдат разпознати като добри момчета и така се роди думата „Redneck“. Това стана жаргон чак много по -късно. Повечето хора, които наричат ​​човек от страната Redneck, не знаят значението, включително автора на тази статия. Redneck за тези от нас, които Redneck има гордо начало и продължава да показва разликата между хората, които работят усилено на земята и могат да се грижат за себе си, за разлика от хората в града, които мислят, че ни говорят.

  • Благодаря ти Джеф..не накрая някой, който познава историята. Аз съм щастлив като горд селски черпак от южната WV. Битката е битката при планината Блеър. Много важна битка в нашата история. Просто исках обществото да престане да бъде невежо в нашата история и начин на живот.

   • Аманда,

    Ти си добре дошъл. Роден съм и израснал в WV, напуснах, когато бях на 18 и сега гледам да се върна. Какво чудесно място за живеене и създаване на семейство. Имах много дискусии по този въпрос и преди няколко години написах статия по тази тема. Освен ако някой наистина не отиде до нашия „горски връх“, той никога няма да разбере нищо за това! https://jeffnichols1982.wordpress.com/2013/12/28/rednecks-vs-city-folk-why-i-am-proud-to-be-a-redneck/

Вижте повече за: