Разлика между практика и практика

Практика срещу практика „Практика“ и „практика“ са различни правописи на една и съща дума. Те се произнасят еднакво и имат същото значение. Те обаче се използват по различен начин в зависимост от формата на английски език.

„Практика“, във всички форми на английски, е съществително. Той има няколко значения. Най -често срещаното в ежедневната употреба обикновено е повтаряне на умение, за да се научи или да се поддържа.

Практикувахме свиренето на пиано, докато не можахме да изпълним перфектно перфектно.

Това може да означава и организирано събитие, което ще позволи на хората да обучават своите умения.

След няколко проблема с определен ход, те решиха да работят върху това на практика.

Някои професии са известни също като практики.

Тя беше в медицинската практика от две години.

Това важи и за някои места, които предлагат професии, като например фразата „упражняване на медицинска практика“.

И накрая, това може да означава и навик или рутина.

„Добра практика е да се уверите, че зад колата няма нищо, преди да опитате да я архивирате.

В Съединените щати „практика“ е и глаголната форма на думата. Въпреки това, „практика“ е правописът на Commonwealth или ирландски на глаголната форма, така че се използва почти навсякъде, с изключение на САЩ. Глаголът по същество означава да се извърши действие, свързано с практика. Това може да означава повторение на умение, за да се научи или поддържа.

Той тренираше да свири на пиано всеки ден, докато не успя да свири перфектно.

Това може да означава участие в професия.

Тя практикува медицина от две години.

И накрая, това означава да правите обичайно нещо.

Той практикуваше изобразителното изкуство да пуши цигари.

Тук разликите се свеждат до факта, че едното е съществително, а другото е глагол, както и до разликата между английския в Съединените щати и английския, който се говори от останалия свят. Съединените щати имат различен правопис за много думи. Една от най -очевидните е, че някои думи в други форми на английски, като цвят, чест и благосклонност, липсват U в американския английски.

Много от разликите в американския правопис могат да бъдат приписани на Ноа Уебстър, който написа първия речник на САЩ. Той реши да създаде справочно ръководство, което всички американци да следват, за да може страната да има един начин да прави нещата, които да следва. Уебстър се застъпва за прости правописи, които точно отразяват произношението на думата, така че докато решава как да хомогенизира езика, той търси най -простите правописи и ги избира. Той не е измислил нито едно от правописите. Например „цвят“ се използва рядко от 14 -ти век.

Поради факта, че първият речник е написан от реформатор на правописа, много променени правописи стават често използвани в Съединените щати. „Практиката“ е отпаднала, вероятно поради факта, че е произнесена точно същото като „практика“.

Има подобна двойка думи със същите вариации в правописа: „съвет“ и „съвет“. „Съвет“ е съществителната форма, докато „съвет“ е глаголната форма. Това обаче все още е вярно в Съединените щати. За разлика от „практика“ и „практика“, „съвет“ и „съвет“ се произнасят по различен начин. Това вероятно е причината правописът на „съвет“ да се запази в САЩ, докато правописът на „практика“ не беше. Тъй като правописът отразява различно произношение, има смисъл да се изписва по различен начин. Това най -вероятно е причината, поради която „съвет“ е запазен, докато „практика“ не е. S

В обобщение, „практика“ е съществително, което означава нещо, извършено за дълъг период от време, както и вид професия. „Практика“ е съществителната форма на думата, която означава да правиш тези неща. „Практика“ не се използва в Съединените щати; „практика“ е глаголната форма там.

Прочетете още статии за ESL

2 коментара

  1. Направихте фундаментална грешка в обобщението, описвайки „практиката“ като съществителна форма на дума вместо на глагол.

  2. Вие буквално давате един и същ пример за използване както на практика, така и на практика ... Надявам се никой да не се опита да научи нещо от тази статия.

Вижте повече за: ,