Разлика между Фраза и идиом

Разлика между фраза и идиома-1

Писане и четене за разликата между идиом и една фраза носи този интересен идиом на ум. "Писането е на стената." Има възможност тук, за да обсъдят идиом, така и фрази. В идиом и фразата тук вървят ръка за ръка, както фраза местоимение - на стената е част от идиом. В идиом се нуждае от фразата за да изпълни своето значение. Идиом се нуждае от една фраза, но една фраза, не е задължително да идиом.

Обучение за произхода на "Писането е на стената" помага да разберем повече за идиоми и фрази и как фрази изиграят своята роля, идиоми. Писането на стената произтича от библейски събитие, когато Даниел бе призован да прочетат написаното на стената на двореца написана от жесток отрязаната ръка с послание за цар Валтасар, който е бил оскверняват светите храмови бокали в развратени му страни. Писането каза на виден опасност. Царят не се обърне внимание на писмено съобщение. Този идиом сега се използва за предвиждане на опасност или повреда на някакъв вид и подобно на всички идиоми съдържа една фраза. Идиоми имат своите корени в всякакъв вид събития и сценарии и фразата е неразделна част от идиом.

В граматични отношение на израза е група с думи използва за определяне на експресията. Идиом е израз извършен чрез групиране думи заедно, за да означава нещо, което е различно от буквалното значение на фразата или казва.

Фрази могат да бъдат взети буквално докато идиоми не са буквални и в значението си, но образно. Идиоми също може да се нарече разговорни метафори. Друга съществена разлика е, че една фраза винаги е група от думи, но една-единствена дума тенекия поводи да идиом. Например: на черно, една-единствена дума означава нещо различно в начина, по който тя се използва и тя не трябва нищо общо с лунна светлина.

Фраза стои заедно с думите в него като единица на речта. Има различни видове фрази в зависимост от мястото им в изречението или в структурата на изречението. Идиом, съдържащ една фраза, има значение, че не могат да бъдат взети от буквалното значение на думите. Един от най-значителните различия между двете е, че има една фраза, буквално значение, докато идиом е фигуративна израз дава смисъл на израза или разговор.

Как се използват идиоми и как те да станат част от езикови изрази?

Идиоми имат фиксирани значения и може да не са лесно да се разбере, ако не сте запознати с тях. Идиоми дават език характер и интереси. Те са известни като неясен и предизвикателство към втория език обучаемия. Понякога тя може да помогне на учащия да се опита да се отнасят по английски език за подобен израз на своя собствен език.

Например някой в ​​чужда страна може да отнесе до известна статия на храна се появяват по-голяма или по-добра от тяхната собствена. Един човек говори английски, ще се говори за същество зелена тревата от другата страна на оградата. И двете изразите използват нещо, което не е нужно като по-добър вариант. Това би могло да бъде по-relatable на някой се опитва да научи английски като втори език.

Метафоричен език помага при смисъла на идиом. Когато някой е "дошло до гуша", че е лесно да си представим как биха се почувствали, поради относителната сравнението на храна и хранене. Той също така помага да се знае, че много идиоми са базирани на различни източници, които категоризират идиом според жанра принадлежат.

Спортни идиоми - удари в земната повърхност работи, трябва да бухалка за някой, стъпка до чинията

Военните идиоми - ухапване от куршум, заравят томахавката

Религиозни идиоми - до краищата на земята, не почиват на нечестивите

Идиоми животни - тъмен кон, да бъде грозно пате, змия в тревата.

Идиоми добави към неформалната социалната страна на езика и споделят културното и историческо информация. Те се разшири по който хората се научат да разбират езика и показват доколко са запознати с използването на езика, тъй като той е роден език на езика.

Идиоми добавят дълбочина на език и разграничават местният от неместни високоговорителя. Има два вида на идиом, които могат да бъдат използвани в английския език, непрозрачната идиом и прозрачен идиом.

Прозрачният идиом е по-лесно за разбиране и използване. Например, за да помолите някого "да подадат ръка" е прозрачен идиом и просто означава да се помогне. Тогава непрозрачен идиом е по-трудно да се разбере, тъй като е по-неясна. Например "той дърпа крака ми", която означава някой се шегува със себе си не е толкова очевиден в неговия смисъл. Дърпане на крака може да доведе до инцидент и следователно не би било много смешно.

Разлика между фразата и идиома

Как се използват фрази и каква част те играят на английски език?

Фрази са функционална част от изграждането на изречения и времето, необходимо за да изразят мнения и диалог език.

Фрази са функционални и са официално част от изречението. Има различни видове фрази, които поддържат различни части на изречението.

Някои основни фрази, за да бъдат разгледани, са:

  • Съществително фраза, фраза съществително включва лице, място или нещо в малка група от думи. Например Katy живее в синята къща.

... синята къща. Това е съществително фраза.

  • Verb фраза - група от думи, включително глаголът, част от едно изречение, както и пряк или косвен предмет. Тя може да бъде сказуемото на изречението.

Например големият кораб отплава от другата страна на океана.

... .sailed от другата страна на океана. Това е най-verbial фраза.

  • Прилагателното фраза - е групата на думи, които описват съществителното. В съществително фраза дава цвета на изречение повече.
  • Например. Момчето зае неговото умни, енергични кучета Rover на разходка в парка.

Неговата умни, енергични топки куче е съществително фраза.

  • Предложни фрази - тези фрази са посочени непосредствено след предлога.

Например - Книгата на масата в класната стая принадлежи на Барбара. В предложен фраза показва връзката между обекта и друга дума в изречението.

Тук е уловката да използват изрази и фрази на улова!

На първо място е грижа трябва да бъде взето, когато използва писателят фрази, защото лошо използване на фрази може да отслаби властта зад работата. Думи като абсолютно необходимо и да отслаби смисъла на фразата, че също така могат и най-ефективно, изразено като просто мощен изявление.

Например - Това е абсолютно необходимо, за да изключите светлината и консерва електричеството.

Човек може да се каже - Важно е да се изключи светлината и консерва електричеството. Така че не се хванат, като се използват дълги фрази със слаби думи, които отнемат от силата на вашата писмена работа.

Тогава "улов фраза" има съвсем ново значение в света на медиите и филмови икони. А улов фраза привлича вниманието и може да бъде свързана с продукт или лице, или дори специално телевизионно предаване. Различните култури могат да имат фрази, които се идентифицират с техните конкретни предавания и програми.

Британската телевизия е измислен фрази като "е, че крайната ви отговор" от "Кой иска да бъде милионер". Думите се казва, че от Крис Тарант.

Американската телевизия направиха серия The Simpsons популярната и фраза улов на "яде ми шорти" се изразяват чрез Барт Симпсън

Културата на филм е имал много популярни фрази и думи, казани от терминатора са се превърнали в добре известната фраза улов "Аз ще се върна."

Затова фрази и идиоми са част от структурата на езика и могат да бъдат фактическите изрази взети буквално или метафорични фрази, взети като част от разговорния език.

Фрази и идиоми са там, за да обогати описания и словото. Те са символите на език, който често разграничават местният от втория език ученика.

Уикипедия твърди, че има над 25 000 идиоми на английски език. Това е огромен брой трудни малки фрази, за да се пребори с. Английски идиоми са толкова естествени за повечето местни англоговорящи, че е трудно да се повярва толкова много съществуват и често е роден английски студент не знае за случайния идиоматичен фраза шмугна в писмено и говоримо дума.

Фразата и идиом са неразривно свързани една с друга, но определено различно, когато се сложи под микроскопа на език анализ. Струва си да припомним на "поглед към писането на стената" и да реши за себе си, ако е налице евентуална опасност от използването на идиом или фрази неправилно и повреда на изображението в писането или езикова света.

Последни публикации от Кристина Уидър ( вижте всички )

2 коментара

  1. Те не знаят разликата в кон и магаре моля обяснете това нещо от израза благодаря

  2. Идиом са чудесен източник да каже нещо за всеки, без право значение.

Вижте още за: ,