Разлика между Oxymoron и Paradox

paradox Оксиморон срещу Парадокс

Много хора виждат само малка разлика между оксиморон и парадокс. През повечето време им е трудно да направят разлика между двата термина. Въпреки че няма строги правила, които да разделят оксиморон и парадокс, човек може да срещне много неща, които ги различават.

Докато Paradox е изявление или група от твърдения, оксиморонът е комбинация от два противоречиви термина. Парадоксът очевидно е вярно твърдение, което води до ситуация, която се противопоставя на интуицията.

Парадоксът се състои от цяло изречение. Oxymoron, от друга страна, идва само с две думи, които си противоречат. С прости думи, Paradox се счита за действие, което е противоречиво, а оксиморонът е описание на фраза, която е противоречива.

Парадоксът Wile може да се разглежда като фраза като „свободата е робство“, оксиморонът е само комбинация от две противоречиви думи като „студен огън“.

Най -добрият начин да разберете дали речта е оксиморон е да погледнете дали те идват с две думи. Първата дума и втората дума, използвани в оксиморон, ще имат напълно различни значения. Двете думи стоят една срещу друга. Jumbo скариди, военно разузнаване, ледено горещо и студено студено са някои от примерите за оксиморон. Речникът определя оксиморон като парадокс, сведен до две думи (прилагателно-съществително или наречие-прилагателно), което се използва за придаване на по-голям ефект и подчертаване на контрастите.

За разлика от парадокса, оксиморонът е описателна фраза, съдържаща два термина, които изглеждат несъвместими. Въпреки че двете думи, използвани в оксиморон, изглеждат противоречиви, това дава драматичен ефект на думите.

Парадоксът е дефиниран в речника като логическо твърдение, което противоречи на себе си. Може също така да се каже, че е изречение, което е противоположно на здравия разум, но все пак може да бъде вярно.

За разлика от оксиморона, парадоксът използва много думи, дори цял абзац, за да обясни нещо. Парадоксът обикновено е вярно твърдение или група твърдения, което изглежда води до известно противоречие. Докато двете думи, използвани в оксиморон, се използват за някакъв драматичен ефект и нямат никакъв смисъл, едно парадоксално твърдение, което съдържа противоположни елементи, когато се чете заедно, има известен смисъл.

Резюме: 1. Paradox е изявление или група от изявления. Oxymoron е комбинация от два противоречиви термина. 2. Paradox се състои от цяло изречение или параграф. Oxymoron, от друга страна, идва само с две думи, които си противоречат. 3. Парадокс е действие, което е противоречиво, а оксиморонът е описание на фраза.

31 коментара

 1. Благодаря!

 2. невероятно прекрасно

 3. Всъщност това е почти добре разработен въпрос за Oxymoron и Paradox, тъй като ги изучавах много внимателно, когато се стремях към бакалавърска степен с степен Ed.

  • Абду, надявам се, че не планирате да преподавате английски. Вашият коментар е изпълнен с пунктуационни и граматически грешки. От вашето име предполагам, че английският е втори език за вас, така че ще ви намаля малко и ще озвуча коментарите си съответно. В този дух предлагам следното като конструктивна критика, която може да ви помогне само в това отношение.

   Точка 1. Думата „всъщност“ е излишна. Ако се използва като предшестващо изречение, то трябва да бъде в следващото изявление, а не в първото изречение. Обикновено не би било използвано за стартиране на вашия ход на мислите.

   Точка 2. Думата „an“ се изисква след „it is“.

   Точка 3. „Почти добре“ е неправилна. „Почти“ означава отрицателно предложение. „Доста“ или „справедливо“ би създало по -положително впечатление, което мисля, че се опитвате да кажете.

   „Ами“ е погрешно. „Добре“ е наречие (променя глагол). Правилната дума е „добър“, което е прилагателно за промяна на съществителното „разработване“.

   Точка 4. Думата „от“ тук е използвана погрешно. „Тъй като“ в този контекст означава „защото“ и предполага, че това, което следва, е резултат от предишното твърдение, което в този случай не е вярно. .

   Точка 5. „i“ трябва да се пише с главни букви. На ум: „Аз“

   Точка 6. Вашето изявление „ги е проучило много внимателно“ предполага дълбоко, обширно и цялостно проучване, което, разбира се, е малко вероятно за толкова прост въпрос, тъй като всяко „проучване“ от тях отнема само няколко минути.

   Точка 7. „i“ трябва да се пише с главни букви.

   Точка 8. „BA с Ed степен“ е неправилна. Ако "." се използва след „В“, трябва да има и след „А“. Следните две опции са правилни: BA (Ed) или BA Ed

   Успех в учителската кариера. Ако искате да се отличите в него, предлагам да се посветите на подобряване на уменията си по английски.

   С Най-Добри Пожелания,

   Vern PS Това е пример за това, което мисля да кажете:

   Това е доста добро обяснение за приликата и разликата между „оксиморон“ и „парадокс“, с които се сблъсках с тази дискусия, докато учех за бакалавърска степен (Ред.).

   • По дяволите син, мисля, че трябва да бъдеш номиниран за граматика нацист на годината!

   • задник забелязан -_-

   • Благодаря ти!

   • Еха. * бавно пляскане* Трябва да се забавлявате на партита.

    • Обичайте хората, които знаят своите неща като Верн или Абду, Лиза. Анти интелектуалното чувство, изразено от някои, изглежда меко казано детинско. Тръмп - всички ваши на партита. 3d език/ английски

   • За незабавна среща при интерес, моля, предоставете вашия телефонен номер

   • О, дай му почивка .. изживей живота си .. не поправяй правописа на другите .. А има наистина добри точки. Поздрави J

   • Съжалявам, Верн, но коментарът ти също е граматически погрешен. Вашият коментар трябва да бъде следният: „Абду, надявам се, че не планирате (да преподавате) английски език. Вашият коментар е изпълнен с пунктуация (и) и граматически грешки.

   • Съгласен съм с наблюденията Верн. Благодаря за подробностите. Пропускаме ли обаче точка след думата парадокс в последното коригиращо предложение? Между другото английският е третият ми език.

   • Върн, ти си моят герой!

 4. Перфектно. Благодаря много

 5. Благодаря много

 6. В крайна сметка не е предоставена илюстрация за достатъчно ярка представа, особено за „парадокса“. Изискват се примери.

 7. Благодаря за образованието

 8. УАУ ВЕРН!

 9. В днешно време важното е бързата и опростена комуникация. Граматиката и английският език на кралицата могат да почакат. Мохан.

 10. Оксиморон 2018

 11. Нека не бъдем твърде строги към Vern; винаги е полезно да се учи, макар че наистина прекалява - педантично (поправете ме, моля!), винаги съм готов да се уча.

 12. Върн, чудесна работа, вниквайки в тази възможност за преподаване !! Вие решихте всяка грешка, коригирайки я с благодат. Приветствам ви, като се възползвате да преподавате на всички и на всички, които се интересуват от учене. Благодаря ти!

 13. Малкото съмнение, което имах, ги изясних. Благодаря.

 14. ТОЗИ ВЕРН NIGGA WILDIN '

 15. Днес научих нещо ново. Благодаря Върн

 16. айде хайде хора. Знам, че писменият ми английски не е страхотен. Въпреки че английският е първият ми език. Първо ми се струваше скучен английски в училище, в онези дни отношението ми беше като на кого му пука къде отиват пунктуациите. На 14 определено не съм аз. Сега обаче съм по -възрастен. Съжалявам, че не обърнах достатъчно внимание. Ако някой се опитва да обясни нещо, лично в днешно време. Трябва да се направи правилно. Иначе как се очаква от хората като мен да се оправят. Така че нито един Vern не е бил прав, като е посочил грешките. Така че благодаря Върн. Писменият ми английски е глупост и аз също ще бъда първият, който ще го каже. Но честно казано много от нас на 13/14 могат да хвърлят. Не, не бихме могли. Само малцинството се интересуваше. Както и да е, много предпочитана математика, плюс това винаги съм бил… горещ по математика. Така че не оставих живота си да пропадне напълно. Върн отново благодаря за урока по английски език. Иска ми се само да погледна назад, че бях дал повече на писмения английски.

 17. Впечатляващо благодаря.

 18. След като прочетох коментара на Vern, се страхувам, че ще трябва да получа съобщение от типа на есе от Vern. Защото английският ми не е добър. Както и да е, лесно е да се разбере разликата между Paradox и Oxymoron. Бог да те благослови!

 19. Еха! Този негър Vern е изключителен.

Вижте повече за: ,