Разлика между On и In

education-classroom-pd Вкл. Срещу В

Всъщност означава нещо над или на повърхността. В основно означава нещо вътре или вътре. Много нови хора в английския език се объркват относно използването на тези два термина. Така че, ако говорехте за програма, която се показва по телевизията, бихте казали следното: „Тази програма е НА ТВ“. Ако говорехте за дефектна част в машината, бихте казали: „Има нещо нередно в телевизора“.

На също загатва за включване / изключване състоянието на машини. Включен означава включен или работещ. In също има различно значение, когато се използва за описване на модерни неща; така че човек би казал: „Този ​​цвят е НА МОДА в днешно време“. Ако видите червей, пълзящ по кожата на ябълка, бихте казали, че е „върху“ плода, докато ако отрежете ябълка и откриете червей там, тогава бихте казали, че е „в“ плода.

Английският е много гъвкав език и има много различни начини да се използват дори тези две прости думи; повече, отколкото може да се опише в тази кратка статия. Например „нататък“ означава „да вървим напред“ или оттук нататък, а „навътре“ означава да отидем „по -дълбоко в себе си“. Няма фиксирани употреби за много английски думи и тези две са перфектни примери за това. Просто има твърде много начини да ги използвате, а нови начини се добавят към езика и популярния речник всеки ден благодарение на бързото разпространение и адаптиране към местните маниери на английския език.

На също могат да бъдат заместени с "върху", която е в основата на оригиналния стара английска дума, от която новите по-компактен и лесен за използване "на" е била получена. По същия начин „in“ може лесно да бъде заменено с „inside“/„into“, но не на всички места, поради многото употреби на „in“, които са проникнали в популярния език, като „в модата“ и т.н. „in“ изглежда е по -универсална дума в сравнение с „on“. Нека разгледаме още няколко примера за изречения, за да направим разликите по -ясни. „Той е за нас“ срещу „Той е за нас“. Първото може да се говори от банда престъпници, които говорят за правоприлагащ орган. Последното може да се говори от членове на рок група, които може да говорят за голям фен.

С „включено“ и „вътре“ само първата им буква е различна, така че „на повърхността те изглеждат като доста подобни думи, но ако пробутате малко по -дълбоко„ вътре “, тогава ще видите, че има свят на разлика между тях.

Резюме:

1) „Включено“ означава нещо, което е външно, а „в“ се отнася до нещо, което е вътрешно.

2) „Включено“ ще се използва за описание на два елемента, които обикновено са отделни, но в момента заедно.

3) „In“ ще се използва за описване на елементи, които могат да бъдат идентифицирани отделно, но засега са единни и единични.

4) „Включено“ означава повърхностно, а „в“ означава по -дълбоко или под повърхността.

5) Вие сте „на тази уеб страница“, но хардуерът, който кара компютъра ви да работи, е „в компютъра“.

Прочетете още статии за ESL

Вижте повече за: , , , ,