Разлика между новозеландски акцент и австралийски акценти

За трети страни или хора, които не са свикнали да чуват двата акцента, разликите за тях не могат да бъдат почти никакви. Може да е напълно невъзможно да се знае кой е австралиец и кой е от Нова Зеландия, ако седнаха на една маса. Съществуват обаче някои промени и разлики между двата акцента, че той, Нова Зеландия и Австралия.

Най -често срещаната разлика е в начина, по който произнасят някои думи. Например, едно киви ще произнесе думата „haich“ с мълчалива буква „H“. Вместо това те ще го прочетат като „aich“. Въпреки че някои австралийци също произнасят такива думи с мълчаливо „H“, това е обичайно за всички киви.

Какъв е произходът на австралийския акцент?

Австралийският акцент идва от излагането на различни диалекти през колониалните времена. Децата, родени през периода, през който Австралия е колония на Великобритания, израстват сред най -широката гама от диалекти. Диалектите бяха предимно от Югоизточна Англия, Ирландия и по целия Британски острови. В резултат на това родените деца са израснали, използвайки нов диалект.

Видове австралийски диалекти

Австралийският акцент има три разновидности, а именно:

 1. Широко свързан с покойния Стив Ъруин.
 2. Генерал, свързан с 27 -ия австралийски премиер, Джулия Гилард.
 3. Култивиран, свързан с актрисата Кейт Бланшет.

Произход на новозеландския акцент

Петгодишно проучване, проведено от физици от Единбург, предполага, че акцентът идва от Великобритания. Това е така, защото повечето от имигрантите от Нова Зеландия идват от Британските острови. По време на имиграцията те се приземиха с британските регионални диалекти.

Разлика между акцентите в Нова Зеландия и Австралия

 1. Произношение на гласни

Основната разлика между двата акцента е гласното произношение. Австралийските гласни се изтеглят, докато новозеландците сменят гласни като „I“ за нещо като „u“. Пример е произнасянето „фуш вместо риба“.

 1. Произход

Смята се, че австралийският акцент произхожда от деца от местен произход, които говорят нов диалект, комбиниращ диалекти от Британските острови. Киви диалектът, от друга страна, идва с имигранти, които са влезли в Нова Зеландия от Великобритания.

 1. Състав

Новозеландският акцент е подправен с различни британски диалектни входове, докато австралийският акцент е смесица от британски и американски английски.

Нова Зеландия срещу Австралийски акценти: Сравнителна таблица

Резюме   на Нова Зеландия и Австралийски акценти

Терминът акцент се отнася до определен начин на говорене на език. Много пъти повечето хора бъркат киви и австралийски акценти. Ясно е обаче, че има някои разлики, вариращи от произхода, произношението на гласните и състава.

4 коментара

 1. Моите наблюдения като двойно австралийско / киви:

  дума риба: Киви = фуш, Австралия = такси

  чипс от думи: Киви = чупс, Австралия = бузи

  дума по -добре: Киви = горчив, Австралийски = легло

  дума Нюкасъл, NSW: Киви и жители на Нюкасъл = „а“ като в колата: Австралия с изключение на жителите на Нюкасъл, NSW = „а“ като в кат.

  Австралийският акцент има много по -силно ирландско влияние, по -скоро американски английски, въпреки че това може да е същият резултат. Австралия беше много по -индустриализирана, така че по -силно влияние в Северна Англия, докато селското стопанство беше предимно скотовъдство с вторични обработваеми площи.

  NZ първоначално е имал повече селскостопанска икономика и има акцентно влияние в Южна Англия поради силната миграция на работници от Лондон и селските южни окръзи.

  PS: карикатурата на флаговете е неподходяща ………… ..

  • имам приятели и Киви и Австралия, напълно съм съгласен с теб.

   също имам сериозно съмнение дали авторът на тази статия е от възпитаник на МВнР на Университета на Маса. Амхърст

 2. Чудех се относно произношението на „know“, „snow“ и „show“. Чувам го като „не-ох“ и т.н. Кой акцент прави това?

 3. Австралийският акцент също беше силно повлиян от Кокни, което дори не беше споменато по -горе.

Вижте повече за: ,