Разлика между дълги и къси гласни

Гласни дължина е начин на говорене за различните гласни, че човек може да направи, когато се занимават с една буква. Отнася се за колко време е необходимо, за да се каже, че звук.

Типичният правило е, че дълги гласни казват името им. На английски език, гласните са всички кръстени на една от дългите си звуци. В думата "бележка", О се произнася като неговото име и звучи като "О". Това означава, че има дълга гласна звук. Думата "не", а от друга страна, има повече от едно "ах" звук, който е най-кратък О. "О" звуци по-дълъг от "ах", която е защо то се смята за дългосрочен O.

Въпреки това, някои букви имат повече от два звука. Думата "обединяване" има четири от буквата А, но само две от тях се произнася по същия начин. Докато втората и четвъртата са нормални звуци на дълги и къси A - вторият е най-кратък, а четвъртият е дългосрочен А - По първия и третия има "ъ" звук. В "Йо" в края на думата също има "ъ" звук.

Когато гласна има повече от две възможни звуци, че има смисъл да ги сравните с думите кой е по-дълго. Така например, докато заоблен "ах" Звукът се счита за кратко О звук, тя все още е по-дълго, отколкото в краткосрочен А, който е плосък "ах". Определяне колко време един звук може да ви помогне, за да ги различи, когато обяснява как се произнася гласните в писмено слово. Това е особено важно, защото на английски правила произношение.

Няма правила, които се прилагат за всяка една дума, без изключение, на английски език. От една страна, много английски думи първоначално са били заемки. Френски и латински са основните сътрудници на езика и много думи са взети от тях. Проблемът е, че най-италийски език имат различен начин на произнасяне на това, което те пишат от германски. Това, което прави, че по-лошо е, че има няколко случая, когато е било взето на правописа на думата, но не и произношението. Друго усложнение е различните акценти на английски език. Например, американците вероятно ще произнасят думата "не мога" с кратко А звук, докато някой казано Получени Произношение на английски ще използва краткосрочен О звука.

С всичко това на ум, произнасяйки дума въз основа на това, че е написано могат да бъдат трудни. Един от най-очевидните правилата е, че гласната е дълга, когато е налице мълчалив Е на края. Както по-горе, "не" и "забележка" има различни гласни произношения. Въпреки това, Е в края на "бележка" не се произнася. Това е само там, за да покаже как се казва, О. Когато е налице мълчалив Е на края на думата, тя е добър залог, че гласната точно преди това е дълга гласна.

Също така, има моменти, когато повече от една гласна се подреждат заедно, като в "таван. Когато има повече от един гласна заедно, тя е много по-вероятно, че и двамата се присъединят заедно, за да образуват един дълъг звук. Все още има изключения от това, като в "науката". И двете гласни се произнасят там. Когато двойна гласна започва с А или Е, тогава те са много по-склонни да кажат името.

Като цяло, английският е объркващо език и понякога е много трудно да съответства на изписване с произношението. Ето защо дълга гласна е посочено за някои думи.

За да обобщим, дълга гласна се основава на разстояние от възприема дължината на звука на гласна. На английски език, всички гласни носят имената на дългия им звук, така че дългите гласни казват имената си. Останалата част от времето, те са по-кратки звуци, но те могат да обхващат повече от един къс звук.

Прочетете още статии за ESL

Вижте повече за: