Разлика между знания и умения

skills Две думи, които описват компетентността на човека „знания и умения! На пръв поглед и двете изглеждат синоними, но помислете малко и ще разберете, че и двете са много различни понятия.

Познанието се отнася до изучаване на концепции, принципи и информация относно конкретен предмет (и) от дадено лице чрез книги, медии, енциклопедии, академични институции и други източници. Умението се отнася до способността да се използва тази информация и да се прилага в контекст. С други думи, знанието се отнася до теорията, а умението се отнася до успешното прилагане на тази теория на практика и получаване на очаквани резултати. Например, един търговец въоръжен с MBA степен може да са се научили всички принципи на маркетинга и продажбата на бизнеса си на училище. В бъдеще той би знаел повече за своята компания, на арената на нейната продуктова линия, целевия пазар, конкурентите и т. Н. Всичко по -горе е знание. Предаването на тези знания за създаване на успешна стратегия за продажби и представяне и постигане на тези цели за продажби е умение на продавача.

Методите на проба и грешка са чудесен начин да разширите уменията си. Понякога определени умения са присъщи на човек. Например, някои хора са родени дърводелци. Но уменията могат да изведат човека само до определено ниво. За да продължите напред, е необходимо човек също да притежава необходимите знания. Например, докато човек може да има добра ръка в дърводелството, придобиването на инженерна степен може да направи чудеса за уменията на човека. По същия начин някои хора може да имат теоретични знания, но може просто да не могат да ги използват, докато изпълняват задача.

От философска гледна точка знанието е неосезаемо, но уменията могат да се направят осезаеми, като се приложат тези умения в контекст и се постигне желаният резултат.

Също така теоретичните знания могат да се споделят с други хора. Някои умения никога не могат да бъдат прехвърлени на други хора. Например, добър автомеханик може веднага да разбере проблем с колата поради интуитивността, която той или тя е изградил в продължение на години, ремонтирайки различни автомобили. Същият автомеханик може да не успее да развие тази интуитивност в своя чирак.

Резюме: 1. Знанията се отнасят до теоретична информация, придобита по всеки предмет, докато уменията се отнасят до практическото прилагане на тези знания. 2. Знанията могат да бъдат научени, докато уменията изискват практическо излагане и могат също да бъдат вродени. 3. В крайна сметка са необходими както знания, така и умения да овладеят област на обучение

25 коментара

 1. ЗНАНИЕТО И УМЕНИЕТО Е ЕКСПЕРТЪТ В ОБЛАСТТА НА БЕЗОПАСНОСТ, ОСНОВНАТА РАЗЛИКА СЕ ВЪВЕЖДА (ЗНАНИЕТО) В ДЕЙСТВИЕ (УМЕНИЕ) ОТ УЧЕНЕТО. КОНВЕРТИРАНЕ НА НЕОБРАЗИМА СОБСТВЕНОСТ В ОПРЕДЕЛИМА СОБСТВЕНОСТ.

 2. Съжалявам, но няма такава дума като „научен“.

  Да научиш нещо е като да го научиш, като си прекарал времето да го научиш, това е научено нещо. Не всички думи са опънати по един и същи начин:

  Научи - Учи - Научи

  Правопис - Правопис - Правопис

  Разход - Разход - Разход

  Закачане - Обесване - Обесено (Обесеното е съвсем различно)

  • Моля, проверете добре английските си времена. Думата научен съществува и е била много правилно използвана в изявлението. Имам съмнения относно квалификацията ви в тази загриженост, че правя такива погрешни наблюдения. Считам за необходимо да публикувам това, тъй като публикацията ви е силно подвеждаща и би заблудила вече много хора.

  • Очевидно не сте наясно с разликите между британския и американския английски.

   И докато сме на това, тъй като искате да се задълбочите, „време“ не е преходен глагол, означаващ „да образува време от“. Не е правилно да се каже „не всички глаголи са напрегнати по един и същи начин“. Ако трябва да го кажете, трябва да кажете „Не всички глаголни времена са образувани по един и същи начин.

   И „обесен“ и „обесен“ са правилни. Първото обикновено се предпочита за минало време и минало причастие на „виси“, когато значението се отнася до убиване с помощта на въже около врата.

 3. хареса ми статията ви

 4. Пълният човек със знания може да не успее, но умел човек определено ще постигне успех в живота си, така че .. освен увеличаване на знанията, опитайте 2 да увеличите уменията 🙂

 5. Благодаря за одобрението на думата „научен“ Почти бях на път да бъда подведен, благодаря и за допълнителния речник на „Хънг“. Оценяването на разликата между знанието, тъй като е фокусирано върху теорията и придобитите, докато уменията са за това как прилагате придобитите знания

 6. Статията е интересна и добре организирана. Може да се подобри с минимално редактиране и четене. Последното изречение например трябва да гласи: „И двете ... са задължителни“. Много вероятно би трябвало също така да завърши: „... необходимо за вас (или някой) да овладеете ...“. Малко храна за размисъл.

 7. Имате ли нужда от достъпен нотариус в Хюстън? Нотариус на Тони предлага мобилни нотариални услуги на достъпни цени и професионални услуги.

 8. Знанията са както опитни, така и наблюдателни, докато уменията винаги са опитни или изследвани от себе си. Знанията нямат степен като средна, слаба или отлична. То може да бъде само правилно или неправилно или може да е подходящо или неподходящо. Но уменията могат да бъдат на ниско, средно или отлично ниво. Съответно.

 9. ВРЕМЕ ЗА ПУКОРИ !!

 10. Знанието се отнася до концепцията за учене, умението се отнася до способността да се използва тази информация и да се прилага в контекст. Така че и двете са важни ..

  Ако прилагате знания и умения в живота, това означава, че човек може да успее в живота ...

 11. Мисля, че дефиницията на всичко е проектирана от всеки според тяхната гледна точка и по -дълбок опит. Доколкото виждам, значението на „знание“ се открива от човек и „умение“ се развива от човек с подходяща практика и обучение. Например езикът и математическите изчисления се учат, очевидно това се казва умение. Но науката зад природните явления е знанието.

 12. Добре написано и точно това ми трябваше. Благодаря

 13. Статията е много полезна.

 14. Интересна статия. Статията ми е от полза.

 15. Хубави..добри бележки

Обратни обрати

 1. Разлика между данни и информация | Разлика между | Данни срещу информация
 2. Разлика между философия и идеология | Разлика между | Философия и идеология
 3. Разлика между природата и отглеждането | Разлика между | Природа срещу отглеждане
 4. Разлика между чертожника и архитекта | Разлика между | Drafter vs Architect
 5. Разлика между тактика и стратегия | Разлика между | Тактика и стратегия
 6. Разлика между образование и интелигентност | Разлика между | Образование срещу интелигентност
 7. Разлика между Wordpress.com и Wordpress.org | Разлика между | Wordpress.com срещу Wordpress.org
 8. Разлика между образование и образование | Разлика между | Образование срещу училище

Вижте повече за: ,