Разлика между Keep and Keep On

Каква е разликата между „пази“ и „продължавай“? Значенията на „пази“ и „продължавай“ са много сходни и могат да се използват като синоними. При много обстоятелства „продължавай“ и „продължавай“ може да се използва взаимозаменяемо, но има разлика, която диктува дали да се използва „продължи“ или просто „запази“.

„Запази“ е много често срещана дума в английския език. Най -често използваният глагол, той може да бъде преходен или непреходен. Това означава да продължите да притежавате или държите нещо сигурно и да не загубите, продадете, раздадете, изхвърлите или върнете нещо. Например: Пазете подаръка, който ви дадох. Това може също да означава да продължи или да причини нещо да продължи в определено състояние, състояние или позиция. Например: Продължавайте да ходите, не забавяйте темпото. „Запазване“ също може да придобие значението да наблюдавате, празнувате или отбелязвате нещо важно. Например: Поддържайте този ден специален. Той подчертава идеята да не се пренебрегва или нарушава. „Запазване“ като съществително е свързано със значението да не оставяш нещо да си отиде и да го държиш сигурно и сигурно. Това е старомодна дума, която означава най-силната част от замък, която осигурява защита.

„Keep on“ е фразов глагол, използващ глаголната форма на „keep“. Обикновено се използва с клауза за герунд , която съдържа глагол, използван като съществително, завършващо на –ing. Използвана по този начин, тя има значение да продължи или да продължи да прави нещо без никакво намерение да спира. Някои примери: Продължавай да вървиш, продължавай да се движиш, продължавай да идваш. Когато се използва в този смисъл, това е интензивна версия на „запазване“, което означава да продължите в състояние, състояние или позиция, а „on“ се добавя за акцент. Поради това „Keep on“ често се използва в идиомите. Например поговорката „продължавай да продължаваш“ означава да продължиш да работиш върху нещо, обикновено живот или да оцелееш като цяло. Например: Продължавай, Мери, не се отказвай, защото имаш една лоша оценка в училище.

„Продължи“ може да има друга употреба. Също като фразов глагол може да означава да позволи на нещо да остане на място или позиция. Често се използва по този начин за обозначаване на запазване на нещо, например дрехи, на или на място. Например: не мога да нося пуловер през лятото, защото ми става много горещо. Той има конотация както да не искаш нещо, нито да можеш да поддържаш нещо, или нещо да не остава, защото пада или излиза от мястото си. Например: Тя не може да поддържа тегло, тъй като започна да расте толкова бързо. В този смисъл може да се използва и за означаване на някой, който запазва позицията на работа. Например: Ние държим градинаря включен, за да гарантираме, че розите изглеждат добре. Това използване по -скоро не е на мода в американския английски и не се използва често, по -често се използва в британския английски.

Прочетете още статии за ESL

1 коментар

  1. Много добре

Вижте повече за: