Разлика между съпоставяне и оксиморон

Съпоставяне срещу оксиморон

Съпоставяне и оксиморон са две фигури на речта. Те се използват в литературни произведения за разкрасяване на състава. И двете неща са били използвани от много писатели, за да оформят някои много интересни сравнения.

Съпоставяне "съпоставяне" е термин, който определя с акт на поставяне на чифт или дори повече неща или идеи рамо до рамо обикновено в контраст или сравнение. Той е на литературни средства, за да обрисуват и смекчаване на разликите и приликите между комбинацията от неща. На комбиниращи елементи могат да бъдат ситуации, идеи, емоции, знаци или личности. Получените ефекти от поставянето им в близост е относително подсилени с впечатлението, и ефект. Например,

Уплашени / успокояващо Darkness / лекомислие Chaos / спокойно безразличие / усещане Изток / Запад Man / природа Любов / омраза Статично / промяна

Shakespere е красиво използва съпоставяне с тебешир от разликите между емоциите на любовта на Mercutio и Ромео в романтичната му епос "Ромео и Жулиета". За любовта Mercutio си, писателят използва изрази като плътските импулси и чувствена наслада, а за Ромео използваните думи са израз на чиста любов. Контрастът е представяна победа в единен акт за умело занаят контрастните личности. Съпоставяне може да се използва за изобразяване на идеи визуално също. Например, няколко, в които мъжът е много висок и жената е кратък представлява контрастен съпоставяне. По същия начин в песента "Какъв прекрасен свят" на певеца Майкъл Мур, война сцени бъде пуснато за представляват поставени едни ситуации.

Съпоставка също е бил използван във филми, за да се проследи на героите. Известният характера на Чарли Чаплин е рамкирана от контрастен съпоставяне. Това е ясно показано и предизвиква чувство за хумор, когато милиардер взима бонбони от улицата и започва да го яде. Съпоставяне може да бъде от различни видове; ироничен съпоставяне, радикал съпоставяне и имитация.

Оксиморон "оксиморон" е очевидно противоречи само на себе изявление все още изглежда, че е вярно. Например;

Доста грозен Същата разлика Съгласен съм да не се съглася на живот в миналото наистина фалшив Natural усилване

Това са литературни фигури на речта. Тук, както и ясно от примерите, се предполага, че противоположните твърдения са поставени заедно като двойка обикновено в рамките на един израз. Оксиморон е специализиран вид съпоставяне. Оксиморон има две думи от съпоставяне, които не вървят ръка за ръка, но обикновено се поставят една до друга, водещи до антагонистични изразяване. В честите му форми, оксиморон използва прилагателно на - съществително чифт, както в "лъжливо вярно." Те често се използват при създаването на литературни произведения. Много от тези парадоксални oxymorons са станали клишета като "неправилен модел" и "оглушително мълчание."

Резюме:

1.Juxtaposition се сдвояване това, което изобразява или прилики или разлики между двамата, докато оксиморон е сдвояване на контрастен изявления, изобразяващи разликите. 2.An оксиморон е вид съпоставяне.

Вижте още за: