Разлика между заболяване и заболяване

sick-person Може да сте чували за болестта на термини и болестта на регулярна основа. Да условията означават едно и също нещо? Е, почти, но не съвсем. Има известни разлики между употребите на условията, така че трябва да бъдете внимателни, докато ги използвате.

Заболявания и болести, както предизвика същите чувства дискомфорт, болка или безпокойство у хората. Въпреки това, едно заболяване е по-скоро субективно усещане. Това означава, че наистина не е идентифициран от причините за това състояние. Разбира се, ако се идентифицира състоянието зад болестта, тя е по-често се споменава като заболяване. Въпреки това, в по-общи термини, можем да определим заболяване като състояние, когато лицето има чувства на болка или дискомфорт, които не разполагат с разграничим причина.

А болестта се отнася до състояние, при което тялото или части от тялото на един човек не работят правилно. Там обикновено е патологичен причина зад това състояние.

Патогените са тези средства, които могат да причинят заболяване при човек. Например; може да има бактериална или вирусна атака на някоя част от тялото, което предизвиква чувство на болка и дискомфорт в лицето. То може да включва такава болка или дискомфорт, който се причинява от определен неправилно функциониране на тялото се дължи на други фактори. Например, психични заболявания са заболявания, които причиняват типичните симптоми на дискомфорт и ненормално функциониране. Въпреки това, причината за такова състояние е рядко свързани с патогени. След като е установена причината за такъв дискомфорт, това обикновено се определя като заболяване.

В медицински условия, заболяване е описан като анормално състояние при всеки организъм, който възпрепятства неговото телесна функция. Тя може, в редки случаи, дори да причини смъртта на съответното лице. Ако го използвате в по-широк смисъл, това може дори да се отнасят до увреждания и травми, инфекции и девиантно поведение. Важно е да се отбележи, че дори мозъка е човешки органи, и следователно е податлив на заболявания и заболявания. Основният ефект на заболяване се усеща когато конкретен орган на тялото или на тялото като цяло не успее да поддържа състоянието си на равновесие и стабилност. Това състояние се нарича от медицинска гледна точка, като хомеостаза.

Важно е да се отбележи, че и двете заболявания и болести в резултат на повече или по-малко същите симптоми. Въпреки това заболяване могат да бъдат излекувани в повечето случаи. Например, студено , грип или стомашно-чревни заболявания могат да бъдат излекувани чрез третиране. Въпреки това, съществуват редица заболявания, които не могат да бъдат излекувани. В медицински термини, и двете са нежелателни, тъй като те пречат на състоянието на хомеостаза.

Резюме:

1. Заболяване е неясно състояние, което причинява дискомфорт или болка. А болестта се отнася до състояние, че е установила причините, които стоят зад него. 2. Заболяване е предимно лечимо. Има някои заболявания, които не могат да бъдат излекувани, само управлявани.

23 коментара

 1. Искам да знам повече за заболяванията и болестите

 2. Аз като тази статия, защото в тази статия работата на писателя, така и beautifuuly научи лицата толкова добре и huredly

 3. SLT CV waktah Thal Ани Сиси bayyyyyyyyyyyyyy

 4. Благодаря ви много за информацията! Ти успя да представи тази статия по начин, че да бъдеш лекар, или като музикант или лингвист като мен, не може да помогне, че се възхищавах, въпреки че темата е толкова тъжно. Успешна работа сте готови! Моите поздравления!

 5. информацията е наистина добър

 6. Информацията е наистина добри Благодарение

 7. Интересна статия, но малко по-опростено. Думите "болести" и "заболяване" законно могат да се използват взаимозаменяемо, например, в случай на психични заболявания, тъй като всички психични заболявания са заболявания на мозъка. Наличието на патогени не е необходимо да се появят заболяване и познаването на причината на заболяването не е необходимо да се идентифицират като болест. В случай на заболяване, дисфункция се наблюдава (феноменология), след това един вид за основния механизъм за тази дисфункция (патофизиология), и от там един опити за установяване на причината (етиология). Но, много заболявания са неизвестни причини, а много от тях са само частично разбира механизми. Така че, докато някои използване на думите "болести" и "болест" в много специфични начини, а не всичко. Внимавайте с това, защото не всички биомедицински изследователи носят едно и също предположение като автор на тази статия.

  • Alesis гласи "всички психични заболявания са заболявания на мозъка". Мога ли само да отбележа, в случай, че някой чете това и си мисли, че Alesis има някои доказателства за това, психично заболяване, не е болест. Не е ясно доказателство за биологични причини за психично заболяване, най-съвременни изследвания (които не се финансира от фармацевтичните компании) се посочва психо-социални каузи, като например травма.

   Докато сме в него: пристрастяване не е заболяване, един от двамата.

   Добра статия от пътя!

   • Иска ми се хората ще спрат да се направи просто обяснение трудно. Всички човек трябва да се направи в този случай е да го наричаме болест, когато има външна патоген влизат в организма и заболяване, когато няма извън патоген. Психично "болест" по този начин няма да е заболяване, и обикновената настинка ще бъде. Защо те чувстват, че се унижава да се обадя алкохолизъм болест, а не болест? Това е единствената причина, мога да намеря, защото така се обажда. Ние сме толкова занимава с не наранява нечии чувства ние не излизат от нашия начин да се обърка по въпроса. Какво е възможно значение има това, ако използваме конкретни патогени за болест и всичко останало (като психични проблеми) заболявания? Това със сигурност не би се обадите рак заболяване, а не болест, проблем, защото в този случай, патогена ще бъдат деформирани клетки, които се навлезе в тялото за това заболяване. Тя не може да бъде по-подвеждащо, отколкото е сега.

   • PLS Разкажи ми повече за заболявания, болест и ЗАБОЛЯВАНЕ

  • Alesis -

   Ако психични заболявания са заболявания на мозъка - на известни или неизвестни, aetiology- те ще бъдат заболявания на централната нервна система, а не болести на ума. Като такива, те трябва да се третират с невролози, а не психиатри, както и всички психиатрия трябва да бъдат усвоени или резорбируеми от неврологията.

   Това не само не показват индикация за настъпили, но това не може да се случи. Психиатрите вършат неща, които не невролог прави или може законно да направя -namely, да вземат и да третира като някой пациент, който иска да има нищо общо с него.

   Ролята на принуда в психиатрията, и как тя определя психиатрия част от медицината, е тема, която е широко игнорирани.

   Ако всичко това ви интересува, мога да препоръчам творби не нечии по-високо от това на д-р Томас Сас.

   И трите дузини от книгите му са отлични; може би "Психиатрия Науката на лъжите" ще бъде интригуващ и дори забавно първо четене и запознаване с неговите наблюдения и мисли.

 8. ясната си вътре в мен този му много Easyly да решават нашите проблеми и налице фактът капак времето си propepr за да използвате този сайт и може да бъде добър knowlegious think.I мислят всички persion приема този избор за най-добрите result.Thanks

 9. Томас Сас блестящо контрастира "болест" и "болест" в проникваща му обяснение защо така наречените психични заболявания не са буквални заболявания.

  Той също така определя роди какво психиатър съдиите, когато се диагностицира пациент като психично болен, за разлика от психически заболявания.

  книги Сас са както в приятно, тъй като те са damningly изясняване.

 10. хубава статия

 11. Той просто изглежда много по-просто да ми да се обадя заболяване, което се причинява от патоген (вирус или зародиш) заболяване и заболяване, което се причинява от NO извън патоген болест. Мисля, че има стигма свързан като психично заболяване, което хората се опитват да се избегне, въпреки че просто до размиване на водите. Тези, които се занимават професионално с този проблем може също толкова лесно да се промени към по-лесният начин, без да причинява проблем и изчистването на объркването в същото време.

  • Уважаеми Бари,

   Ако проявявате интерес, д-р TS Сас посветена отделна глава за проучване на причините, поради които хората обикновено се отнасят до "психично заболяване", а не "психично заболяване".

   Това е изясняване и едва доловимо мъдро изследване на това, което така наречените психични заболявания и диагнози са, и как те се различават от физически заболявания и диагнози -Всички се започне с един внимателен поглед в нашата употреба на езика и значенията, използване и конотации " болен "в сравнение с" болен "/" е болен ".

   Съжалявам, аз не си спомни коя книга на неговата беше в. В обичайното, четене Сас е красива и си помислих, променящи проява на сила -Е струва локализиране и четене.

 12. Тази информация е много полезна за мен ... и Помогни ми ...

  Много благодаря

 13. Нека не игра на думи над това, което е заболяване или болест. Ние всички сме Божии деца, така че ние трябва да се покаже състрадание към всички.

Обратни обрати

 1. Разлика между епидемия и пандемия | Разлика между
 2. Разлика между ревматоиден артрит и остеоартрит | Разлика между | Ревматоиден артрит срещу остеоартрит
 3. Разлика между синдром и болест | Разлика между | Синдром срещу заболяванията
 4. Разлика между шизофрения и психоза | Разлика между | Шизофренията срещу психоза
 5. Разлика между азитромицин и амоксицилин | Разлика между | Азитромицин срещу амоксицилин

Вижте още за: , ,