Разлика между мен и мен

Аз срещу мен

Допуснати са много грешки и грешки поради неправилно общуване с последствия, вариращи от светски и смешни до катастрофални и ужасни. Една от основните причини за това е неправилното използване на езика, използван в комуникациите. Английският се говори в много страни по света, но за съжаление много малко хора всъщност могат да различат кога е допусната граматическа грешка, точно както в случая с използването на думите „аз“ и „аз“.

Чрез прост анализ и двата термина могат да бъдат дефинирани като отнасящи се за самия себе си. И поради това повечето хора са склонни да ги използват свободно и често си разменят двете без да се съобразяват, че всеки от тях има подходяща употреба и форма на английски език. В днешния високотехнологичен свят това е лесно приемливо-и защо не, тъй като удобството промени начина, по който хората комуникират помежду си. Защо да използвате пет думи, когато можете да изразите мнението си с две?

„Аз“ и „аз“ са класифицирани като местоимения, но имат различна употреба. Това се преподава по английски предмети, предлагани в много училища по света. Въпреки това, популярната култура е много по -влиятелна от правилната граматика и затова учениците и тийнейджърите се бъркат между това да правят това, което е правилно, и това, което е готино. Това е едностранна битка, която английските инструктори водят срещу хип-хоп артистите и филмовите звезди, които могат да се измъкнат с почти всичко в наши дни.

„I“ е класифициран като предметно местоимение. Субект е това, за което говори изречението или клаузата. Един добър пример е следният: „Кучето лае.“ В това изречение явно субектът е кучето, тъй като цялото изречение говори за лаене. В случая на думата „аз“, тя се използва предимно като субект в сравнение с „аз“, което е местоимение на обект.

Използвайки същия пример, може да се добави предметно местоимение в края, което изглежда така: „Кучето лае по мен.“ Той не промени предмета на изречението, което е кучето, но по същество добави обект, към който е насочено действието на субекта. По същия начин добавянето на местоимение като „I“ ще добави друг предмет към изречението, което може да го направи объркващо.

Ще изглежда така: „Кучето лае на мен“. Думите „куче“ и „аз“ са и двете теми, които могат да променят значението на цялото изявление въз основа на подходяща граматика. За да се провери правилността на употребата на местоименията, трябва да се зададе този въпрос: „Какъв е предметът на глагола или думата за действие?“ Когато се идентифицира, вместо да се добавя предметно местоимение като „аз“, е по -правилно да се използва предметно местоимение като думата „аз“.

В повечето случаи объркването между тези думи се случва, когато се използват изречения със сложно или повече от един предмет. За да улесните нещата, може да се използва един прост тест. Просто премахнете една тема и слушайте как звучи. „Бен и аз отидохме на риболов“ ще стане „отидох на риболов“, което звучи правилно в сравнение с „аз отидох на риболов“.

Резюме: 1. „I“ е предметно местоимение, докато „me“ е местоимение. 2. Обектните местоимения могат да се добавят, за да се направи сложно изречение, докато съществителните местоимения не могат да съществуват съвместно с друг субект, без да се променя съгласието между субект и глагол в изречението.

Прочетете още статии за ESL

1 коментар

  1. Каква е разликата в „Това съм аз“ и „Това съм аз“

Вижте повече за: ,