Разлика между подпомагането и свързване на глаголи

Каква е разликата между свързването и помага глаголи? Глаголи са част от речта, които са от съществено значение за изграждането на едно изречение. Без глагол, изречение не може да бъде завършена. Глагол в основната си форма, като глагол действие изразява действие, което е или физически или абстрактна. Въпреки това, има и други видове глаголи, използвани в граматичен грим на едно изречение. Свързване и помагат глаголи не са глаголи за действие, и има значителна разлика в използването им на английски език.

А свързването глагол е глагол, който свързва обект на присъда в друга дума или сказуемо, в едно изречение да се опише или да го идентифицират. Свързване на глаголи не изразяват действие, по-скоро състояние на благополучие, или състояние. Словото, което се свързва с глагола е или съществително, местоимение или прилагателно. Например: Аз съм студен. "Am" е свързващият глагол в това изречение. Той се използва, за да изразят състояние на студа. "Студено" е съществително предиката на "Am 'присъдата е свързването на този въпрос," Аз ", за да. Някои глагол може многозадачни и действат като действие глаголи и свързващи глаголи. Например: Тя се чувства студ. В този пример, "чувства" е свързваща глагол. Въпреки това той може да бъде глагол за действие. Например: Тя се чувства одеялото.

Да помогнем на глаголи, които могат да бъдат наречени помощни глаголи, са глаголи, които помагат на главния иск глагол в изречението. Повечето нямат никакво значение, когато се използва самостоятелно, следователно, те не се използват като глаголи за действие. Те добавят подробности, времето и разшири смисъла на основния глагол. Те могат да добавят смисъл на очакване, задължение, вероятност, потенциален или необходимост. Използва се по този начин, те се наричат ​​модалните глаголи. Например: Вие трябва да пристигнат на време. В този пример, "задължително" е да помогнете на глагола показва, че едно лице има задължение или изискване да бъде навреме. Помага глаголи също са често използвани за образуване въпрос или отрицателен. Например: Харесвате ли сладолед? Тук, "правя" е да помогнете на глагол се използва за задаване на въпрос.

А помага глагол може да се използва за обозначаване на напрегната в изречението, като непрекъснат или пасивната време. Да помогнем на глаголи също се използват за създаване на прогресивното и съвършен. Подпомагане на глаголи, използвани по този начин функция, за да настроите времето на глаголите за действие в едно изречение. Например: Аз работя като адвокат. В този пример: основният глагол действие е "работа" и подпомагащия глагол "ч" се използва с него, за да изразят текат действия в постепенното време. Да помогнем на глаголи могат да бъдат използвани в миналото съвършен, сегашно перфектно или бъдеща свършено време. Например: бях работил като адвокат, преди да се срещне с него. В този пример, "трябваше" е да помогнете на глагола и главния глагол действие е "работил". Той се използва в миналото свършено време да покаже действие, което приключи преди определено време ", преди да се срещне с него."

Прочетете още статии за ESL

13 коментара

 1. Обичам Ланге изкуства

 2. Отличен, ясна, consise. Език ... какво подарък!

 3. Това е много полезно за мен по отношение на обяснявайки това с моя sts.simple но впечатляваща.

 4. Благодаря ви за такава добра информация .. любезно ми предложи такава граматика, която обхваща всеки аспект на английската граматика, а който не пропуска нещо по граматика. Благодаря много

 5. Тя се чувства студ. Тя се чувства одеялото. Моля, помогнете, за да ме ясно как думата усещането е дума действия във второто изречение

  • Студено е абстрактно съществително, и одеялото е конкретен съществително. Това променя начина, по който "се чувства" се използва в изречението, защото той всъщност може да се чувства одеялото върху нея, но когато тя се чувства студ това не е нещо, което действително тя се чувства, това е просто израз.

 6. Това е доста полезно! Благодарение на вас много за всички мои пояснения !!

 7. Голяма помощ

 8. Много полезна публикация, която изясни нещата за моя английски окончателен

 9. Благодаря ви за по-голяма яснота.

 10. Здравейте! Имам съмнения относно тези присъди "има много hollydays в Съединените щати. Един от тях е Хелоуин. Той е на 31 октомври "

  Когато имаме там + да бъде, че "да" ще бъде о? А другият изречение. Какво е "един от тях"? Най-накрая, че е на 31 октомври, глаголът "е" е свързваща глагол последвано от предложен фраза, прав ли съм? Имам някои дълбоки съмнения относно тези изречения: /

 11. Me Анас Hudawi, вероятно, за да научите английски език в дълбочина, така че тези тези работи са твърде полезно един ...

Вижте още за: , ,