Разлика между добро и добро

english words Добре срещу Ами

Да знаеш разликата между добро и добро е също така да знаеш как да използваш добра граматика. Начинът, по който човек комуникира, предлага доста информация за него и говоренето добре е важно за стабилната комуникация.

„Добро“ е това, което наричаме прилагателно, докато „добре“ е известно като наречие. Макар че това може да не означава много на повърхността, то има всичко общо с това къде и как се използва всяка дума. Прилагателното променя съществителното или му придава допълнителни описателни значения. „Добрата пържола“ може да се различава от „пържолата“. Без прилагателно не знаете нищо за съществителното, освен че съществува.

Наречие, макар че обикновено се смята, че променя глаголите, всъщност е дума, използвана за промяна на всичко, което не може да бъде променено от прилагателно. „Събитието мина добре“, например, е правилното използване на това конкретно наречие.

След това имаме свързващия глагол, което прави разликата между добро и добре толкова трудна за разбиране от много от нас. Най -добрият начин да различите разликата е да разберете дали визирате действие или обект. Действието обикновено се описва като „добре“ - „Чувствах се добре“ или „Играх добре играта“. По -вероятно е даден обект да бъде описан с думата „добър“ - „Това е добра бейзболна игра“ или „тя е добра в спорта“.

Свързващите глаголи са вашето изключение. Това са глаголи, които се използват като съединители между пряко отношение на субекта и глагола. „Вечеря (субект) мирише (глагол) добре (свързващ глагол)“

В опит да намалите речта и правилния английски език в бърз модел на мислене, който се прилага за ежедневните модели на говорене, просто помислете дали въпросното изречение е това, което можете да направите добре. Очевидно не казваме неща като „Вечерята мирише добре“, така че автоматично можем да чуем, че трябва да преминем към добро. „Мога да се пързаля добре“, има смисъл.

Не се препоръчва да опитате същия трик с „добро“, защото много от нас вече имат свързано с това грешно поставяне на думата. „Мога да се пързаля добре“, звучи неуместно само ако вече знаете, че е неправилно.

Много по -естествено е думата „добро“ да се използва неправилно, отколкото думата „добре“. Това се дължи на релаксация в структурата на английския език, която се е смесила с ежедневната ни реч. Въпреки че тези две думи все още се считат за грешки, когато се използват неправилно, това е по -малко забележимо, защото толкова много хора го правят.

Резюме:

 · Доброто е класифицирано като прилагателно.

 · Кладенецът е класифициран като наречие.

 · Използвайте „добре“, когато „добро“ звучи неуместно.

 · „Добро“ често се използва неправилно.

Прочетете още статии за ESL

1 коментар

  1. Нещата имат добър вкус, направени са добре!

Вижте повече за: , , ,