Разлика между Geek и Dork

Гик срещу Дорк

Английският език е пълен с жаргон, неформални думи и изрази, които се отнасят до неща, които не са широко приети или се считат за табу. Въпреки че жаргонът се използва от повечето хора, той е по -често използван от по -младите членове на обществото. Светът на насилието и престъпността също е пълен с жаргон, при който конвенционалните думи се заменят с жаргон, за да попречат на другите хора да знаят за какво говорят. То произтича от запознаване с нещата, които се описват с думата, и също е често срещано сред хората, които са склонни към музика и видео игри. Пример за жаргон е думата „готин“, която може да означава много добра или много впечатляваща. Думата „горещо“ се използва и като жаргон за привлекателен. В мигновените съобщения в Интернет и мобилните телефони, смяхът на глас (LOL) и търкалянето по пода със смях (ROFL) са обичайни жаргони. Сленгът се използва и за описване на определени характеристики на хората. Две от най -често използваните жаргонни думи са „отрепки“ и „глупак“. Докато двата термина се използват за описание на хора, които са странни и имат отрицателни конотации, те имат много различни значения и се отнасят до различни характеристики. Маниакът е описан като глупав, тромав и целенасочен човек, който е научно и технически опитен. Той може да е социално изостанал, но се отличава с технологични и научни умения, така че лесно се наема. Той е човекът, на когото се подиграват по време на гимназията, но става шеф на своите връстници, когато станат възрастни. Дъркът, от друга страна, се описва като тъп, глупав, глупав, глупав и некомпетентен човек. Той е наричан още идиот или неподходящ, който не е в състояние да се приспособи към определени ситуации. Подобно на отрепка, той също липсва социално, но смята, че е готин. Той е човекът, с когото никой не се интересува да говори или да се мотае. Той може да се опита да се разбира с другите, но просто не се вписва. Може да се интересува от академични и технологични занимания, но няма умения да го направи толкова опитен като отрепка. Докато и отрепка, и глупакът може да се обличат в несравними или забавни дрехи, той може да бъде много посветен на нещо, което го интересува, и да стане компетентен и експерт в това. Тъпака, от друга страна, тотално липсва както социални, така и интелектуални умения.

Резюме:

1. Отрепка е човек, който е глупав, тромав и целенасочен, докато глупакът е човек, който е не само глупав, но и скучен, глупав, глупав и некомпетентен. 2. Маниакът е научно и технологично опитен, докато глупакът може да се интересува от тези области, но напълно му липсват знания и умения. 3. И двата отрепки и глупакът са социално изостанали и носят дрехи, които не съвпадат или които са смешни или остарели, но тъпакът е повече от маниака. 4. Отрепка е по -вероятно да стане успешен като възрастен поради своята отдаденост на областта, която го интересува, докато глупакът може да остане такъв, какъвто е през целия си живот, поради неспособността си да се адаптира и да се впише в мейнстрийма.

1 коментар

  1. Когато часовете се възобновят през юни 2011 г., ще използвам част от „Разликата между сериите“ в моите предмети. Ще ги споделя и с колегите си. Това наистина е голяма помощ за разбирането на езика на краля.

Вижте повече за: