Разлика между английски и австралийски акцент

Английски срещу австралийски акцент

Английският е най -широко използваният език в света. Говори се от хора в страни, които са били под Британската империя, включително Канада, САЩ и Австралия.

Областите, където се говори като първи език, показват различни разновидности на акценти. Акцентите им всъщност са част от местните им диалекти и имат уникални характеристики в произношението, речника и граматиката.

Австралийски акцент

Първите австралийски заселници са от Великобритания, повечето от Ирландия и Лондон. Някои бяха от Шотландия и Уелс и други британски колонии. Златната треска от 1850 -те години покани още заселници от различни части на света, което до голяма степен повлия на езика.

Австралийският английски започва да се влияе от американския английски, който въвежда нови думи, правописи и употреби от северноамериканския английски. Bonzer, дума, която означава страхотно, превъзходно или красиво, е корупция на американския термин за копаене, bonanza.

Поради тези различни влияния хората, родени в Австралия, имат различни акценти и речник. Австралия има уникален акцент и се е отклонил от оригиналния си британски или английски акцент.

Има три основни разновидности на говоримия австралийски английски. Тези акцентни разновидности отразяват социалната класа или образованието на индивида.

Единият е широкият австралийски акцент, който е признат, защото се използва във филми и телевизия. Друг е общият австралийски акцент, който се говори от мнозинството австралийци. Третият е култивираният австралийски акцент, подобен на британското получено произношение.

Австралийският акцент е нереторичен и е подобен на южноафриканския и новозеландския английски. Отличава се със своята гласна фонология. Гласните са разделени в две категории, дългата и късата гласна.

Кратките гласни имат само монофтонги, които съответстват на слабите гласни, използвани при произношението, докато дългите гласни се състоят както от монофтонги, така и от дифтонги и имат напрегнати гласни.

Британски или английски акцент

Британският или английският акцент следва Полученото произношение, наричано още Оксфордски английски. Това е приетата форма на произношение, която е общата реч на Оксфордския университет.

Той следва стандартния английски и се смята, че се основава на акцентите на Южна Англия. Има три различни форми; консервативният, който се отнася до традиционния акцент, свързан с по -възрастните оратори, общият, който е неутрален, и напредналият, който се отнася до акцента на по -младото поколение.

Дългите гласни на акцента са леко дифтонгизирани, особено „i“ и „u“. Поради фонологичния процес се засяга дължината на гласните и късите гласни могат да бъдат по -дълги или по -къси в зависимост от контекста. Има и трифтонги.

Резюме

1. Австралийският акцент се отличава с гласната си фонология, докато британският или английският акцент има както гласна, така и съгласна фонология. 2. Австралийският акцент не е реторичен, докато британският или английският акцент също е нереторичен, което означава, че „r“ не се среща, освен ако не е последвано веднага от гласна. 3. Австралийският акцент има три основни разновидности, докато британският или английският акцент има три форми.

Прочетете още статии за ESL

3 коментара

  1. „Нереторика“? Какво имаш предвид? Това няма нищо общо с произношението на липсата на произношение на / r / звука! Това се нарича (не) -РОТИЧНО

  2. Не би ли това бил диалект, а не всъщност акцент? Южният акцент е популярен в Съединените щати, но различните части на юга имат различни диалекти, но хората в Съединените щати знаят кога някой е от южните или да бъде по -специфичен от югоизточните САЩ.

  3. Докато публикувах за южния акцент или диалекти, също е лесно да разбера кой е от север на същата основа, но за мен Мичиган на запад до щата Вашингтон звучат еднакво, но не съм бил достатъчно на север, за да мога направете известна разлика между държавните диалекти. Така че акцентът и диалектът вярвам, че обикновено са неразбрани. Знам, че съм объркан, някой може ли да обясни разликата? По дяволите, целият му английски произлиза само от различни начини на говорене на езика и в определени случаи различни думи за едно и също нещо. Много е объркващо.

Вижте повече за: , ,