Разлика между пустиня и десерт

Десерт и десерт имат две различни значения.

Пустиня с едно 's' е сухо и сухо място на нашата планета.

Десертите с „ss“ са вкусни сладки храни, на които се сервира по време на хранене или специален повод. Правописът на тези две думи предизвиква объркване.

Произношението им ще ви помогне да чуете как се различават.

Какво е десерт?

Десертът е сладък пудинг в менюто, вкусен за ядене. Думата е класифицирана като съществително и ударението е поставено върху втората сричка. Правописът на десерта има двойно „s“ в средата за „супер сладко“ - начин да запомните различния правопис.

Десертът служи за следните цели:

  • Вкусна част от храненето
  • Част от меню в ресторант
  • Изработен от всякакви сладки лакомства, включително сладолед.

Какво е пустиня?

Пустинята е суров терен, където има малко растителност. Има пясъчни пустини и ледени пустини, те са трудни места за живеене. Пустинята, отнасяща се до земята, се произнася с ударение върху първата сричка и е съществително. Думата пустиня може да се използва като глагол. Desert, което означава да се изостави, е глагол и ударението е върху последната сричка. Това допринася за объркването с десерта, но от съдържанието на изречението става ясно коя дума има предвиденото значение, било то изоставяне или сладко лакомство.

Пустинята се използва по следния начин:

  • Сухи или замразени отпадъци от земя, където малко расте или оцелява.
  • Актът да напуснеш някого, да го изоставиш.

Разлика между две думи.

Функция:

Двете думи имат много различни функции. Те не са сходни по никакъв начин. Единият описва място или действие, другият описва част от хранене.

Състав:

Пустинята е или пясъчно засушено място, или замръзнала снежна пустош, в която е трудно да се живее. Когато напуснеш някого, го оставяш на собствените си сили. Десертът е много сладка и вкусна част от храната.

Използване на думи и правопис

Десертът се изписва с двойно s и е съществително и има само едно значение като сладко лакомство. Desert може да се използва като съществително или глагол и има единица „s“. Значението на думата се разбира в контекста на изречението.

Пустиня срещу десерт

Резюме на Desert Vs. Десерт:

  • Две много различни думи.
  • Объркан от правописа им и след това използван неправилно
  • Разликата може да бъде запомнена чрез мисленето на „ss“ като „толкова сладко“ нещо сладко за ядене.
Последни публикации от Кристина Уидър ( вижте всички )

Вижте повече за: ,