Разлика между Condole и Console

1

Каква е разликата между „condole“ и „console“? И двете думи могат да се използват, когато някой скърби или е претърпял някаква загуба. Въпреки това, в определени ситуации една дума определено е за предпочитане пред другата по употреба и по значение.

„Съболезнования“ е непреходен глагол, който означава да изрази симпатична скръб с човек, който страда, или да скърбиш с него след загуба, особено при смърт. Повечето употреби обикновено са последвани от „с“. Например: Съболявахме се с вдовицата след загубата на съпруга си. Именно от „съболезнования“ произлиза „съболезнованията“. „Съболезнования“ е съществително, което е израз на съчувствие или скръб към някого. Както „съболезнования“, така и „съболезнования“ обикновено се считат за старомодни думи и затова се използват в по-официални условия, като официални изрази на съчувствие или скръб, като например в писмена карта или писмо, изразяващо съчувствие. Остарялата дефиниция на „съболезнования“ е да скърбиш или да изпитваш дълбока скръб след загуба, но съвременната употреба приема смисъла на изразяване на чувство на съчувствие, за да утеши някой, който скърби.

„Конзола“ като глагол има свързано значение с изразяване на съчувствие. „Конзола“ обаче означава да се опитате да накарате някого да се чувства по -малко тъжен или разочарован от загуба, защото изпитвате съчувствие или скръб към него. Обикновено не се последва от „с“. Например: Утешихме момиченцето, когато започна да плаче. Приема смисъла и употребата повече на аплодисменти, утешения или успокояване, а не просто на изразяване на съчувствие. Тъй като има по -топъл и емоционален оттенък, той се счита за по -малко официална и по -често използвана дума от „съболезнования“. „Console“ няма форма на съществително име.

„Console“ не само се използва по -често в ежедневния английски разговор, но има и по -широко значение. „Condole“ обикновено се използва в сериозни ситуации на скръб, като смърт на любим човек, и „console“ може да се използва в същия тип ситуация, включваща смърт. Например: Изказахме съболезнования и утешихме семейството след смъртта на бабата. „Конзола“ обаче се използва в по -малко сериозни ситуации. Може да се използва във всяка ситуация, в която човек може да бъде разстроен, разочарован или да почувства загуба. Например: утеших най -добрата си приятелка, когато тя остана без работа.

„Console“ има друго произношение, kon-sohl и различна част от речта, като съществително. В тази употреба това означава нещо съвсем различно. Това означава плоска повърхност, която съдържа контролите за машина или друго електрическо оборудване, шкаф за стерео или телевизор, който стои на пода, или архитектурна характеристика, която се издава от стена, за да образува скоба. Този тип "конзола" е свързано и не трябва да се бърка с глагол формата на "конзола", който е изразен Kūh n- Сол.

Прочетете още статии за ESL

Вижте повече за: