Разлика между клауза и фраза

Клауза срещу фраза

Понякога структурата на английския език може да бъде трудна за разбиране. Езикът се състои от много различни и сложни думи. Тези думи са групирани заедно и поставени в различни категории, като основните са съществителни, глаголи и прилагателни. След това използваме структурата на тези групи, за да изградим нашите писмени или словесни изречения. Без да предоставим съгласувана структура за разположение на думи, много от нашите писмени изречения не биха имали смисъл.

Интересен набор от структури на изречения може да се намери, когато изследваме разликата между клауза и фраза.

Една фраза е лесна за разбиране. Това е фрагмент от изречение, съдържащо глагол или съществително. Важно е да запомните, че една фраза ще съдържа само глагол или съществително, но не и двете. Една проста структура на изречението, която трябва да се демонстрира, е следната, Pick Up. Pick е глаголът и up е думата на предлога.

Клаузата е също толкова лесна за разбиране. Основното определение на клауза е, че тя е фрагмент от изречение с глагол и съществително. Клаузата ще направи структурата на изречението по -пълна и езикът ни ще бъде по -лесен за разбиране. . Клауза винаги се състои от две части; независима клауза и зависима клауза. Â Независима клауза може да бъде самостоятелна като изречение; зависима клауза не може и се нуждае от независима клауза, за да има смисъл. Примерно изречение е: „Когато се прибрах, вечерях“. Запетаята в изречението означава промяна в клаузата. Вечерях се разглежда като независима клауза. Това е изречение, което съдържа глагол и предмет и може да стои самостоятелно като изречение, докато все още има смисъл. Когато се прибера вкъщи е зависимата клауза на изречението. Въпреки че изречението все още съдържа глагол и предмет, което го обозначава като клауза; ако го премахнете от независимата клауза, това няма да е пълно. В обобщение, зависимите клаузи трябва да идват с независима клауза, за да имат смисъл.

Резюме

  1. Фразата е фрагмент от изречение, който съдържа или глагол, или съществително, но не и двете.
  2. Клаузата е фрагмент от изречение, съдържащ както глагол, така и съществително.
  3. Изречението на клауза е много по -гъвкаво в използването си, отколкото просто използването на фраза.
  4. Най -често използваните видове клаузи се наричат ​​независими и зависими клаузи.
  5. Независима клауза може да стои самостоятелно като изречение.
  6. Зависима клауза трябва да се прикрепи към независима клауза, за да има смисъл.

4 коментара

  1. Благодаря

  2. Наистина ми харесва програмата за изучаване на материята

  3. Точно това, което търсех !!! Това е страхотно. Аз съм учител по граматика и понякога имам проблеми с обясняването на разликите в този луд английски език с прости за разбиране термини. Ще публикувам линк към вашата страница на моя уебсайт, за да мога да насоча студентите си към нея. Обичам го! Г -жа Алфред

  4. Много лесен и приятен начин за обяснение. Мерси

Вижте повече за: , ,