Разлика между битка и война

„Спечелихме битката, но загубихме войната“

Този израз често се използва за описание на различни видове конфликти. Тези думи, война и битка, са за борба, така че защо са объркани? Това обяснение трябва да улесни разбирането на фундаменталната разлика. Разликата между битката и войната

Битката е малка част от войната. Битките се печелят и губят между отделни лица или малки групи, водещи до победата или загубата на войната. Войната е за принципа или идеологията зад несъгласието и стратегията, която се използва с използването на въоръжените сили за спечелване на войната чрез битки. Няколко битки заедно могат да бъдат наречени кампания, но в крайна сметка всички битки и кампании отиват за победа в цялостната война.

Две световни войни са водени с огромни човешки жертви и материални щети. Битките се водят на сушата. във морето и във въздуха. Войните бяха спечелени чрез стратегия, шпионаж и храброст с голямо лидерство. Военните офиси бяха стаите, където лидерите ще се срещат, за да планират как да водят битките на войната. Различни държави, съюзници, планираха да спечелят войната срещу общ враг. Войните се водят от векове под различни знамена и знамена. Войната е индустрия, тъй като боеприпасите и военните превозни средства се купуват и продават от нациите, за да водят битките си и да печелят войните си.

Думата битка е използвана и на лично ниво. Пациентите водят битки срещу болести и рак. Хората се борят редовно с емоциите си и спечелването на половината битка е окуражаваща забележителност за някой, който се бори с болест. Идиомът, използван да казва „горещината на битката“, поставя конфликта в най -дръзкото и опасно място.

Страните и правителствата са щателни за своите военни усилия и кампании, за да могат да привлекат всички в борбата с врага. Уинстън Чърчил е един от най -известните военни стратези на своето време. Той води Великобритания и Британската общност през Втората световна война и именно чрез известните си речи страната е вдъхновена да го последва.

В обръщението си към Камарата на общините, на 18 юни 1940 г., за най-добрите британски час той използва думата битка и война в една и съща реч. Това ясно показва разликата между двата принципа. Той казва:

„От тази битка зависи оцеляването на християнската цивилизация? От това зависи нашият собствен британски живот и продължителната приемственост на нашата институция и нашата империя. Цялата ярост и мощта на врага трябва много скоро да се обърнат срещу нас. Хитлер знае, че ще трябва да ни разбие на този остров или да загуби войната . Ако можем да му се противопоставим, цяла Европа може да бъде свободна и животът на света може да се премести напред на широка слънчева светлина .......

Тази реч прави лесно да се разбере, че има битка за борба за принципа на войната. Втората световна война се бори за оцеляването на християнската цивилизация.

Последни публикации от Кристина Уидър ( вижте всички )

Вижте повече за: ,