Разлика между Приложение и Приложение

appendix Планирате ли да публикувате проект? Е, съвсем нормално е, ако се объркате между това, трябва ли да добавите приложение или приложение в края на проекта. Прочитането на тази статия би било добра идея, ако искате да изчистите разликите между двете и да се уверите, че вашият проект е свободен от нежелани грешки.

Приложението по същество е част от основния текст, но се поставя в края отделно, така че да направи целия документ по -ясен; като има предвид, че едно приложение е по същество допълнителен текст, който напълно изпълнява целта за допълване на основния текст. По някакъв начин може да се каже, че приложение може да се нарече и приложение, но същото не е вярно за приложението.

Приложението основно съдържа данни, които не могат да бъдат поставени в основния текст. Той е посочен в различни части на основния текст и в идеалния случай не трябва да бъде самостоятелен документ. Един трик да запомните това е, че човек добавя данни към документ, като целта е да се добавят по -големи подробности и визуални примери, които биха помогнали за по -добро разбиране на основния текст.

Приложението по принцип може да се счита за напълно различен документ, като много често се нарича самостоятелен документ, който не може да бъде добавен към оригиналния документ, но все още има голямо значение за цялостната публикация и затова е важно той все още да бъде добавен. Като цяло, по въпроси на политиката, обикновено се приема, че приложенията са написани от първоначалния автор на документа. Приложенията, от друга страна, обикновено се приема, че са написани от външна страна. При писането на вашия проект е много важна информацията за различните източници, които сте използвали при създаването на проекта, независимо дали сте го копирали или модифицирали и след това го добавили към документа. Също така се уверете, че имате подходящи разрешения за авторски права.

5 коментара

 1. ще бъде добре разбрано, ако е снабдено с някои примери. теорията е добра, но даването на пример определено ще помогне за разбирането и запомнянето в дългосрочен план.

  • Мисля, например, дисертация, която пиша за срещата на върха на ООН ...

   Ще поставя Декларацията за принципите от срещата на върха в приложението ... това е самостоятелен документ, който при никакви обстоятелства не бих поместил в текста ... НО той е от голямо значение за цялата дисертация като документ - също не е написан от мен, но от делегатите на срещата на върха ... така че мисля, че тогава ще вляза в приложение ...

   В приложението може би бих сложил нещо, което бих искал да изясня, може би някои повече подробности от теорията зад „концептуалната рамка“, която избрах да използвам, за да анализирам тази среща на върха. Някои хора, когато използват формули и други неща, ще обяснят подробностите за това как работят формулите в Приложение ...

   Освен това понякога необработени данни, като препис от интервю, биха били в приложението, ако имате предвид интервю, което сте направили в текста, и искате да покажете цитата в контекст или да насочите читателя към него за повече подробности ...

   Мисля, че това може да са добри примери ... и от това, което мога да кажа, това би било правилно ...

   • Много благодаря! Вашият коментар беше изключително полезен за мен!

 2. Можем ли да се доверим на каквото и да е мнение от сайт, който изрича изречение като това: „Е, това е съвсем нормално, ако случайно се объркате, трябва ли да добавите приложение или приложение в края на проекта.“ ?

  Аз съм като, Уау, сериозно ли?

 3. Трудно ми е да приема някакви съвети по английски/писане от някой, който пише „пълни запълвания“, вместо да изпълнява.

Вижте повече за: