Разлика между също и твърде

Също така срещу

Забавно е да бъдете креативни с нещата, които казвате и как ги казвате, но понякога също трябва да помните, че има подходящи употреби за всичко „дори наречия. Когато пишете официално, граматическите грешки са неприемливи. Ето защо би било по -добре да практикувате изписването на идеи и отговори с правилните думи, защото независимо дали ви харесва или не, начинът, по който говорите, ще се различава от начина, по който трябва да пишете официално.

„Всяко“ и „също“ са едни от най -неправилно използваните наречия в английския език . Да, и двете са подобни; те се използват в изречения или фрази, за да дадат смисъл на „в допълнение“ и понякога са взаимозаменяеми. Има обаче много пъти, когато тези две наречия трябва да се използват по различен начин, което означава, че „твърде“ не може да замени „също“ и обратно. Научаването на това може да не направи голяма промяна в живота ви, но след като предадете това знание на хора, които са по -млади от вас, светът ще звучи много по -добре, отколкото сега.

Нека започнем с наречието „също“. Това наречие е различно от „също“, тъй като обикновено се поставя в самия край на клауза. Например: „И аз те обичам“, „И аз уча френски“ и други клаузи или изречения. „Твърде“ се използва в изречения или фрази със смисъла на следното: 1.) В допълнение: Мери идва също 2.) Прекалено или повече от достатъчно: Майка ми се тревожи твърде много 3.) За съжаление степени: Нейната вина е твърде очевидно 4.) Екстремно или огромно: Стив е твърде готов да бъде използван като моя пешка. 5.) Официална употреба, разделена със запетая: И аз вярвам, че Изабела е невинна. 6.) Неформална версия на „наистина“ и така: Вие също ще го изядете!

„Също“, от друга страна, е наречие, което понякога се използва за започване на изречения. Имаше дебат дали това използване е неправилно или неподходящо; въпреки това, тя е счетена за приемлива от „Панела за употреба“. Пример за това използване на „също“ за започване на изречение е: „Застраховката покрива таксата за щети. Освен това тя е платила разходите за болницата. “ Други ситуации, при които „също“ се използва, е, когато 1.) ще се използва като модификатор на изречение: Иван също говори френски, както и Даяна. Забележете, че наречието „също“ в това изречение е поставено пред глагола. 2.) Съединител за присъда вместо „освен“ и „нещо повече“: Алфред беше признат за виновен, а също и неговата партньорка в престъплението, Лора.

И така, кога са моментите или случаите, когато „също“ и „твърде“ не могат и не трябва да се използват взаимозаменяемо? Примерни изречения за тях са следните: Аз също те обожавам, НЕ и аз те обожавам. Това изречение показва, че „прекалено“ може да бъде заменено с „също“, ако и само ако, човек А, който каза първото изречение, също обожаваше друг човек, освен човек В. Друг пример: Арнолд и Аби се отправят към киното. И аз съм на път за там. НЕ Арнолд и Аби се отправят към киното. Аз също съм на път за там. Забележете, че е неудобно да поставите „също“ в самия край на изречението. Трябва да се използва само преди глагола.

РЕЗЮМЕ:

1. „Също“ и „също“ са наречия, които означават едно и също, но трябва да се използват по различни начини. 2. „Също“ трябва да се използва преди глагола. „Твърде“, от друга страна, трябва да бъде поставено в края на клауза. Има обаче изключения от тези правила.

Прочетете още статии за ESL

5 коментара

 1. Правописна грешка: „„ Всички “и„ също “са сред ..” трябва по -скоро да бъдат заменени с „„ Също така “и„ също “са сред ..“

 2. Въпреки че не съм носител на езика, знам къде да поставя „твърде“ и „също“, както правят повечето хора. Това, от което се нуждая, са семантични различия или по -скоро различия в импликатурите; например тези между „И аз съм американец“. и „и аз съм американец“. и „Аз също съм американец“. Благодаря ти.

  • Здравей Фуджи,

   в примерите, които си дал няма разлика в имплакатурата.

   Алос, всеки от примерите може също да се използва за добавяне на „американец“ като прилагателно към списък с качества, отнасящи се само до вас, или да се добавите към група хора, всички споделящи характеристиката на това, че сте американец.

   Единственият лек нюанс на смисъла, който бих чул, би бил, че употребата на думата „също“ звучи малко по -официално, но подозирам, че това е моят личен странност, а не общо правило.

 3. Добре. Защо тогава имам това в ума си ... „Твърде“ се използва, когато сте съгласни с нещо. Като: аз съм французин ... аз също съм французин. Аз обичам сладолед. И аз обичам сладолед. Що се отнася до „Също“ се използва, когато се добавя нещо към нещо друго, казано малко преди ... Както в: Обичам кафе, но също така обичам чай. Трябва да си купя картофи и ориз. Може ли някой да ми обясни/покаже защо не? Използвах ги всичките си 28 години на работа с английския език без никакъв проблем.

  Наздраве. Андре Фернандес

 4. Би било хубаво да знаем вътрешното значение или етимология на тези думи- може би е било: също = всичко така, и също = две, като две, или второстепенно ... става въпрос за изразяване на нашите мисли и идеи ...

Вижте повече за: ,