Разлика между също и също

Също така срещу също

Използването на думите „също“ и „също“ е проблем за някои. Хубавото е, че те имат почти същите точни значения, при което самото превключване на двата термина изобщо няма да повлияе на изречението. Просто трябва да поставите тези термини, на подходящите им места, ако е необходимо.

По принцип „също“ и „също“ имат сходни значения или тълкувания. Просто трябва да свикнете там, където са по -удобно разположени. Ако погледнете примерните изречения по -долу, ще видите, че двата термина имат еднаква употреба и значение в съответните си изречения. Пример 1: Моля, използвайте и ризата си.

Пример 2: Моля, дайте ни и вашата риза. Като цяло и двете изречения носят едно и също значение, но първото използва „също“ в края на изречението, докато второто изречение използва „също“ преди глагола. Това често е така и за двата термина, при които „също“ има склонност да бъде поставено в последната част на изречението, в сравнение с „също“, което има склонност в началото или средната част на изречението. Думата „също“ има по -либерално разположение на изречението, в сравнение с „също“. Това е така, защото можете също да забележите, че думата „също“ е поставена в началото на изречението и дори в края (макар и рядко). Това е така, защото думата „също“ има синоними като „освен това“, която функционира като съединител на изречение. Така че, вместо да започнете изречението с „Освен това“, е добре да го замените с думата „Също“. „Също така“ се използва предимно като наречие, което означава „в допълнение“, „също“, „също“ и „също“ между другото. Това може да се види в примера „„ Тя е грозна и също е ниска! “. „Също така“ може да служи и като връзка, както в изречението „Тя е грозна, също кратка!“ Освен това, моля, имайте предвид, че ви е забранено да използвате двата термина в едно изречение, тъй като то дава излишно послание като „Моля, дайте ни и вашата риза“. „Както и“ се използва по същия начин като „твърде“, съчетано с утвърдителен глагол. Често това се случва, когато сте съгласни с нещо или с някого. Например, когато човек А каже „Обичам шоколад!“ тогава е подходящо да се съгласите с този човек, като кажете „и аз го обичам (шоколад)“ или „и аз го обичам!“ Резюме:

  1. „Също така“ има склонност да бъде поставено в средната част на близо до началото на изречението; обикновено преди глагола.
  2. „Както и“ има склонност да се поставя в края на изречението.
  3. „Също така“ има по -либерално позициониране в изречението в смисъл, че понякога може да бъде поставено в началото или в края на изречението, когато е подходящо.

Прочетете още статии за ESL

2 коментара

  1. Бих искал да ми изпратите малко изучаване на английски език.

  2. Няколко правописни грешки за коригиране: Моля, дайте ни ризата си второто изречение ИЗПОЛЗВА „също“

Вижте повече за: , ,