Разлика между Alot и A Lot

Много срещу много

Изненадващо е, че мнозина все още се бъркат по отношение на използването на „много“ и „много“. Да, ако прочетете много записи в Интернет, ще забележите, че двете думи съществуват. Но за да изясним нещата, няма такава дума като „много“. Има само две надлежно разпознати думи с най -близкия правопис и тези думи са „много“ и „разпределяне“. Така че защо хората все още бъркат „много“ с „много“?

Е, може да е просто въпрос на проста грешка при въвеждане, когато човек случайно пропусне интервала, след като въведе буквата „а“. Това обаче не работи на съвременните компютри, тъй като въвеждането на „alot“ автоматично ще отдели „a“ от „lot“.

Въпреки това, тъй като „много“ не съществува, трябва да се научите кога да използвате по-подходящата нотация „„ „много“. Тази дума (много) е известна като фраза (неформална), която означава голямо количество или част от нещо. Ако обаче това не е думата, която търсите, най -вероятно това е глаголната форма, като например в изречението „Моля, отделете поне 10 минути почивка, преди спортистите да възобновят упражненията си.“ В този случай „разпределяне“ означава нещо друго (за разпределяне, разделяне или присвояване на част).

За предпочитане се използва „партида“ за описване на неизброими големи количества материя, независимо дали е осезаема (т.е. лед, пясък, вода) или нематериална (т.е. време). Например, „Той няма много свободно време, за да обсъжда допълнително този въпрос“. „Много“ е друга дума, която се използва по същия начин като „много“, но е предназначена предимно за използване в преброими материали като тетрадки, химикалки и др. Следователно е различно, когато казвате „Тя има много химикалки“ и „ Тя има много химикалки. Ако това е първият пример, все още можете да броите нейните химикалки. Ако това е последното, може да ви е твърде трудно да преброите, защото тя има много химикалки.

И накрая, „много“ също може да се използва като всички нормални наречия, „Той много прилича на баща си“. Ако случаят е такъв, това би означавало много често или много.

Така че следващия път, когато продължите да пишете и случайно се натъкнете на използването на „много“, „много“ или „разпределение“, първо помислете за следното:

1. „Много“ е неформална фраза, която се използва за описване на голяма част от нещо. 2. Няма такава дума като „много“. Другата нотация е „разпределяне“, което всъщност е глагол, който означава да разпределя или разделя. 3. „Много“ може да се използва и като наречие, което означава много често или много.

Прочетете още статии за ESL

Вижте повече за: ,