Разлика между алитерация и Повторение

Алитерация и повторение се намират един до друг в литературния свят.   Алитерация прави специфичен акцент върху звуци в думи, а повторението се ангажира с повтаряне на едни и същи думи или последователности от думи, за да направи точка в писаното слово.   Алитерация, като фигура на речта, се появява в поезия, проза и музикални текстове.   Алитерация се използва за да се получи ритъм и да помогне на присъдите по-приятен за ухото.   Повторението има своето място в поезия, проза и музикални текстове добавяне на хорови линии и помагат да се завърши в ритъма на песните и стихотворения.   Възможно е да има пресичане над от двата стила, но в общи линии алитерация ще се фокусира върху звука в думи и букви, а повторение зависи от многократната употреба на думи или фрази.

Какво е Alliteration?

Алитерация в своята най-проста форма е използването на първата съгласна буква от последователни думи в писането. Думите един на друг да успее в едно изречение.   Използването на звуци в рамките на думи може да се използва за целите на алитерация.     Буквите не трябва да бъде един и същ, но звукът е така.   Погледнете това изречение:

"Мошениците заговорничат с любезното царя.   С. съгласни и к в САЩ, правят един и същи звук.

Думите могат да бъдат използвани между alliterated думи.   В алитерация стане ясно, когато цялото изречение се чете.   Гласните могат да бъдат част от алитерация, при условие че те имат едни и същи звук.   Съзвучие е използването на съгласните в продължение на няколко думи в изречение, докато съзвучие се отнася до използването на гласни в едно изречение, докато те си приличат.

Алитерация е намерил своя път в света на икономиката и се използва успешно в брандиране и реклама на продукти с имена закачливите.

Каква е ролята алитерация игра в литературните кръгове?

 • Алитерация се използва да се подчертае една точка и да направи изречение по-приятен за ухото.
 • Той автоматично получава вниманието на читателите, тъй като натоварването на звука става очевидна.
 • Тя носи резонанс и настроение в писмен труд.   Например, с помощта на звука е "многократно, когато пишете за змия носи sssss звука в парчето на писане и напомня на читателя на змия.
 • Алитерация използва в литературата носи хармония на звука на литературни творби на Шекспир и други класически автори.   Помислете за тези думи на Ромео и Жулиета:

    "От напред фаталните кръста на тези две врагове,

    Чифт звезда пресече любителите вземат живота си. "

 • Алитерация се използва в маркетинга , за да помогне на потребителите са свързани с даден продукт.

"Може би тя е родена с нея, може би това е просто Maybeline. закачливите фрази, за да се привлече вниманието върху името на продукта - Maybeline.

 • Брандинг продукти с имена, които използва алитерация е част от маркетинг също. Продукти като Kitkat или Canon фотоапарат по-лесно се запомнят с малко алитерация.   Нашите супер герои могат да се добавят към този раздел.   Алитерация за имена на героя като Кларк Кент или Wonder Woman помощ марка името и да я направи по-запомнящо се.
 • Текстове за песни и различни стилове състава да се възползват от алитерация.   Модерен RAP песен се възползват напълно от алитерация комбиниране на звуци и думи, за да направят текста запомнящо се.

Какво е Повторението?

Повторението е просто повтаряне на думи или фази.   Актът на казва неща отново е повторение, или това, което е известно като повторно -petitioning.   Повторението е риторичен устройство, начин на убеждаване или мотивира читателя.   Авторът мотивира   чрез подчерта в определена част от писмен вид, като се използва repetative думи или фрази.   Повторението е популярен начин за свързване с публиката и се използва в публичното говорене.   Повторението позволява на говорещия да се набляга на думите, които са важни и трябва да бъдат запечатани в съзнанието на слушателя.   Разказвач употреби повторение на помощ помня подробности за една история чрез повтарящи се линии.   Storys за младите читатели имат повтарящи се линии или стихове, за да помогнат на читателя развиващата се свържете с историята или герои в историята.   The Gingerbread Man например има рима повтаря през историята, която се занимава по-младото читателя или слушателя.

"Тичам, тичам, тичам толкова бързо, колкото можете.   Вие не можете да ме хванат, че съм на Gingerbread Man "се повтаря всеки път, когато Gingerbread Man отговаря друг характер в историята.

Чарлз Дикенс, в класическата му история Приказка за два града, които се използват, за да повторение думите му по-запомнящо се и убедителен.   Той използва за разлика от положителни и отрицателни с повтарящи се думи на "Това е", за да проведе значението на настроението отваряне на книгата.   Две места в две различни фази на тяхната история, както и различните реакции на героите в историята.

"Това беше най-добрите времена.

Това беше най-лошото време.

Това е възрастта на мъдростта,

Това е ерата на глупостта ".

Популярни в речи, това е Мартин Лутър Кинг-младши, който се използва фразата "Имам една мечта" в целия речта си.   По този начин той е в състояние на себе си и публиката си се свържете, с тези думи.

Каква роля играят повторение в литературните кръгове?

 • Повторението в писмен вид добавя допълнително стрес или важността да се дава на съобщението.   Има различни стилове на повторение.   Съществува голямо разнообразие от повтарящи формати, използвани от писатели и поети.   По-долу са най-известните в литературните кръгове.
 • Conduplication - е повторение на една дума на различни места в рамките на една част от писането.   Той се използва, за да обясни понятия или се подчертае значението на една идея.

Например Робърт Кенеди заяви:

"Така че аз ви питам тази вечер, за да се завърнат у дома, за да се каже молитва за семейството на Мартин Лутър Кинг, но по-важното е, да се каже молитва за собствената ни страна, която всички ние обичаме - молитва за разбиране и че състраданието, от които Говорих.

 • Diacope - Многократните думите са разделени чрез добавяне на нови думи, поставени между тях.   Така например, Шекспир е написал тези думи за принц Хамлет добре познат soliloquay от играта на Хамлет:

"Да бъде или да не бъде."

 • Epanilipsis - Повтарянето на една дума в началото и в края на изречението.

Например:

Гладен котки Лаш навън не защото те са средна, но тъй като те са гладни. "

 • Polyptoton - повторение на една и съща корен думата.   Например:

Аз съм реши R, и аз се реши какво е най-добре,

 • Съчетани стил - Д-р Зюс е много добре известен със стила на писане си в детски книжки. Използването на повторение и римува той създава едно глупаво стил на писане, който се харесва на малки деца.

"Една риба две риби,

Червена риба, лефер.

И…

От там до тук, от тук до там,

смешни неща са навсякъде.

Този стил е много характерно за този повтарящи се, но ефективен стил на писане.

Алитерация срещу   повторение

Резюме на Alliteration Vs. Повторение:

 • Алитерация и повторение са двете използвани като начин за подобряване на парче поезия или проза писмена форма.   Те носят повече резонанс на работата.
 • Алитерация използва звуци, за да се наблегне на диалога или римите докато повторение използва думи или фрази, неколкократно, за да добавят стойност или акцент към писането.
 • Повторението се използва от създателите на реч да се подчертае точки в реч или да се свърже с аудиторията си чрез речта.
 • Алитерация се използва успешно в брандинг и маркетинг на специфични продукти.
 • Повторението има няколко начина за използване на тази техника и се използва успешно в класическата литература от автори като Чарлз Дикенс и Уилям Шекспир.
 • Алитерация може да изглежда да е незрял и губят влиянието му, ако е над направено.   Може да изглежда по-скоро като една гатанка или детински рима, а не на парче запомнящо писмена форма.
 • Повторението помага на младите читатели със своите умения началото четене.   Той се ангажира слушателя в историята с повтарящи се рими или думи конкретен характер може да се каже.
 • Повторението е много убедителен и поставя читателя спокойни като същите фрази са напомняне за нещо положително.   Алитерация добавя хармония и запомнящи се текстове на песни в думите на стихотворение или драма в проза, както на различните звуци се използват креативно.

Последни публикации от Кристина Уидър ( вижте всички )

Вижте още за: ,