Разлика между Добре и Добре

Всичко наред срещу Добре

Много хора, не само граматиците, се натъкват на объркващ и продължаващ дебат относно употребата на думите „добре“ и „добре“. Отначало двете може да изглеждат много сходни поради близките си правописни обозначения. Внимателното разглеждане на всяка дума обаче наистина ви казва нещо повече. И така, наистина ли е добре да използвате добре?

По принцип много граматици, като Бил Уолш, подчертават в своите публикации, че използването на „добре“ всъщност не е наред. В подкрепа на Уолш, много други ръководства за стил на писане твърдят, че „добре“ като една дума не е подходяща за използване. Всъщност това се разглежда като някаква грешка в изписването на „добре“, което означава допустимо, задоволително или адекватно. Например в изречението „Нейните танци бяха очевидно наред“ терминът се използва за описване на нечие танци като задоволително или добре. Използването на „добре“ в замяна на „добре“ за това конкретно изречение наистина ще бъде погрешно за много граматици.

Напротив, други експерти по английска граматика като Брайън Гарнър казаха, че „добре“ може да е започнало да получава признание в британския английски. Обаче нотацията с две думи „добре“ отдавна е приета за стандарт за разлика от „добре“, която току -що поникна напоследък в устния и писмения език. „Добре“ наистина никога не намери твърда основа да бъде приветствана като стандарт на думата.

Английска рок група на име The Who използва „добре“ в песента си „„ Децата са добре “. Това по -късно породи много поколения от използването на термина най -вече в музикалната сцена, като песента на Дженифър Лопес от 2002 г. „Gonna Be Alright“ и хитовете на Janet Jackson от 1989 г. „Alright With Me“. По този начин „добре“ се е превърнало в приемлива дума в замяна на „добре“ поне за някои. Но това просто показва, че „добре“ е и е било използвано за по -неформалния тип писане.

Е, някои от вас все още могат да се объркат по отношение на използването на двата термина. Независимо от това, използването на „добре“ или „добре“ може да е добре днес, както се вижда от широкото използване на „добре“ в много публикации. Опитайте да потърсите „добре“ в Интернет и ще се изненадате, че ще върне милиони резултати, точно като „добре“. От съображения за безопасност обаче, ако пишете официално, бихте могли също така да предпочетете нотация с две думи „добре“, тъй като някои могат да тълкуват използването на „добре“ като грешно написана дума.

  1. „Добре“ е по -стандартната нотация, която означава приемливо, задоволително или допустимо да назовем няколко, докато „добре“ е по -нов термин, използван в замяна на първия, но не е приет като стандарт.
  2. „Добре“ се използва в по -официално писане, докато „добре“ е по -широко разпространено в неофициалното писане.

Прочетете още статии за ESL

Вижте повече за: , , ,