Разлика между съвет и съвет

vocabulary_book Съвети срещу съвети

Английският език има много думи, които могат да бъдат доста объркващи. Някои думи може да звучат еднакво и все пак да имат сходен правопис, но означават различно помежду си. Вземете тези две думи например „„ Посъветвайте ”и„ Съвети ”.

Двамата имат едно и също произношение, но се различават само в една буква от една и съща позиция. „Съвети“ и „Съвети“ всъщност са свързани помежду си, но основната разлика между тях е начинът да ги използвате в изречение. Те принадлежат към различни части на речта.

И двете думи споделят една и съща етимология. И двамата произхождат от стара френска дума „avys“, което означава „мнение“. Първоначално идва от израза „ce m'est à vis“, което означава „струва ми се“ или „според мен“. Фразата обикновено се използва точно преди човек да трябва да изрази мнението си за нещо възприемано. Самият корен на думата е „vis“, което означава „да видиш“

Испанската португалска версия на думата е „aviso“ и е „avviso“ на италиански. Буквата „d“ е добавена към думата въз основа на модела на латински език, където префиксът „реклама“ винаги се използва за често посочване на посока или позиция. Това се случи на английски език от 15 -ти век. По това време той стана „advys“ или „advyse“ с дългото произношение „y“. Така че в общи линии започна от „vis или avis“, до „avys“, до „advys или advyse“, което в крайна сметка стана „съвет“ по време на ранния модерен английски език.

В даден момент, преди 18 век, думата „съветвам“ като съществително и като глагол ще има същото значение. Подобен правопис може да се използва в две различни части на речта. По някаква причина учените замениха „c“ с „s“, за да различат глагола от съществителното. Следователно „съвет“ ще се използва като глагол, а „съвет“ ще се използва като съществително.

Пример:

Съветвам ви да вземете моя съвет.

Резюме:

1. „Съвет“ се използва като глагол, а „съвет“ се използва като съществително. 2. Думата „Съвет“ е на първо място от думата „съвет“.

Прочетете още статии за ESL

Вижте повече за: ,