Разлика между желание и нужда

word_power_book Искайте срещу нужда

Когато става въпрос за притежаване или придобиване на определени неща, хората често използват взаимозаменяемо термините „искам“ и „имам нужда“. В много случаи начинът, по който хората биха използвали тези два термина, може да накара човек да възприеме, че тези две имат сходни значения, ако не означават абсолютно едно и също нещо. Но всъщност тези две икономически терминологии са много различни една от друга.

В икономиката една потребност обикновено се нарича нещо, което е изключително необходимо, за да оцелее човек. Ако една потребност не бъде удовлетворена, това би довело до появата на болест, невъзможността да функционира ефективно и ефикасно в обществото и дори до смърт. Нуждите се категоризират в две групи. Има обективни или физически нужди и субективни нужди. Обективни нужди са тези, които се задоволяват чрез осезаеми неща или неща, които могат да бъдат измерени. Примерите за това включват храна, вода, подслон и дори въздух. От друга страна, субективните нужди са тези, които често се виждат, за да осигурят психичното ни здраве. Примери за това са самочувствието, чувството за сигурност и одобрение. Политолог, на име Иън Гоф, изброи единадесет различни нужди, които трябва да бъдат удовлетворени от всяко човешко същество, за да функционира добре в обществото и да оцелее. Неспособността да се задоволят тези нужди може да доведе до страдание на човек (физически или психически) или дори до смърт.

От друга страна, желанието е нещо, което човек желае, веднага или в бъдеще. За разлика от нуждите, желанията са тези, които се различават от един човек на друг. Например, един човек може да иска да притежава кола, докато друг може да иска да пътува до екзотична страна. Всеки човек има свой списък с желания, всеки с различно ниво на важност. Освен това желанията могат да се променят за определен период от време. Това е в контраст с нуждите, които остават постоянни през целия живот на човека.

Сивата зона между тези две е, когато желанието да се получи определено нещо е толкова изключително голямо, че човек може да тълкува погрешно желанието и да го възприема повече като нужда. За да разберете дали това, което желаете, е желание или нужда, е да зададете основно един фундаментален въпрос: „Успяхте ли да оцелеете без това?“ Ако отговорът ви е „да“, тогава това, което желаете, е желание, без значение колко жадувате за него в момента.

Резюме:

1. Исканията и нуждите са икономически терминологии.

2. Нуждата е нещо, което е необходимо, за да оцелее човек. От друга страна, желанието се отнася до нещо, което човек желае, точно сега или в бъдеще.

3. Исканията са желания, които не са задължителни, което означава, че все още ще можете да продължите да живеете, дори ако желанието не е изпълнено. От друга страна, ако дадена конкретна потребност не е удовлетворена, това може да доведе до заболяване на човек или дори смърт.

Прочетете още статии за ESL

82 коментара

 1. Благодаря ти

 2. Научих, че ако имате нужда от нещо, трябва да оцелеете например: вода, храна, въздух и ние научихме, че желанието е нещо, от което нямате нужда, но искате да изгоните нещото, което искате

 3. Запитване: Бих искал да знам дали името на автора е Маниша или Кумар. Ако Маниша е първото име на автора, тогава цитираният MLA цитат е неправилен. Цитирането на MLA изисква следния формат за цитиране на автора: (фамилия, име). Моля, обърнете внимание на този коментар и предоставете всички необходими корекции. Вашата публика ще се радва на вашата помощ. Благодаря ти.

 4. Задаването на въпроси всъщност е хубаво нещо, ако не разбирате нищо изцяло, освен че този пост все още предлага добро разбиране.

 5. Има разлика в желанието и нуждата. Маркетолозите се фокусират върху нуждите, за да могат да стимулират хората да купуват техните продукти, затова винаги трябва да се питаме „наистина ли се нуждая от това?“

  Благодаря 🙂

 6. Бог каза в думата си ... Аз ще задоволя вашите нужди според моите богатства в слава. Но повечето хора искат да искат

 7. Бих искал да се абонирам за ежедневни сравнения, теми, статии, публикации всеки ден. моля, информирайте ме, като изпращам по имейл сравнения за всички области всеки ден.

 8. Разлика между хващане и хващане, скок и гмуркане, задържане и задържане, експериментиране и преживяване, неща и неща, по -късно и по -късно, пропускане и загуба, предотвратяване и избягване.

 9. Семейство, любов, докосването на нечия ръка по гърба ми, казвайки, че съм тук заради теб, чувството да се чувстваш сигурен и т.н. ,, това ли е желание или нужда? Някои казват, че съм егоист, че искам тези неща, и ми пренебрегват или ми крещят.

 10. добре

 11. Това е просто страхотно

 12. Научаваме много от най -полезните материали.

 13. Оценявам чудесно свършената работа по предоставяне на информация чрез този сайт.

 14. Благодаря за разяснението на темата. Наистина се възползвах. Крайно време е да направим разлика между това, което всъщност се нуждаем и искаме, и да спрем да напускаме разточителен начин на живот. Според Филипяни 4:19 нашите нужди са това, към което Бог се е ангажирал, а не нашите желания. Благодаря и Бог да ви благослови.

Вижте повече за: ,