Разлика между данъчния ETF и взаимния фонд

Инвеститорите са изправени пред множество възможности за избор, когато става въпрос за инвестиране на парите си от традиционни инвестиции като акции, облигации и парични средства до различни алтернативни инвестиции. Има един продукт, който определено си заслужава да бъде разгледан. Този продукт е по -скоро кръстоска между индексиран управляван фонд и акция и се нарича борсово търгуван фонд или ETF. Но кое от тях е по -ефективно с данъчна гледна точка - ETF или взаимен фонд?

Какво е валутен данъчен фонд (ETF)

От новото си начало през 1993 г. до пълната революция в индустрията на взаимните фондове, ETF нараснаха експоненциално през последните няколко години и продължават да растат и да придобиват влияние. ETF са интелигентни, евтини и данъчни. Но какво точно са те и как работи това? ETF е вид фонд, който може да се търгува на борса като акция, което означава, че може да се търгува в рамките на деня на фондовите борси на пазарно определени цени. Подобно на акциите на всяка публично търгувана компания, инвеститорите могат да купуват или продават акции на ETF чрез брокер. Те съчетават характеристиките и предимствата на взаимни фондове, акции или облигации.

Какво представлява взаимният фонд?

Взаимните фондове често са най -простият и най -евтиният начин за достъп до различни пазари и ценни книжа. Подобно на ETF, взаимните фондове се основават на концепцията за обединени инвестиции и се придържат към пасивната, индексирана стратегия. Те обединяват пари от различни инвеститори и инвестират парите в ценни книжа като акции и облигации. Това е професионално управлявана инвестиционна схема, обикновено управлявана от компания за управление на активи, която взема парите от инвеститорите и ги инвестира в ценни книжа. Акционерите могат да изпитат спестявания, защото споделят разходите и ползите от икономиите от мащаба, което позволява по -ниски търговски разходи на долар инвестиция.

Разлика между данъчни ETF и взаимни фондове

Гъвкавост при търговията

-Традиционните отворени акции на взаимни фондове се търгуват само веднъж на ден след затварянето на пазара. Търговията се извършва с дружеството за взаимни фондове, което издава акциите, а инвеститорите трябва да изчакат до края на деня. ETF, от друга страна, се купуват и продават активно през целия ден, когато пазарите са отворени, осигурявайки по -голяма гъвкавост на инвеститорите. Ценообразуването на акциите на ETF е непрекъснато през нормалните часове на обмен.

Данъчни облекчения

- В сравнение с традиционните взаимни фондове, ETF могат да бъдат по -ефективно данъчно ефективни, тъй като тяхната структура е достатъчно различна, че почти всеки ETF е по -прозрачен и по -гъвкав. ЕФО обикновено нямат капиталови печалби, които да предадат на своите инвеститори и поради ниския оборот те имат по -малко облагаеми печалби. Процесът на създаване и обратно изкупуване позволи повечето от нереализираните капиталови печалби в рамките на ETF да бъдат заличени. Въпреки това, ETFs са длъжни да разпределят всички дивиденти и лихви на акционерите, които се облагат с данъци в съответствие с вида на дохода.

Ефективност на разходите

- Управляваният фонд трябва да поема оперативните разходи, независимо от тяхната структура, които включват такси за управление на портфейл, административни разходи, разходи за попечителство, маркетингови разходи и дистрибуция. Оперативните разходи на ETF се рационализират, тъй като се управляват пасивно, а не се търгуват активно. Всички такси и разходи, направени от ETF, са разходите, които взаимните фондове също плащат. Просто са по -малко от тях. Средният коефициент на разходите е по -малък от коефициента на разходите за взаимни фондове.

ETF срещу взаимния фонд: Сравнителна диаграма

Резюме

Взаимните фондове често са най -простият и най -евтиният начин за достъп до различни пазари и ценни книжа, но ETF се считат за малко по -ефективни от данъчно облагане от взаимните фондове, тъй като нямат капиталови печалби, които да прехвърлят на своите инвеститори, за разлика от взаимните фондове, които обикновено имат по -високи капиталови печалби. Подобно на ETF, взаимните фондове се основават на концепцията за обединени инвестиции и се придържат към пасивната, индексирана стратегия, но ETF осигуряват лесен достъп до широки сфери на пазара, което обяснява нарастващата популярност на ETF.

По -ефективни ли са взаимните фондове или ETF?

ETF обикновено са по -ефективни от данъчна гледна точка от взаимните фондове, тъй като ETF имат своя собствена отличителна структура за покупка и продажба и обикновено нямат капиталови печалби, които да предадат на своите инвеститори поради механизма за създаване и обратно изкупуване.

По -добър ли е взаимен фонд или ETF?

ETF наистина имат няколко предимства пред взаимните фондове, освен само данъчни облекчения. Първо, ETF са по -евтини от взаимните фондове и имат по -ниски разходи в областта на месечните отчети. ETF са по -гъвкави и прозрачни.

Какво е данъчното предимство на ETF пред взаимните фондове?

ETF имат собствен механизъм за покупко -продажба и имат по -малко облагаеми печалби поради ниския оборот. Освен това по -голямата част от ETF се управляват пасивно, така че създават по -малко транзакции.

Какви са недостатъците на ETF?

Разходите за търговия могат да се увеличат за инвеститорите, които традиционно са инвестирали в средства без натоварване директно с фондовата компания и не плащат комисионни. И във всеки един момент спредът по ETF може да бъде висок и пазарната цена на акциите може да не съответства на вътрешнодневната стойност на базовите ценни книжа.

Добри ли са ETF за начинаещи?

Поради многото предимства и нарастващата популярност на ETF в сравнение с традиционните взаимни фондове, те са много добра инвестиционна възможност, особено за начинаещи. Многото предимства включват ниски съотношения на разходи, ликвидност, прозрачност, диверсификация, данъчни облекчения и т.н.

Кой ETF препоръчва Уорън Бъфет?

Уорън Бъфет препоръчва Vanguard FTSE All-World бивш американски ETF с малка капитализация, фонд, който се стреми да проследи представянето на бенчмарк индекс, който се състои от повече от 3000 акции в над дузина нации.

Могат ли ETF да ви направят богати?

ETF са един от най -горещите продукти на Уолстрийт. С течение на времето ETF се превърнаха в изключително популярни инвестиционни схеми както за активни, така и за пасивни инвеститори. Въпреки че ETFs определено могат да ви направят богати, те също не са лишени от справедливия си дял от плюсове и минуси.

Вижте повече за: ,