Разлика между портфейла за криптовалута срещу обмена

Инвестирането в криптовалута е доста сложно, особено за начинаещи. Условията, които се появяват тук и там, може да изглеждат подобни. И ако не се провеждат насоки или изследвания, хората могат да се окажат, че правят скъпи грешки. Инвеститорите в криптовалута трябва да избират между портфейл и борса. Но каква точно е разликата между двете? Нека видим по -долу.

Какво е портфейл за криптовалута?

Портфейлът за криптовалута се отнася до програма, която позволява на инвеститор да съхранява цялата си криптовалута. Хората могат да изберат горещ горещ портфейл или студен портфейл. Докато горещият портфейл остава онлайн, студеният портфейл остава офлайн. Повечето хора предпочитат студени портфейли, тъй като са по -безопасни от хакерство и други рискове за сигурността.

Въпреки че можете да съхранявате криптовалутата си в портфейл, нямате пълен контрол върху портфейла, тъй като валутата ви разчита както на частен, така и на публичен ключ. За достъп до валутата ви са необходими и двата ключа.

Основните предимства на портфейла за криптовалута включват:

  • Високо ниво на сигурност
  • Улеснен достъп
  • Дългосрочно крипто съхранение

Какво е обмен на криптовалута?

Обменът на криптовалута се отнася до уебсайт или услуга, където човек може да продава или купува цифрова валута или да конвертира фиатната валута в цифрова валута. Пазарните курсове на крипто борсата се колебаят по подобен начин на борсата. Борсите имат портфейли, предимно уеб хоствани портфейли на уебсайта. За да получите достъп до портфейла си, трябва да създадете акаунт за обмен и да влезете.

Какво е значението на обмена?

Обменът позволява лесен достъп до цялата информация за акаунта в крипто. Детайли като баланси улесняват продажбата на криптовалути, както и извършването на сделки. Повечето хора описват борсата като цифрова банка.

Единственият недостатък на обмена е въпросът за сигурността. Ако човек загуби достъп до обмена, той ще има достъп до крипто.

Coinbase ли е обмен или портфейл?

Coinbase е обмен. Coinbase притежава частните ключове. По този начин, ако човек загуби своя акаунт в Coinbase, той няма достъп до криптовалутата.

Трябва ли да държа биткойните си на борса или в портфейл?

Решението да съхранявате биткойни на борса или в портфейл е чисто личен избор. Съхраняването на вашия биткойн на борса обаче може да доведе до загуба на цялата ви цифрова валута, ако борсата е хакната или ако собствениците са търгували валутата и са избягали. Единственото предимство, което получавате, като съхранявате валутата си на борса, е удобно преживяване, тъй като никога не трябва да се притеснявате за архивиране или осигуряване на вашата платформа. С портфейла можете да съхранявате цифровата си валута, без да разчитате на никой друг. Ще трябва обаче да се справите с въпроси като архивиране, осигуряване и управление на портфейла ви.

Binance ли е портфейл или борса?

Binance е размяна. Той предлага търговия с над 500 цифрови валути, включително Bitcoin, Litecoin, Ethereum и Binance Coin. Борсата предоставя и крипто портфейли за своите търговци.

Трябва ли да оставите Crypto на борса?

Не. Не трябва да оставяте криптовалутата си на борса. Ако го направите, обменът ви може да бъде хакнат и монетите да бъдат откраднати. Въпреки това е безопасно да се съхраняват крипто, които се търгуват активно. Но ако държите, това не е безопасно.

Прилики между портфейла за криптовалута срещу Exchange

  • И двете са платформи за съхранение и достъп до цифрова валута

Разлики между портфейла за криптовалута срещу Exchange

Определение

Портфейлът за криптовалута се отнася до програма, която позволява на инвеститор да съхранява цялата си криптовалута. От друга страна, обменът на криптовалута се отнася до уебсайт или услуга, където човек може да продава или купува цифрова валута или да конвертира фиатната валута в цифрова валута.

Контрол над частния ключ

Портфейлът за криптовалута позволява пълен контрол над личния ви ключ. От друга страна, обменът на криптовалута не позволява пълен достъп до вашия личен ключ.

Други функции

Портфейлите за криптовалута не предлагат функции като продажба, покупка или търговия. От друга страна, борсите предлагат и продажба, покупка и търговия.

Портфейл за криптовалута срещу обмен на криптовалута

Обобщение на портфейла за криптовалута срещу обмена на криптовалута

Портфейлът за криптовалута се отнася до програма, която позволява на инвеститор да съхранява цялата си криптовалута. От друга страна, обменът на криптовалута се отнася до уебсайт или услуга, където човек може да продава или купува цифрова валута или да конвертира фиатната валута в цифрова валута. Дали ще решите да съхранявате биткойните си на борса или в портфейл е чисто личен избор. Съхраняването на вашата цифрова валута на борса може да доведе до загуба на цялата ви цифрова валута, ако борсата е хакната или ако собствениците са търгували валутата и са избягали. Също така, съхраняването на вашата цифрова валута ще ви накара да се справите с въпроси като архивиране, осигуряване и управление на портфейла ви. Преди да изберете портфейл срещу обмен, винаги оценявайте рисковете.

Вижте още за: ,