Разлика между SBI и ICICI

money SBI срещу ICICI

SBI щандове за Държавната банка на Индия. Това е институция, а в обществения сектор (принадлежат на правителството), с огромен клиент база в цяла Индия. Той има седем асоциирани банки, действащи от негово име SBI. Той има над тринадесет хиляди клона в Индия и в някои избрани международни държави, както и мрежа 56000 банкомат в цяла Индия. Стандартната банка на Индия "наследен" Централната банка на Калкута, който е основан през 1806 г. и е бил в съществуването на повече от двеста години.

От друга страна, ICICI е частен сектор банка (частна собственост), с относително по-малка клиентела база. Той е един от най -големите банки в Индия (точно на втория най-голям), но много по-малък от SBI. Той има 950 клона, с 3500 клона в различни части на Индия. Банката има находища на компактдискове 1,65 сто хиляди рупии Crore в сравнение с Rs SBI на 3,8 сто хиляди рупии Crore (натрупани в продължение на дванадесет години), претакане на нетна стойност на Rs 22,000 срещу Rs 27,000 за Държавната банка на Индия. Това представлява Rs 9 Crore бизнес, генерирани от всеки ICICI служител годишно, в сравнение с Rs 3 Crore стойност на бизнеса на служител на ICICI.

Докато Държавната банка плаща 4,7% по депозитите, и печели по-малко от напредъка, на ICICI плаща 0,7 по-малко (4%), докато печелите повече от напредъка, и по този начин печели 0.4% повече в сравнение с активите SBI. Това не е изненада, тъй като там е привидно неограничен достъп до финансови средства от страна на правителството за състоянието собственост SBI.

На парични преводи от чужбина сметки, с SBI, след като сделката за прехвърляне е завършен, ще бъдете в състояние да се знае какъв обменен курс, и няма ограничения за размера на сумите които можете да прехвърляте на ден. Въпреки това, прехвърлянето на ICICI е малко по-различна. След приключване на сделка за трансфер на пари, по обменния курс може да бъде известен само след пет дни, а има дневен лимит от $ 5000, които могат да бъдат прехвърлени на ден.

Въпреки че SBI като цяло се представи добре в миналото, в последните години, ICICI е видял много добра производителност, почти изпреварвайки на SBI във всеки един аспект, особено финансово. Финансовите годините между 2001-2002 г. и 2005 г., и 2006 г., са видели много силни печалби за банката ICICI. депозитите му са се увеличили с 200%, пет пъти по-голяма от SBI-те години, и докато приходите SBI е нараснал с 30 на сто, приходите на банката е нараснала с ICICI седем пъти този процент. Тази тенденция означава, че растежът ICICI в крайна сметка ще надмине SBI в бъдеще по отношение на депозити.

Резюме: 1. SBI е собственост на банката правителство (в публичния сектор), а ICICI е частна банка (частния сектор). 2. SBI е много по-възрастен (над 200 години) и по установен от ICICI, което е по-малко от 25 години. 3. SBI не ограничава ежедневно международни суми за трансфер, а ICICI ограничава ежедневни трансфери до $ 5000 на ден. 4. SBI банка плаща по-висок процент по депозитите в банката ICICI.

Вижте още за: , ,