Разлика между дефинирани обезщетения и дефинирани вноски

Дефинирани ползи срещу дефинирани вноски

Тъй като пенсионирането се превърна в много голяма грижа в днешните трудни времена, мнозина се питат какъв тип пенсионен план е по -добър за тях. Планът с дефинирани доходи ли е или пенсионният план с дефинирани вноски е по -добър? Е, и двамата имат свои собствени набори от плюсове и минуси.

DBP (пенсия с дефинирани доходи) е позлатен план, който има фиксирани изчисления. Той обхваща общите ви години на работа, даден процент от средното ви заплащане за последните няколко години работа. Повечето правителствени планове за обезщетения дават 60% -70% от средното възнаграждение на работника за последните няколко години работа, след като достигнат нивото на обслужване 30-35 години.

Предимствата на DBP включват корекции на инфлацията и независимост от пазарните резултати. Пенсията за старост обикновено е огромна (около 70%) от вноската на работника. В допълнение, най -високото ниво на месечния доход обикновено се достига непосредствено преди пенсионния етап, което работи в полза на работника при укрепване на цялостното изчисляване на неговата пенсия. Това е и причината постоянните работници да харесват DBP.

От друга страна, DBPs разпределят само малка част от пенсията на съпруга на работника в случай на неговата смърт. Други пенсионни планове са по -гъвкави по отношение на този аспект. DBP също се разглеждат от много работодатели като скъп вариант за пенсиониране и пенсия, затова сега предпочитат алтернативата DCP вместо това.

В тази връзка DCP (пенсия с дефинирани вноски) се основава на фиксиран процент от заплатата на работника (съответства на неговия работодател). DCP зависи от представянето на портфейла, така че наистина няма гаранция за това колко ще получите след пенсионирането си. DCP е добър избор за някои, защото можете да видите как парите ви растат в процеса и в крайна сметка това, което виждате, е точно това, което ще получите. Също така ще имате по -голям контрол върху портфолиото или парите си в рамките на този тип план. За разлика от това, ако представянето на вашето портфолио не изглежда много добро, шансът е пенсионният ви доход също да се повлияе донякъде. Служителят може също да се наложи да допринесе допълнително за участието си в портфолиото си, за да генерира по -добри резултати.

В действителност работникът не може много да каже какъв тип план да избере, защото неговият работодател го разработва, за да бъде един от техните наети служители.

Резюме:

1. DBP може да се коригира спрямо инфлацията. 2. DBP обикновено е огромен и обикновено е по -скъп за повечето работодатели. 3. DCP позволява на работника да има известен контрол над собственото си портфолио. 4. DCP може да се окаже малък, ако портфолиото на работника не се получи както се очаква.

Вижте повече за: ,