Разлика между Walmart и Amazon

Walmart и Amazon са гиганти на дребно, които имат за цел да задоволят нуждите на потребителите по всеобхватен начин, но и на възможно най-ниската цена. Постоянната конкуренция е неизбежна и двете търговски групи постоянно се опитват да изпреварят другата. Съществуват и разлики между двата търговци на дребно.

И двамата търговци на дребно се опитват да спечелят лоялност на клиентите, като са лесно достъпни за клиентите и предлагат широка гама от продукти. Walmart и Amazon се конкурират помежду си в почти всяка възможна продуктова категория. Това създава постоянна ценова битка и специалните оферти се превръщат в норма за примамване на клиентите.

Какво е Walmart?

Walmart е основана през 1962 г. и има своите корени в традиционните магазини за тухли и хоросан. Считан за гигант на дребно, Walmart може да се намери в почти всеки квартал и се разглежда като едно гише. Walmart трябваше да е в крак с променящите се тенденции в търговията на дребно и по този начин навлезе в областта на електронната търговия.

Walmart може да се разглежда като крайъгълен камък на много квартали. Все повече магазини се отварят непрекъснато, което предоставя на общността възможности за заетост. В Walmart работят милиони хора в няколко страни.

Walmart има много категории продукти, които клиентите да задоволят нуждите и желанията. Често се добавят още продукти. Като се има предвид, че Walmart трябва да бъде еднократно пазаруване, за търговеца на дребно е важно да има достатъчно продукти на склад.

Нетната печалба за Walmart е висока, но годишният растеж започна да се застоява.

Какво е Amazon?

Amazon е основана през 1994 г. като търговец на дребно на електронна търговия. През последните години Amazon наблюдава огромен ръст в онлайн сферата. Освен това бяха отворени и няколко физически обекта, за да се помогне на обществеността при избора на собствени продукти. Към сайта за електронна търговия постоянно се добавят нови продукти-потребителите могат да намерят повече от 50 000 допълнителни продукта на ден.

Amazon също е в процес на автоматизиране на процеса на плащане във физическите си магазини. Новите магазини също не предлагат система за плащане, тъй като тя е синхронизирана със смартфона на клиента. Amazon се фокусира върху предоставянето на удобство на клиентите. Това удобство е адресирано чрез предлагане на възможно най -много продукти, от които да избирате, и чрез предлагане на безплатна доставка на членовете.

Amazon имаше само няколко хиляди служители преди няколко години. Огромният ръст в магазина за електронна търговия отвори нови възможности за заетост в Amazon. В момента в Amazon работят повече от половин милион служители.

Разлика между Walmart и Amazon

 • Характер на магазина

Walmart започна като физически магазини и добави онлайн магазин през последните години; Amazon е гигантски магазин за електронна търговия с ограничени физически обекти.

 • Брой продукти

Walmart предлага на потребителите повече от 4 милиона продукта в магазина, вариращи в широк спектър от продуктови категории. Amazon предлага на потребителите повече от 250 милиона продукти, достъпни онлайн и добавя повече от 50 000 продукта на ден.

 • Членски внос

Walmart не начислява членски внос за онлайн покупки; Членството в Amazon Prime струва $ 12,99 на месец или еднократна годишна такса от $ 99.

 • Доставка

Walmart доставя продукти, закупени онлайн безплатно, ако количката е на обща стойност над $ 35; Членовете на Amazon Prime се радват на безплатна доставка в същия ден, на следващия ден и в два дни.

 • Местоположения

Walmart има повече от 11 000 магазина, разположени в приблизително 27 държави.

Amazon има ограничени физически обекти в Съединените щати, но граждани от повече от 180 държави могат да правят покупки от онлайн магазина.

 • Ценообразуване

Walmart е по -евтин във всички категории продукти, с изключение на „Храни и напитки“. Amazon е значително по -евтин в категорията „Храни и напитки“, но по -скъп в други категории.

 • Печалби

Walmart има нетен доход от 14 милиарда долара през 2016 г .; Amazon има нетен доход от 2,3 милиарда долара през 2016 г. Въпреки това ръстът на електронната търговия е много по-висок от растежа в магазините.

Walmart срещу Amazon: Сравнителна диаграма

Обобщение на Walmart срещу Amazon

 • Walmart и Amazon се считат за гиганти в сектора на търговията на дребно.
 • Walmart е част от обществото много по -дълго от Amazon.
 • Walmart първоначално се фокусира върху магазини за тухли и хоросан, но осъзна, че създаването на сайт за електронна търговия е жизненоважно за задоволяване на онлайн клиентите.
 • Amazon стартира като голям търговец на дребно на електронна търговия, но също така започна да отваря физически магазини. Магазините са технологично напреднали и предлагат експресни каси.
 • Walmart не изисква членски внос; Amazon изисква членовете да плащат такса на месец или еднократна такса годишно.
 • Walmart предлага безплатна доставка за онлайн покупки над $ 35, докато членовете на Amazon получават безплатна доставка, ако лицето има платено членство.
 • Цените между търговците на дребно се различават, но Walmart е по -евтин в повечето категории. Amazon е по -евтин в категорията „Храни и напитки“, която обхваща същите продукти като Walmart.
 • Walmart има много физически магазини, но закупуването от Amazon е достъпно в повече страни.
 • Walmart има по -висок нетен доход от Amazon, но Amazon преживява по -голям онлайн растеж.

1 коментар

 1. Има ли такса за членство в Amazon, което не е първокласно?

Вижте повече за: ,