Разлика между Visa и паспорт

visa Паспортът е документ, който се използва за лична идентификация по време на пътувания в чужбина. Значителната разлика между виза и паспорт е, че Visa е официално разрешение, което временно ни разрешава да останем в чужда държава, а паспортът е документ, който удостоверява самоличността ни по време на пътуванията ни.

Паспортът е официален документ, издаден от национално правителство. Целта на паспорта е да удостовери самоличността и националността на собственика на паспорта. Паспортът съдържа следните лични данни: име, пол, дата на раждане и място на раждане.

Има различни видове паспорти, най -често използваните видове са:

 • Обикновен паспорт „„ обикновеният паспорт се нарича още туристически паспорт и се издава на гражданите, които планират да пътуват в чужбина.
 • Официалният паспорт „„ официалният паспорт се нарича още служебен паспорт и се издава на държавните служители. Официалните паспорти се използват за служебни пътувания на държавните служители.
 • Дипломатически паспорт “„ дипломатическите паспорти се издават за консулите или дипломатите за техните работни пътувания. Важно е да се отбележи, че дипломатическите паспорти не означават автоматичен дипломатически имунитет. Също така собствениците на дипломатически паспорти трябва да получат визи като всеки друг гражданин.
 • Временният паспорт „временните паспорти са известни още като спешни паспорти и се издават на хората, загубили паспорта си по време на посещението си в чужда държава. Тези временни паспорти са валидни само за кратък период от време, което е необходимо за връщане на туристите в страната им.
 • Семеен паспорт “„ семейните паспорти се издават на цялото семейство. Не всеки член на семейството получава отделни паспорти, има само един притежател на паспорт.
 • „Фантастичен паспорт“ „фантастични паспорти са скорошни творения и не са официални документи. Те изглеждат само като обикновени паспорти, но представляват държави, които вече не съществуват или никога не са съществували.

Visa е официално разрешение, което ни позволява да влезем в определена държава. Това разрешение се дава от държавен служител на страната, която искаме да посетим. Визата може да бъде отделен документ, но обикновено това е печат в паспорта на пътуващия. Има различни видове визи, като най -използваните са следните:

 • Туристическа виза “туристическата виза се издава за туристически пътувания.
 • Транзитна виза “„ транзитната виза е валидна само за 5 дни, а понякога и по -малко и се издава за преминаване през определена държава за достигане на трета дестинация.
 • Бизнес виза “„ бизнес виза се издава за бизнесмени, които пътуват до определена държава, за да се занимават с търговска дейност.
 • Временна работническа виза “„ тази виза се издава на временни работници в чужда държава.
 • Студентска виза „Студентска виза се издава на студенти, които учат в чужда държава.

17 коментара

 1. за колко време е подходяща туристическата виза

  • Продължителността на нейната ефективност ще зависи от държавата, за която кандидатствате. Наистина няма универсално правило за това. Може би среден диапазон за някои от няколко месеца.

 2. Защо трябва да имаш Visa, когато вече имаш паспорт ??? Защо не можете просто да използвате паспорта си, когато отивате в Париж, Франция, след което пътувате в Лондон, Англия ???

  • Нуждата ви от виза е силно зависима от властта, която притежава вашият паспорт, така че е безспорно, че хората от страни от първия свят като Великобритания, Финландия, Швеция, САЩ, Канада и т.н., могат да пътуват до повече страни без нужда от виза в сравнение с тези от страните от третия свят. Това всъщност е много удобно, тъй като кандидатстването за виза е много скъпо и отнема много време.

 3. аз съм katar goving visa com

 4. Моля, така че какво да кажем за някой, който иска да пътува до САЩ и няма виза и паспорт, какво трябва да използва, за да пътува до там виза или паспорт или и двете.

 5. Доволен съм.

 6. Сериозно се нуждая от документ за пътуване, за да уча в чужбина. Ако можете да ми помогнете, моля любезно да се свържете с мен на 08149825843.pls Ще очаквам вашата помощ парично или по други начини. Поставянето на публикацията ви е самопояснителна хубава работа.

 7. Моята приятелка живее в Китай какъв е процесът за нея да получи виза, за да ме посети тук, в Америка, и какви са цените, за да свърши всичко това. Има ли такса за виза и такса за обработка на визата.

  • Да, има. Съжалявам за късното повторение. Можете да ми изпратите имейл, ако искате да научите повече за пътуванията. Освен това бих могъл да помогна с вашите приятелки при подготовката на виза

 8. Сър, искам да замина за работа в чужбина. Каква виза трябва да кандидатствам за това

 9. Трябва ли номерът на визата да съвпада с номера на паспорта? Какво трябва да направите, ако трябва да съвпада и не е така поради печатна грешка?

 10. Колко време е студентската виза?

 11. Сериозно се нуждая от документи за пътуване, за да уча в чужбина и не знам как да ги получа. Моля, помогнете! 08107581111 Ако получа международен паспорт за обучение в чужбина, трябва ли да премина през още един процес на попълване на формуляр, за да получа виза ?.

 12. Искам да пътувам до Америка, но не знам какво е необходимо

 13. Здравейте дами и господа, искам асистентът с виза или виза да пътува до Канада за работа. Работя като дърводелец. Имам деца и съпругът ми има четири деца. Аз съм сирийски произход от провинция Алепо. Аз съм издирван и беден човек, пребиваващ в Ливан. Жена ми е учител. От досието ми от Организацията на обединените нации от 2014 г. и съм регистриран за презаселване в която и да е държава освен Ливан. Състоянието ми е лошо. Досието е на името на съпругата ми Раша Шаабан. Казвам се Мохамед Шаабан. Благодаря ти.

Обратни обрати

 1. Разлика между посолството и консулството | Разлика между

Вижте повече за: ,