Разлика между Visa и American Express

Visa срещу American Express

Visa и American Express са две от най -известните компании в света по издаване на кредитни карти. Двете компании предлагат множество предимства като част от общия си пакет, а не само издаването на карти. Често се улавяме с нерешителност в опитите да определим коя е по -добрата кредитна карта и това не се подпомага от потока от реклами и безкрайни искания по имейл от двете компании.

Компаниите Visa първоначално започват като BankAmericard през 1958 г. Картата се издава от Bank of America като кредитна карта с револвиращ баланс. От 1970 г. обаче компанията претърпя няколко промени, включително включването като American Bank American America, където вече не беше обвързана с една банка. Компанията е преименувана на Visa през 1976 г. и остава частно дружество с ограничена отговорност, докато не стане публично достояние през 2008 г.

Що се отнася до American Express, неговата история датира още през 1850 г., когато започва като услуга за доставка на ценни пратки, критични за времето доставки, както и поща, която се счита за твърде чувствителна, за да бъде доставена чрез пощенската служба на САЩ. През следващите години компанията въведе финансови услуги, като бавно прекрати доставките. American Express представи първата си кредитна карта през 1958 г.

Бизнесът Въпреки че и двете компании издават кредитни карти, Visa извършва повече обработка на плащания, отколкото издаване, докато American Express се занимава главно с издаване на карти. Въпрос на предпочитания и нужди е, когато става въпрос за потребителите да решат коя карта да използват. Обичайните неща обаче, които трябва да се търсят, са такси и всякакви програми за обезщетения, които могат да идват с определени карти. Например, има някаква годишна такса, характерна за някои карти American Express, но не всички. Има някои освобождавания от таксата, които могат да бъдат предложени в случай, че клиентът се съгласи да похарчи минимално определена сума за една година.

Картите American Express имат оферти за връщане на пари в брой при покупки, които могат да достигнат до 5%, докато Visa рядко предлага директни връщания в брой, вместо това предлага награди в други форми, като например стоки. Напротив, офертите за визова карта обикновено идват без годишни такси, но понякога емитентът може да начисли някакъв вид такса, така че е важно да разгледате офертата, налична от издател или банка, в случай че изберете Visa. Друга ключова разлика е, че American Express не е толкова широко приет като Visa в международен план. Това прави разумно да имате карта Visa при международни пътувания, за всеки случай.

Обобщение American Express стартира през 1850 -те години, докато Visa започна през 1950 -те. American Express е по -скоро издател на карти, докато Visa обикновено е компания за обработка на плащания. American Express предлага връщане на пари в брой като награди, докато Visa основно предлага безкасови награди като стоки.

1 коментар

  1. Огромни неща, които бяха пропуснати в това сравнение:

    Visa печели парите си, като начислява лихва върху среднодневните салда. American Express печели парите си от годишната такса. American Express е карта за таксуване. Това означава, че плащате пълния баланс на картата всеки месец. Visa е кредитна карта. Това означава, че можете да носите баланс по картата месец за месец. American Express няма предварително зададено ограничение на разходите. Visa има твърд лимит и може да начислява такси за надвишаването му.

Вижте повече за: