Разлика между UPS и USPS

usps UPS срещу USPS

Поради техните съкращения е доста лесно да объркате двете „“, но какви всъщност са разликите между UPS и USPS? Винаги, когато имате колет, който трябва да бъде изпратен някъде другаде, тези две са първите две компании, които ви идват на ум, „така че коя да изберете?

По принцип, USPS означава Пощенските служби на САЩ, която е основана през 1775. Това е на практика един орган в куриерската индустрия се дължи на продължителността на времето, че държавната агенция, е бил в съществуване. Известен също като пощенска услуга или US Mail, USPS предлага първокласни и вътрешни услуги за доставка на поща.

UPS, от друга страна, е публична компания, наречена United Parcel Service, Inc., основана през 1907 г. Счита се за най -голямата компания за доставка на пакети в света и предлага логистични услуги, експресни куриерски услуги и спедиция. Докато UPS е публично търгувана компания, USPS е правителствена агенция, която получава средствата си чрез продажбата на пощенски марки и услугите за доставка , които те предлагат на своите клиенти.

Сега, от гледна точка на по -практичния аспект на услугите за доставка, кое е по -добро? Приоритетната поща на USPS отнема около два до три работни дни, за да бъде доставена. Ако използвате UPS Ground, от друга страна, може да отнеме до две седмици, преди пакетът да бъде доставен на получателя.

USPS също има по -строги насоки по отношение на теглото и размера на опаковката, докато UPS може да доставя пакети с практически всякакъв размер. Добрата новина е, че по отношение на тарифите те предлагат конкурентни цени, които са далеч по -евтини от техните колеги от частните услуги за доставка!

Резюме:

1. USPS е правителствена агенция, докато UPS е публично търгувана компания.

2. Пакетите на USPS обикновено се доставят в рамките на два до три работни дни, докато доставката на пакети UPS Ground може да отнеме до две седмици.

3. USPS има строги указания по отношение на теглото и размера на опаковката, докато UPS позволява всякакъв размер на пакета, различен от този, който е необходим за прехвърляне чрез товарни услуги.

22 коментара

 1. Благодаря ти! Това беше много полезно.

 2. Това беше ценно обяснение за разликите между тези две компании. Все пак има още един въпрос. Партньори ли са в куриерската служба?

  • Не, те не са превозвачи. FedEx предлага опция, при която крайната доставка се обработва от USPS, но UPS няма такова споразумение.

  • Всъщност USPS има свободни отношения както с FedEx, така и с UPS. Аз съм превозвач на писма, ние често доставяме пратки и за двете компании, така че това е връзка любов/омраза, където всички се възползват от нея, а USPS също доставя до последната миля. Това означава, че ако живеете в края на чакълест път, най -вероятно USPS ще го достави, защото това не е рентабилно за UPS или FedEx да го направят.

 3. Честно казано мисля, че изкачванията са по -добри според моя опит, на USPS бяха необходими две седмици, а на само няколко дни и двете бяха наземни доставки

 4. Знам, че федералният закон гласи, че е незаконно да се отваря поща на някой друг, изпратена чрез USPS, но същият закон важи ли за UPS пакети/поща?

 5. USPS по -бързо? НЕ! Никога. Текуща доставка: UPS „Surepost“. Партньорство между UPS и USPS, при което UPS доставя до край на местния превозвач на USPS и USPS извършва местна доставка. Моят пакет от северозападна Мисури до Гейнсвил, Флорида от UPS ... Общо 3 дни за земя, получени и подписани от USPS. Типично наземно транзитно време за UPS. Крайната доставка за USPS е местна, на 19 мили от PO до вратата ми. 4 дни в ръцете на некомпетентни USPS и броене. Все още няма доставка. ТИПОВО обслужване на USPS. А тяхната „Приоритетна 2-3-дневна поща“? Каква шега, техният собствен уебсайт и служителите им в правителствените темпове казват, че 2-3 дни НЕ СА ГАРАНТИРАНИ. Плащате премия за услугата и те нямат представа кога ще бъде доставена и нямат проследяване в реално време, за да намерят a. USPS? Абсолютно най -лошата услуга там, единственото нещо, което доставят последователно, е нежелана поща.

  • Винаги съм бил в състояние да проследя моите PKG -та от времето, когато са обработени и напуска, където съм се одирал, до времето, когато са били изпратени, и всяка спирка, направена от usps, докато пристигне до вратата ми. Когато получа 2 -дневна доставка, винаги пристига за 2 дни, както е обещано. Може би аз съм само един от малкото, които са имали добър опит с използването на USPS, но може би сте само един от малкото, които не са. Просто казвам

   • Винаги съм имал добри резултати с usps и ups като партньори. Проследяването на пакета е лесно и ви помага да разберете дали е имало забавяне. Винаги ще подкрепям нашата пощенска услуга.

  • Съгласен!

   • usps във форт Уейнрайт Ак. браво, че доставяха грешен адрес през цялото време. отнеха им 3 месеца, за да си върна пакета. просто казвам !!

 6. Ive направи няколко поръчки от Amazon, които бяха 2 -дневни доставки от USPS. Моите pkgs винаги са пристигали по 2 дни всеки път, както е обещано. Знам, че хората са имали проблеми с услугата, но не съм сигурен, че има и други, които могат да кажат същото. Сигурен съм, че и ups има своя дял, тъй като pkgs също не пристигат навреме. Никоя компания не е перфектна и има своите опити и грешки. Така че защо да не хвалите и двамата, а не критика.

 7. Аз също използвах много повече от usps през годините и мога честно да кажа, че не мога да се оплача и от услугата. Може би няколко пъти нагоре беше късно, но понякога се случва.

 8. Кое е най -доброто за доставка до Великобритания, USPS или UPS? Благодаря Джон

 9. Моят опит с UPS винаги е бил супер супер ужасен. Изглежда, че винаги маршрутизират пакетите ми погрешно в един или друг хъб .. понякога няколко хъба. ... Навигащият гълъб би бил по -бърз

 10. Ще взема UPS всеки ден над USPS!

 11. Това е лъжа, защото поръчах пакет онлайн и го доставям от usps и вече са минали 4 седмици и когато използвам прозорци, това отне седмица.

 12. Пакет е доставен на човек, който е починал, обаждал съм се на UPS за невъзможен доставка 3 пъти ПЪТИ път, когато са задавали пикап за следващия ден и никога не показват второ обаждане, заявяват, че не могат да го вземат поради адреса и някой ще ми се обади. НЯМА ОБАЖДАНЕ. !!! 3-то обаждане Говорих с ръководител, който гарантира пикап за днес-и ще ми се обади, за да потвърдя, че са го взели НЯМА ОБАЖДАНЕ !!!! АЗ СЪМ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО С ТОВА КОМПАНИЯ И НЕ СЕ ЧУВСТВАМ, ЧЕ ТРЯБВА ДА ТРЯБВА ДА ПРЕМИНЯ ТОВА, ЗА ДА ИЗБРАМ ПАКЕТА НА МОИТЕ УМЕРИЛИ МЪЖОВЕ

 13. Винаги през уикенда посещавах този сайт, желая да се наслаждавам, пренебрегвам тези конации на сайта в действителност и приятна забавна информация.

 14. Добра статия. Абсолютно оценявам този сайт. Продължавай да пишеш!

 15. Pers пенсионирането е разликата

Вижте повече за: , ,