Разлика между смокинг и костюм

tuxedo Смокинг срещу костюм Смокингите и костюмите имат различни функции. Докато костюмът е по-скоро консервативна афера и се носи най-вече на работа през деня, смокингът е по-скоро за полуформални вечерни събития. Смокингите обикновено са по -пищни дела, каквото е със сатенен ревер и сатенени ивици, които се спускат по външните крака на панталоните. Освен това, смокинговите ризи имат плисирана предна част и могат да се носят с копчета за ръкавели, шипове и други подобни аксесоари. Картината е пълна с лачени обувки.

Костюмите, от друга страна, са относително упорита работа. Реверът ще бъде от същия плат като останалата част от костюма, без украса нито на сакото, нито на панталона. Една обикновена риза и обикновени обувки ще допълнят картината.

Смокингите обикновено идват с един бутон, въпреки че тази конвенция сега се нарушава, докато костюмът ще има два или три бутона. Освен това смокингите имат заострени ревери, за разлика от назъбените етикети на костюми. Разбира се, най -характерната черта на смокинга е неговият черен цвят (понякога бял). Разбира се, костюмът може да бъде всеки цвят. Друго важно отличие е фактът, че човек обикновено винаги носи само лък вместо вратовръзка с смокинг. При костюма не е така.

suit2 Cummerbunds или палта на талията са de'riguer с смокинг, но въпросът е, че не носите смокинг без причина. За да обясним с прости думи, ако някой има бизнес среща, на която трябва да присъства, бизнес костюмът е начинът да се облечете, докато ако е вечеря или колежът ще бъде обединен, ще отидете на смокинг. Въпросът е, че двата ансамбля облекло може да са подобни, но един никога няма да може да замени друг. Както някои биха казали-погинете от мисълта!

Видовете аксесоари, които вървят с смокинг, са доста типични. Например официалната риза може да бъде със или без плисета, но никога няма да има джоб в предната част на ризата. Cummerbunds, жилетки, джобни карета и папийонки вървят с смокинг, но никога с костюм. Като цяло както костюмът, така и смокингът са дрехи, които подобряват визуалната личност на мъжа, правейки го да изглежда подходящо елегантен или елегантен според изискванията на случая. Добре поддържаният мъж би било добре да отбележи горните съвети и да направи нокаутиращо впечатление всеки път, когато излезе за бизнес презентация или церемониална вечеря.

3 коментара

  1. Очевидно джобните карета сега се носят и с костюми (не само с смокинги), според статия в онлайн списанието The Art of Manlinesss: http://www.artofmanliness.com/2008/06/15/how-to- сгънете джоб-квадрат/

  2. Второ, че на джобните квадрати с костюм. Моето разбиране от сайтовете за търсене на работа е, че най -добрият костюм за първо интервю за работа трябва да бъде облечен с добър джобен квадрат. Предполагам, че е подходящо и за други случаи, в които работният костюм не е облечен и смокингът би бил преоблечен. Под-полуформално. Една риза с обикновена предница с копчета за ръкавели би била следващата стъпка нагоре, когато човек се приближава, но не достига до полуформал.

    За полу-официално, подозирам, че правилното основание би било да се третира като женско облекло от червен килим: крака или деколте, а не и двете. Джобни квадратни или копчета за ръкавели, не и двете. Единият е бърз, и двамата се стараят твърде много.

  3. Размяната на линкове не е нищо друго, а просто поставяне на връзката към уебсайта на другия човек на вашата страница на подходящо място и друго лице също ще направи подобно в ваша подкрепа.

Вижте повече за: , ,