Разлика между акции и облигации

Акции срещу облигации

Каква е разликата между акции и облигации? Тези, които имат акции в акции, са равносилни на това да бъдат частичен собственик на бизнеса. Това означава, че стойността на закупените от вас акции ще зависи от това колко успешен е целият бизнес. Печалбите от акциите обаче ще бъдат правилно разпределени между акционерите.

Облигациите, от друга страна, са сертификати, които носят лихвени проценти. Това се продава от правителството и други предприятия за набиране на средства. Собственикът на облигацията може да спечели печалба чрез събиране на лихвите по облигациите или да продаде цялото си имущество в облигацията. Облигациите ще се увеличат, ако компаниите, които са ги издали, са успешни.

Досега обаче все още има толкова много хора, които все още нямат представа каква е разликата между притежаването на акции в акции и притежаването на облигации. Има и толкова много хора, които вече са инвестирали в акции и облигации, но все още не разбират как системата наистина работи. Някои от основните разлики между двете са техните рискове, тяхната безопасност и техните награди.

Купуването на акции означава, че притежавате частично компанията, в която сте инвестирали парите си. Това означава, че ако продажбите на компанията се колебаят, вие ще бъдете засегнати, но ако компанията стане успешна, може да пожънете и плодовете на вашето търпение. Това означава, че загубите и печалбите на компанията, в която сте инвестирали, са вашите загуби и печалби. Актуализирането на новините за развитието на фондовия пазар всъщност е едно от най -добрите неща, които можете да направите. Новините също са много важни, за да знаете в какви акции да инвестирате. Като гледате новините, ще знаете факторите, които могат да повишат изискванията на тези определени акции.

Облигациите, от друга страна, не ви правят представител на компания или корпорация. Компаниите, които не искат да разделят собствеността върху определен бизнес, прибягват до продажба на акциите си като облигации, а не като акции. Да имаш облигации е като да заемаш пари на големи компании и тогава ще можеш да получаваш лихвените проценти, след като кредитополучателите ще могат да плащат. Притежателите на облигации имат фиксиран поток от приходи. Друга съществена разлика между наличието на акции и облигации е, че притежаването на акции е по -голям риск според простатата. Това обаче не означава, че облигациите не са изложени на риск.

Това са някои от основните разлики между притежаването на акции в акциите и купуването на облигации. С тази информация би било по -лесно да се знае какви акции повишават лихвените проценти и в кои облигации е по -добре да се инвестира. Наличието на подходяща информация, когато става въпрос за облигации и акции, може да ви направи богати, ако вложите парите си в точното време. Липсата му също ще пожъне пълното обратно.

РЕЗЮМЕ:

1.

Наличието на акции в акции е по -рисковано, отколкото в облигации. 2.

Купуването на акции е като притежаване на част от парите, притежаването на облигации е като заемане на пари на компании. 3.

Лихвеният процент или процентът на доходите от наличието на облигации са по -фиксирани в сравнение с притежаването на акции в акции.

Вижте повече за: