Разлика между продажби и маркетинг

display-advertising Продажби срещу маркетинг

Продажбите и маркетингът са тясно свързани и са насочени към увеличаване на приходите. Тъй като продажбите и маркетингът са тясно преплетени, става трудно да се осъзнае разликата между двете. В малките фирми не може да се срещне голяма разлика между продажбите и маркетинга . Но по -големите фирми правят ясно разграничение между маркетинг и продажби и имат специализирани хора, които се справят самостоятелно с тях.

Е, как се различават продажбите и маркетинга? С много прости думи, продажбите могат да се определят като процес, който се фокусира или насочва към отделни лица или малки групи. Маркетингът, от друга страна, е насочен към по -голяма група или широката общественост.

Маркетингът включва проучване ( идентифициране на нуждите на клиента ), разработване на продукти ( производство на иновативни продукти ) и популяризиране на продукта (чрез реклами) и създаване на информираност за продукта сред потребителите. Като такъв маркетинг означава генериране на потенциални клиенти или перспективи. След като продуктът излезе на пазара, задачата на продавача е да убеди клиента да закупи продукта. Е, продажбите означават превръщане на потенциални клиенти или потенциални клиенти в покупки и поръчки.

Докато маркетингът е насочен към по -дълги срокове, продажбите се отнасят до по -кратки цели. Маркетингът включва по -дълъг процес на изграждане на име за марка и преследване на клиента да я купи, дори ако няма нужда от нея. Когато продажбите включват само краткосрочен процес на намиране на целевия потребител.

В концепцията продажбите и маркетингът имат голяма разлика. Продажбите се фокусират единствено върху конвертирането на потребителското търсене в съответствие с продуктите. Но маркетинговите цели за посрещане на потребителските изисквания.

Маркетингът може да се нарече като основа за продажби. Той подготвя почвата за продавач да се обърне към потребител. Маркетингът като такъв не е директен и използва различни методи като реклама , маркетинг на марката, връзки с обществеността, директни имейли и вирусен маркетинг за създаване на информираност за продукта. Продажбите наистина са междуличностни взаимодействия. Продажбите включват индивидуални срещи, работа в мрежа и разговори.

Друга разлика, която се вижда между маркетинга и продажбите, е, че първата включва както микро, така и макро анализ, фокусиран върху стратегическите намерения. От друга страна, продажбите се отнасят до предизвикателствата и отношенията с клиента.

Резюме 1. Продажбите са насочени към отделни лица или малки групи. Маркетингът, от друга страна, е насочен към по -голяма група от широката общественост. 2. Маркетингът означава генериране на потенциални клиенти или потенциални клиенти. продажби означава превръщане на потенциални клиенти или потенциални клиенти в покупки и поръчки. 3. Маркетингът включва по -дълъг процес на изграждане на име за марка и преследване на клиента да го купи, дори ако няма нужда от него. Когато продажбите включват само кратък срок за намиране на целевия потребител.

47 коментара

 1. така Сравнете и сравнете функциите на отделите за продажби и маркетинг, финансовите и счетоводните отдели на часовниците Rivoli. P1.1 Указания: При вашето сравнение трябва да вземете предвид целите и задачите на ведомствата и приноса на всеки от тях за общата цел на бизнеса.

 2. Продажбите и маркетингът са различни термини, тъй като показват неговите имена. И двамата имат свои рискови факти.

 3. да, доволен съм от това.

 4. Това, което не се споменава, е ролята на маркетинга при дефинирането на нови продукти въз основа на анализ на атрибутите на съществуващите конкурентни продукти и потребителските нужди, желания и възприятия. Например, когато видеорекордерите излязоха на пазара, ранните модели можеха да бъдат програмирани само за запис на едно бъдещо излъчване. С течение на времето в паметта може да се съхранява по-голям брой предавания, първо с възможност за пет, а след това и десет програми. Маркетингът би натиснал инженеринга за по -голям брой нови модели, които се разработват, и в крайна сметка маркетингът би решил, че всичко по -голямо от десет е безсмислено.

  Същите входове също биха дошли от продажбите, но в отговор на обратната връзка с клиентите: Circuit City би казал „Не можем да продаваме вашия видеорекордер повече, защото всеки иска да може да програмира десет излъчвания“. (Няма значение, че никой никога не е програмирал повече от две или три.)

 5. Добре написано за продажбите и маркетинга,

  Благодаря

 6. добър 2 прочетете разликата, наистина е информативен, много лесен за разбиране.

 7. Продажбите и маркетингът са два ясно различни предмета или дейности или клонове.

  Продажбата на стоки или услуги се нарича продажби. Разбирането на нуждите на пазара и предлагането на подходящ дизайн на стоки и услуги, съобразен с пазарните условия, се нарича маркетинг.

  По този начин маркетингът се нуждае от по -широко възприятие и по -широка перспектива и често изисква огромно количество подкрепящи данни.

  • Благодаря ви много за най -добрия прост и кратък отговор на този най -объркващ въпрос.

 8. наистина е много полезно, благодаря

 9. Тази статия е толкова страхотна и полезна за мен, благодаря

 10. Здравейте господине,

  Аз съм от електронното поле и в момента работя в инженер по качеството, имам технически опит на продукта. сега предлагам работа за инженер по продажбите за същия продукт. така че, моля, обяснете ми какво представляват продажбите. какво искам да направя?

 11. какво ще кажете за търговския дух

  • Какво се продава предварително? Какво е търговски представител и функции?

 12. Моля, кажете ми на случаен принцип за разликите и контрастите между новия предстоящ срок

 13. Вашата статия (Разлика между продажби и маркетинг) е впечатляваща статия, която открих. Страхотна работа 🙂 Благодаря за споделянето !!!

 14. Продажбите са фокусирани върху продукта, докато маркетингът е фокусиран върху нуждите на потребителите

 15. Какво представлява предварителната продажба? И функции?

 16. Благодаря ви много за най -полезните за мен

 17. Това писане е много информативно и образователно. Като маркетолог съм знаел повече за моите роли. Ще бъда благодарен, ако мога да имам повече. Благодаря

 18. Фантастичен отговор

 19. Сравнете и контрастирайте насърчаването и маркетинга на продажбите

 20. Благодаря

 21. добре

 22. Добра информация

 23. Благодаря, че ни сподели.

 24. много полезно и информативно

 25. най -обърканият въпрос, който може да зададете в интервю ... е описан тук по възможно най -добрия и прост начин. Маркетингът е функция за предварителна продажба {включва проучване, пускане на пазара, брандиране, създаване на осведоменост за продуктите, стратегии за успеха му}, докато продажбите са действителен процес на продажба на стоки или услуги на клиентите ... M нали ???

 26. Благодаря, че споделихте това☺

 27. това ми е много полезно и наистина исках да прочета повече за тази тема маркетинг и продажби

 28. Благодаря, че ми позволихте да разбера разликата между продажби и маркетинг

 29. Да. Съгласен съм с теб. Интересно е

 30. Ако е възможно, искам повече информация относно продажбата и маркетинговата примерна функция за маркетинг

 31. Отлична статия! Ясен и чист.

 32. Здравейте, благодаря ви, че написахте такъв страхотен пост. Резонира по страхотен начин за мен. Споделих публикацията ви в моята FB група. И наистина ме накара да преосмисля как правя редица неща. Вашето виждане е точно и много оценено.

  Благодаря много!

  Приятна почивка на деня! Наслади се.

 33. Страхотна статия. поне сега имам представа за разликата между двете.

 34. Маркетингът е задължителен за стимулиране на бизнеса. Оценявам начина, по който обяснявате термина маркетинг чрез носителя на вашето съдържание, а начинът на комбиниране на думи, за да образувате част от параграф, е страхотен. Продължавайте да публикувате добро съдържание, тъй като ме мотивира като читател да коментирам вашите статии. Благодаря ти

 35. Здравейте, толкова се радвам, че намерих вас и информацията, която предоставяте. Благодаря ви за статията.

Обратни обрати

 1. Разлики между мениджмънта и маркетинга | Разлика между | Разлики между мениджмънт и маркетинг
 2. Разлика между Джорджо и Емпорио Армани | Разлика между | Джорджо срещу Емпорио Армани
 3. Разлика между прясна пуйка и замразена пуйка | Разлика между | Прясна Турция срещу Замръзнала Турция
 4. Разлика между NDS и DS Lite | Разлика между | NDS срещу DS Lite

Вижте повече за: , , ,