Разлика между препоръчана и сертифицирана поща

Регистрирана срещу сертифицирана поща

Когато изпращате поща онлайн или по пощата, трябва да се уверите, че тя достига до получателя правилно, особено когато изпращате ценна вещ или нещо незаменимо (освен ако, разбира се, ако съдържанието на тази поща не е толкова важно, колкото изглежда). Можете да изпратите пощата си с препоръчана поща или със сертифицирана поща. Тези пощенски системи ще гарантират, че вашите имейли ще пристигнат правилно и безопасно до местоназначението си. И двамата могат да гарантират, че вашата поща ще стигне до местоназначението си, и могат да следят как вашата поща се доставя чрез пощенските услуги. Това е много важно, защото пощенските писма искат да се уверят, че писмата им са сигурни, когато ги изпращат. С политиките за препоръчана поща и сертифицирана поща сигурността на писмата е гарантирана.

Въпреки това препоръчаната поща и препоръчаната поща имат своите различия. Първо, сертифицираната поща има доказателство за изпращане по пощата; може да ви даде разписката и доказателството за изпращане по пощата. Той също така може да провери датата и часа на доставката. Когато човек използва сертифицирана поща, той ще получи разписка при изпращане по пощата, това се нарича номерирана разписка, само за да стане по -сигурна и сигурна. През 2009 г. сертифицирана поща може да бъде използвана само за $ 2,30. Отчетността на сертифицираната поща се държи само на мястото, където е подписана разписката. Това е обикновена поща, тъй като се изпраща. Услугите на сертифицирана поща могат да бъдат използвани само ако вашата поща е първокласна или приоритетна. Това означава, че не предлага пощенски услуги за международна поща. Отсъствието на застрахователна полица обаче не е причината.

Препоръчаната поща, от друга страна, може да застрахова вашата поща, особено ако има ценни предмети заедно с нея. Той може да ви осигури максимална сигурност, като застраховате пощата си до 25 000 долара. За да бъдете по -сигурни, сертифицираната поща ще ви предостави доказателство за изпращане по пощата, както препоръчаната поща. Това означава, че по време на изпращането по пощата изпращачът ще получи разписка по пощата. Също така ще има запис на доставката, поставен в пощенския клон на получателя. За допълнителна такса изпращачът ще получи и разписка за връщане. Услугите на сертифицирана поща могат да бъдат използвани само ако вашата поща е първокласна или приоритетна. Това означава, че не предлага пощенски услуги за международна поща. Отсъствието на застрахователна полица обаче не е причината. Сред всички услуги, предоставяни от пощенските услуги, системата за препоръчани пощи е най -сигурната поща от всички тях. Ако имате ценни предмети, които трябва да изпратите по пощата, то ще бъде гарантирано сигурно, когато достигне до получателя. Ако ще изпращате препоръчани статии, препоръчаната поща ще го защитава от момента на изпращане до изпращането му. Ако ще изпращате вътрешна поща, е необходима първокласна поща или приоритетна поща. Можете да се възползвате от тази поща за $ 10.60. Той оставя следа от отчетност, защото е подписан за всяка ръка, през която премине.

РЕЗЮМЕ:

1.

Сертифицираната поща ви предоставя сертификат за изпращане, докато препоръчаната поща осигурява застраховка. 2.

Препоръчаната поща е най -безопасната сред всички пощенски услуги в пощенската служба на САЩ. Сертифицираната поща не може да изпраща международна поща. 3.

Сертифицираната поща е за $ 2.30, докато препоръчаната поща е за $ 10.60.

Вижте повече за: